Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pimpekkkkk

jeszcze jeden o tym

Polecane posty

Gość pimpekkkkk

jak zwykle o tabletkach:) ale prosze was o pomoc i udzielenie informacji:) kochalam sie dzisiaj z moim narzeczonym ,biore od 3 miesiecy tabletki logest i on pierwszy raz we mnie skonczyl...troche sie boje :) w niedziele mialam koniec okresu czyli 7 dniowej przerwy i nowe opakowaie zaczelam wczoraj...dzisiaj tez wzielam pigulke...czy to na serio jest bezpieczne i nie zajde w ciaze??

Gość sada
No nie wiem...mozesz byc w ciazy...

Gość pimpekkkkk
aha:( to juz nie wiem czemu tak naprawde sluza tabletki antykoncepcyjne??skoro biore je juz taki czas a one sa niby nieskuteczne:(

Gość daj spokój ktoś sobie jaja
robi, tyle kobiet bierze i jakoś w ciąży nie są. Tabletki działają od pierwszego dnia zażycia

Gość pimpekkkkk
dzieki:) wiem ze moze to pytanie ktore zadalam jest dosc infantylne ale wole sie upewnic:) 10000 razy czytalam ulotke ale wole spytac siekogos kto ma wieksze doswiadczenie bo ja praktycznie nie mam zadnego:PP jak wyzej napisalam dzisiaj pierwszy raz zdecydowalismy sie tak kochac do konca:)

Gość pimpekkkk
dzieki bardzo jeszcze raz:) a jak to jest przy tabletkach z jajeczkowaniem??calkowicie zostaje wstrzymana owulacja??

Gość dzyndzelek
Laska, a nie prościej poczytać sobie o tym jak działają pigułki??!!? Dla uławienia : wpisujesz w google "działanie tabletek antykoncepcyjnych" ewentualnie czytasz jeszcze raz ulotkę...........Jeśli zdecydowałaś się je brać to powinnaś co nieco o nich wiedzieć chyba, nieee? Łykasz coś co nie wiesz nawet jak działa - wstyd;p

Gość pimpekkkk
dzyndzelek>>>po pierwsze nie laska:) po drugie czytalam ulotki itp..ale jak wczesniej napisalam wole porozmawiac o tym z kims kto ma doswiadczenie:) mam swiadomosc dzialania tabletek ale jakos nie dokonca im ufam...to co zawiera ulotka wcale nie musi byc adekwatne do rzeczywistego dzialania.dlatego ciekawi mnie zbior informacji na ten temat jaki posiadaja inni to chyba nic zlego

Gość dzyndzelek
ha, a jak bierzesz jakiś antybiotyk, to też nie wierzysz że działają na te bakterie i wirusy, które wymienione są w ulotce?? A poza tym jajeczkowanie może być zatrzymane albo nie - nie da rady tak "pół na pół"... Ale fakt, kto pyta nie błądzi ;)))))

Gość pimpekkkk
nio na antybiotyku kiedys sie przejechalam:) wybralam 3 opakowania i nic nadal bylam chora:) wiec teraz wiesz dlaczego wole sie spytac tych ktore dluzej biora tabletki i maja wieksze doswiadczenie:) a co do owulacji...slyszalam ze moze byc tak ze tabletki nie stopuja produkcji hormonu odpowiedzialnego za tworzenie komorki jajowej...moze tak byc ale nie musi;) i jak tu ufac antykoncepcji??:)

Gość dzyndzelek
No więc.......ku przypomnieniu...pigułki działają w trojaki sposób. Nie dopuszczają do dojrzewania pęcherzyka Graafa w jajniku i uwolnienia komórki jajowej, więc nie dochodzi do owulacji. Zmieniają błonę śluzową macicy w taki sposób, że nie jest zdolna do przyjęcia zarodka. Zagęszczają śluz szyjki macicy, przez co staje się on skuteczną barierą dla plemników. Dzięki tym wszystkim właściwościom pigułki hormonalne skutecznie zapobiegają ciąży...............a jeśli nie ufasz pigułkom to zakładajcie gumkę, to chyba najlepsze rozwiązanie. Do wszystkiego można dojść w odpowiednim czasie. A komfort psychiczny zawsze masz większy. Pozdrawiam

Gość pimpekkkk
dzyndzelek:) dziekuje bardzo:)jak narazie kochalam sie raz hmm tak do konca:) i chyba jednak to byl pierwszy i ostatni raz:) dla pewnosci bedzie gumka:) pozdrawiam🌼

Gość dzyndzelek
Zobaczysz ze za pół roku będziesz się śmiała z tego:))))A może nawet już teraz, jak dostaniesz okres po pierwszym razie do końca:)) Pozdrawiam i sorki że tak na początku naskoczyłam ale czasami to ręce maksymalnie opadają jak się czyta niektóre wypowiedzi...

Gość pimpekkkk
dzundzelek wszystko rozumiem:) jak przeczytalam swoaja wypowiedz pierwsza to tez sie zasmaialam:) wiem sporo o antykoncepcji caly czas to poglebiam ale czasem nachodza mnie tzw "czarne mysli":P i milo jest wymienic spostrzezenia z kims kto przezyl wiecej niz ja:) a juz totalnie wystraszylam sie jak zobaczylam topic o jajeczkowaniu podczas brania tabletek ponoc zle dobranych:) kobiety maja ciezkie zycie:) pozdrawiam cie serdecznie:)

Gość 13 lat
na tabletkach, ani razu w gumce, zawsze do końca, a ciąży ani widu ani słychu. Dziewczyno, trochę zaufania. Jak masz to robić w gumce, to po co obciążać organizm hormonami? Bierzesz tabsy już 3 m-ce, zaufaj im trochę i miej przyjemność z seksu! Nie martw się, będzie dobrze.

Gość pimpekkkk
dziekuje za dodanie otuchy🌼 ale ja dopiero zaczynam wiec mam prawo do odrobiny niepewnosci stad ten topic:) ale dzieki waszym wpisom powoli zaczynam sie przekonywac:) a jak tabletki zawioda to najwyzej te ktore sie wpisaly zostana ciociami:) pozdrawiam dziewczyny🌼

Gość kinga2
jest ok pozatym tabletki działała podczas 7 dniowej przewy pozdro

Gość pimpekkkk
kinga2 dzieki 🌼 pozdrawiam