Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zirytowana...

Dzidzi, fasolka, bejbiś.....o co chodzi?????

Polecane posty

Gość na takie pierdoły
zwracacie uwagę, ale jak ktoś mdleje na ulicy, albo kradną na waszych oczach w autobusie, to uwagi nie zwracacie. Dulszczyzna, psia krew!

przed chwilą wyczytalam z kolei o przesyłaniu fasolkowych fluidków:O Nie jestem zlośliwa i nie skaczę po topikach typu zachodzimy w ciążę żeby wyszukać jakieś śmieszniste stwierdzenia-ja sama poroniłam pierwsza ciążę i długo staralam sie o kolejną , wiec wiem, jakie to uczucie oczekiwania...i uwielbiam czytać, ze którejś z kolei się udało i jest w ciąży:) naprawdę! i wiem, ze laski i tak będą sie zafasolkowywać na tych topikach- ja chcialam tylko wyrazic swoją irytacje tym faktem, ze często chyba bezmyslnie przejmuje się takie okreslenia, uznajac je za część forumowego rytuału; bo ja nie znam ani jednej osoby, która mówiłaby -mam w brzusiu fasolinkę:) a znam ciężarnych mnóstwo

a skąd ty wiesz, czy ja zwracam uwagę na to jak ktoś mdleje na ulicy czy nie? nie napiszę, ze tak, bo po pierwsze nie bede sie teraz wywyższać:) a po drugie na potrzeby topiku wszystkie mozemy stac sie matkami teresami...forum wymiany mysli i opinii a nie czynów i działan :P

Gość ojejkujejku
To jak ktos komus pomaga to sie wywyzsza????????????? Szok!

Gość Te zirytowana
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ło!! przepraszam za foux pas!!! Droga homo sapiens sapiens!! Aczy okreslenie : rodzicielka, kochane matczysko, albo fajna lala idzie tez Cie irytuje??!! Jesli tak polecam dobrego psychologa... A ziomalom... eeeeeeeeee.... znaczy znajomym (jesli ich masz) współczuję.... :O

Gość Do osoby Te zirytowana
Podajesz przykłady: rodzicielka, kochane matczysko, albo fajna lala. Zwróć uwagę, że dwa pierwsze okreslają człowieka (znajdziesz je w encyklopedii- wiesz co to jest?), z człowiekiem sie kojarzą i zupełnie nie rozumiem gdzie widzisz tu analogie do tematu. Fasolka... bez komentarza

fajna lala idzie irytuje mnie i co:P do psychologa?? nie znam ani jednej osoby tak zajebiscie tolerancyjnej, zeby jej nic nie irytowało, wiec chyba wszyscy musimy do psychologa sie wybrac...znajomych se wyobraź mam i to nawet ziomali:P

Gość dracenka
nie chce mi sie czytac wszystkiego, bo sme bzdury tu wypisujecie. ale czy nie nazywacie swojego ukochanego kotku, misiu, piesku, zabko czy jak tam jeszcze inaczej? a do dzieci nie zwracacie sie w ten sposob? wiec dlaczego nie mozna o malenswtei w brzuchu powiedziec fasoleczka???? a na dziecko mozna powiedziec bąbelek, czy jeszcze jakos tam inaczej????? to wyrazy czulosci!

dracenka, mówic do męża kotku, a wszystkim dokoła mówic o mężu mój kotek to, mój kotek tamto-różnica, co nie? I własnie szkoda, ze nie chce ci sie czytac wszystkiego, bo ktos mądrze napisał wczesniej, ze intymne okreslenia, czułostkowe, srednio nadaja sie do uzytku publicznego:P

Gość o ludzieee
moj kotku ? moj piesku ? misiaczku? to takie oklepane!!!!!nic oryginalnosci nic! fluidki fasolkowe...ratunkuuuuu

Gość o ludzieee
uwazam tak jak załozycielka topiku - popieram! fasolka wyraz czułosci????nie dziekuje postoje ;-)

Gość chciałam tylko dodać
że.. dzidziuś też znjduje sięw słowniku,a to okreslenie też irytuje...... ta... zirytowaną... więc... :O

dzidzia ż I, DCMs. ~dzi, W. ~dziu; lm D. dzidzi a. dzidź «pieszczotliwie o małym dziecku» Uśmiechnięta, pyzata dzidzia. A.......... i nawet słowo cacy jest.... cacy cacy ndm w funkcji przymiotnika lub przysłówka, dziec.; także pot. żart., zwykle w połączeniu z rzeczownikiem zdrobniałym «dobry (dobrze), przyjemny (przyjemnie), ładny (ładnie)» Cacy dzidzi, cacy. Cacy garniturek. Zrobić coś cacy. ◊ iron. żart. Na cacy «zupełnie, całkowicie; na amen» ◊ Cacy-cacy «ładnie, uprzejmie, grzecznie

A... no i jest tez coś takiego jak zdrobnienia , spieszczenia i neologizmy (równiez wszystko w słowniku ) A jesli ktos twierdzi , że okreslenie pieseczek, misiaczek , koteczek i td. nie nadaje sie do użytku publicznego... Cóż .. pewno ma racje (biedak).. Tylko, że my nie jestesmy na mównicy poselskiej tylko na forum inter.... :O

Gość o ludzieee
a mowcie sobie co chcecie do cholery -to swiadczy tylko i wyłacznie o was!

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuu
uuuuuuuuuu słowo " cholera", a feee!!!! czyzby brak argumentów.....:P

Gość Bejbiś z brzuszka
A ja lubie jak mama o mnie mowi Fasolka!!!

Gość brak argumentów
kazdy ma swoja racje !!! niestety

Gość do Bejbisia Fasolki
wspolczuje Ci Maluszku!

Gość Misianka
Hmmm... sama wam powiem jedno - wolę jak ktoś mówi o nienarodzonym maleństwie per fasolka, dzidzia, bejbiś niż np. kijanka. Bardzo pieszczotliwe. Jak kaktus.

Gość ZZZałamana
Mnie najbardziej denerwuje bezmyślne powtarzanie, papugowanie. Jedna "mądra" stwierdziła, że chce sie zafasolkować (leksykalny koszmar) a inne w ciemno to powtarzaja. Troche własnego zdania forumowiczki!!!!!!!!!!!!

Gość niedawno przecztałem
taki tekst na forum "przesyłam wam pyłek ciazowy" ..ale o co chodzi ????

Gość ewelinaewelina1
Ale wy macie narobione pod czachą!!Co was obchodzi jak przyszłe mamy nazywają swoje maleństwa.Bedziecie miały swoje to możecie je nazywać embrionami,kijankami i jak tam chcecie ,ale uwazam że jest to czyjas indywidualna sprawa. Ja równiez spodziewam sie dzidzi i mówie do niej jak tylko mogę najładniej-bo to mówie do niej NIE DO WAS!!!!A jak sie komus niepodoba to niech nie słucha -nie musi!!!!Może jestem troszke infantylna jeżeli chodzi o dziecko-ale to moje dziecko i moja infantylnosc .....i już. Pozdrawiam

Gość Przesyłam wam pyłek ciążowy
w rozumieniu tych pań oznacza, że zapładniają swoje koleżanki z forum na odległość. Co na to mężowia??????? Alre mnie brzuch ze smiechu bioli

Gość co to jest pyłek ciazowy
o co chodzi z tym pyłkiem tez sie z tym spotkałam

A ja zapraszam na dyskusję ogólną. Może tam Wam się słowotwórstwo spodoba.

Gość Do ewelinaewelina1
chyba czytac nie umiesz. Wlasnie o to chodzi. Kazdy ma swoje okreslenia osobiste, ale forum to chyba miejsce publiczne i mozna byloby uzywac okreslen bardziej uniwersalnych a nie robic z siebie idiotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość do eweliny
skoro uzywasz tego infantylnego słownictwa na forum tzn ze piszesz rowniez do NAS czyli do tych co czytaja lub pisza