Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmkj

yasmin-skutki uboczne

Polecane posty

Gość mmmmmmmkj

Mam pytanie: której z was po Yasmin zaokrąglił się brzuch jakby była w ciąży? Czy tak wygląda mniej więcej to całe zatrzymywanie wody w organizmie? niestety, w sprawie tabsów, jestem totalną świeżynką..generalnie przy okazji yasmin-totalna obsesja jedzenia..

ja stosuje juz kilka miesięcy yasmin i nie mam takich efektów jak u Ciebie, dla mnie są ok, jesli hcodzi o apetyt to sie nie zmienił, u mnie jest wzmozone wydalanie moczu, nie odczuwam napięcia przedmiesiączkowego aż tak bardzo, wydaj emi sie ze po prostu to nie są dobrze dobrane pigułki dla Ciebie, dla mnie są bardzo ok.. pozdraiwam

Gość panna_z_wilka
ja także nie odczuwam żadnych dolegliwości w związku z yasmin; żadnego plamienia, spadku libido (a nawet wzrost! :) ), nudności, migren, nic... Więc także proponuje konsultację z ginekologiem odnośnie zmiany tabletek dla ciebie. Pozdrawiam P.S. Zanim zaczęłam je stosować przeczytałam na jakims forum same negatywne opinie, historie wręcz straszne... Trochę się wtedy zgarbiłam, ale jest ok, więc Dziewczyny, nie bać się! Yasmin są naprawdę w porządku

Gość kaja98
ja wlasnie wzielam pierwsze opakowanie tabletek Yasmin i teraz robie 7. dniową przerwe i musze powiedziec ze nie jestem jak narazie zadowolona najgorsze są te plamienia (mialam je przez cale pierwsze opakowanie) teraz mam okres ktrory miał być prawdopodbnie skąpy a ze mnie doslownie leci więc nie wiem zobacze jak to bedzie jak bede brala 2 opakowanie mam nadzieje że to sie zmieni

Gość kurna tu
Ja własnie dzis poszłam do ginekologa bo biorę yasmin przez 2 tyg. (to moje pierwsze w życiu tabletki) i cały czas mam plamienia. Więc lekarz powiedzial że yasmin najwyraźniej ma za mało hormonów jak dla mojego organizmu i z tąd te plamienia. Przepisał mi teraz evre (plastry) bo ja nie sejtem systematyczna i zapominam o nich. Martwie sie trochę bo czytałam że po evre też laski mają plamienia ale zobaczymy za miesiąc.

Gość Xna
U mnie yasminki nie wywołują skutków ubocznych.W odróżnieniu od marvelonu,po którym moje libido=0.Pigułki jednak należy dobrać pod kątem predyspozycji danego organizmu,nie u każdej kobiety yasmin będzie tolerowany.Jedynym mankamentem yasmin były dość silne bóle piersi,ale po 3-4 opakowaniu zakończyły się,więc na razie jestem zadowolona.

Gość anisza78
A MNIE BRZUSZEK TAKZE SIE SPORO ZAOKRĄGLIŁ A DODAM ZE JESTEM DOPIERO NA 10 PIGUŁECZCE! ABY WYTRZYMAC DO KONCA I ZMIANA :) POZDRAWIAM

hmm mnie lekko pobolewają piersi, w pierwszych 5 dniach bolały jajniki (ale już przeszło całkiem). teraz mam tylko taki dziwny śluz, jalekko żółtawy. poza tym nic się nei dzieje i ogólnie jestem bardzo zadowolona z tych tabletek.

ja podczas pierwszego opakowania miałam krwawienia podczas stosunku! lekarz powiedzial ze u niektorych kobiet to normalne i ustąpi !! prawda ustąpiło!! dziś jestem na 9 blistrze i narazie ok

Gość hero
hej, ja brałam yasmin około roku, to były moje trzecie czy czwarte z kolei tabsy i z tych wszystkich były najgorsze, ale to może dlatego że tak długo jechalam na hormonach (ok 4 lat). Przede wszystkim bóle głowy (koszmar), infekcje intymne no i choc cale życie byłam szczuplutka to zrobił mi sie brzuch- taka oponka. Od maja już nie biorę czyli 9 m-cy i nadal nie mam zupelnie wszustkiego uregulowanego. Zmienila mi sie cera na bardziej tlustą, ale bardzo schudlam.Ja już wiem że do tabletek nie wroce chocby nie wiem co. Nawet gdy w październiku sie okazalo że mam torbiel i lekarz chcial mi przepisac hormony zeby ją rozpędzić, to sie nie zgodzilam i wybralam zabieg laparoskopii. i nie żaluje. Dlatego ja nie polecam Yasminu !!

ja biore yasmin od miesiaca.dzis zaczynam 2 opakowanie.to moje pierwsze absy w zyciu. na poczatku przez ok 2 tyg mialam paskudne plamienia,ktore skutecznie ochlodzily moja chec na seks:((cierpialam bardzo, bo przedtem nie mialam takich problemow.przez polowe opakowania mialam tak sucha pochwe,ze kazdy stosunek sprawial mi niesamowity bol.mialam obrzmiale piersi i moj apetyt znacznie wzrosl, zwlaszcza na slodycze..po okolo 2tygodniach wszystko minelo, moje libido wrocilo do normy , jedynie czasem nie potrafie opanowac glodu na slodycze.teraz dzieki dlugiej grze wstepnej jestem swietnie nawilzona, mam czasami wrazenie, ze bardziej niz zanim zaczelam brac tabletki:)jedyne co zauwazylam i baaaardzo mnie niepokoi to to, ze mam straszne hustawki nastroju,ostatnio duzo dzialo sie w moim zyciu nieciekawych rzeczy, moze to wina rzeczywistosci, ale ja czuje sie naprawde gorzej. nawet moj partner to zauwazyl..zastanawiam sie nad braniem yasmin dalej, wezme jeszcze to opakowaniei zobacze czy to minie, jak nie to odstawie.

huśtawka nastroju przy jasmin -dobry jest magnez z wit.B6