Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RONIN

kózki u noworodka

Polecane posty

Może znacie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się uporczywych kózek z noska noworodka? Ten noseczek jest tak malutki,że nic nie pomaga. Będę wdzięczna za pomoc.

Ja stosuję patyczki ( takie do czyszczenia uszu u dorosłych ) i sól fizjologiczną.Po wszystkim na patyczek nakaładam trochę kremu ( najzwyklejsza Nivea ) i jest ok.Nie polecam gruszki brrrrrr...

A ja używam tylko gruszki, ale takiej normalnej, pomarańczowej z apteki a nie żadne wynalazki. wciąga jak odkurzacz.

patyczek, gruszka...- wszystko za wielkie do tych maleńkich otworków:(

to jaką masz gruszkę? ta o której mówię, na pewno nie jest za duża. Ale koleżanka kupiła canpola, ta to była za duża nawet do mojego nosa!

taka maleńka z krótką i cienką , gumową końcówką, ale jest też zbyt duża

ja uzywam wody morskiej sterimar wpsikuje sie do noska i przewaźnie dziecko kicha i wypłukuje kóźki a jak jest duzo to gruszka z miękkim koncem chyba że blisko brzegu otworku nosowego to patyczkiem ale dla niemowląt

na topiku \"polecam odradzam\" jedna mama zachwalała aspirator. nie wiem co to jest, tam był l ink do tego, ale ona była zachwycona, może poszukaj tego topiku, to było pod koniec.

Gość mala989898
ten aspirator to frida tez go mam i polecam

Gość no jest tu ktooo
a ja slyszalam o takim sposobie, ze mama wciaga kozki swoja buzia! ponoc najlepszy sposob- moja babcia tak mowila wiec sie nie smiejcie:) ja uzywam tej malej gruszki z miekka koncowka.

Najlepsza będzie sól fizjologiczna. I po odpowiednim nawilżeniu noska, można ściągnąć kózki za pomocą aplikatora na usta. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Najlepiej wybrać ten model z trzema wymiennymi końcówkami.