Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betka 28

25 dzień cyklu a ciąża

Polecane posty

Gość betka 28

Chę spytać kogoś, kto wie więcej niż ja na temat ciąży. Doszło do stosunku w 25 dniu cyklu, nawet nie jeste pewna do końca, czy był wytrysk, ale mogłam tego nie poczuć. Dobę po stosunku dostałam krwawienia, myślałam, że to okres, ale krwawienie było niewielkie tego dnia, a na drugi dzień niemal zupełnie nie było no i dzisiaj - czyli w 3 dniu znowu coś się pojawiło. Dodam, że od 3 dni biorę tabletki antykoncepcyjne, myśląc, że to co się pojawiło to okres. Ale najważniejsze to jest to, że współżyłam w 25 dniu cyklu, teoretycznie to są dni bezpłodne

w ktorym dniu zaczelas brac tabletki z tego co mi wiadomo bierze si eje 1 dnia cyklu a co d kwrwawienei ato moze byc iono spowodowane tabletkami(najpewniej jest) ja miam przez cale pierwsze opakowanie plamienia

oj zle przeczytalam to mogl byc okres a tabletki go zmienily ja to samo mialam potem sa plamienia okres bardzo skapy podobno takie plamienia mozna miec nawet do 3 opakowan jakie tabletki bierzesz?

Gość betka 28
dzięki za to, że się odezwałaś. Biorę tabletki od poniedziałku, czyli 3 już wzięłam. A biorę od poniedziałku, bo wtedy pojawiło się krawienie, które potraktowałam jak okres.Jednak przez kolejne dwa dni krwawienie było gorzej niż słabe. Ale czy 25 dzień cyklu stwarza zagrożenie zajścia w ciążę?

Gość betka 28
biorę Stediril.

Gość betka 28
No więc nadal bardzo proszę i pytam czy w 25 dniu cyklu można zajść w ciążę? Bardzo proszę o poradę, bo wszystko już wyliczyłam, policzyła, teoretycznie powinny to być bezpłodne dni, ale coś z krwawieniem które się pojawiło się dobę po stosunku nie podoba mi się

a jakie bylo to pierwse kwawienie masz regularny cykl? dobe po stosunku kwawienie nei moglo byc objawem ciazy ja jak wzielam 1 tabletke to te zsie wystraszylam ze to nie okres ale to tabletki tak dzialaja potem przez cale opakwowanie mialm plameinia ktore ustapily Czy twoj partner nie czol ze mial wytrysk nie moze ci powiedziec jak bylo? hmmmmm

Gość jkasdghfjka
w 25 dniu nie zajdziesz w ciaze !

Gość betka 28
pierwsze krwawienie rano było normalne, tzn. kolor był normalny, a potem przeszło w taką brunatną wydzielinę. Cyklu nie mam bardzo regularnego, zresztą ostatnia miesiączka opóźniła mi się około tygodnia ponieważ chorowałam i brałam zastrzyki przeciwbólowe i przeciwzapalne i też trwała krótko i miała taki brunatny kolor

Gość betka 28
jkasdghfjka, a skąd ta pewność? Bo ja jestem lekko zdezorientowana, a cyklu nie mam regularnego

Gość no wlaśnie a ja mam pytanie
kochalam sie bez zabezpieczenie :( w 26 dniu cyklu i czekam na - chyba nadejdzie co? to bylo dzis rano a w sumie piersi mnie bola od 3 dni tak jak na okres.Cykle mam 30 dniowe dodam.

czekam na okres mialo byc oczywiscie;)

prosze niech ktos odpowie mi:(

Gość betka 28
Znowu dzisiaj tu jestem. Bo mam pytanie do kobiet które są mądrzejsze ode mnie i może mi odpowiedzą. Współżyłam w 25 dniu cyklu, po dobie dostałam krwawienia, które ciągnie mi się - ale bardzo nędzne - do dzisiaj, czyli 4 dzień. Także od 4 dni biorę tabletki antykoncepcyjne, po których po kilku godzinach dostaję niewielkiego krwawienia, a potem mam tylko słabe plamienie o brunatnym kolorze. Troszkę też mam dziwne napięcie w podbrzuszu, czy możliwe, by czuć takie napięcie już dwie doby po stosunku i czy to może być ciąża? Bardzo proszę o opinię

ale to kwawienie zminilo sie po wzieciu tabletki pierwszej czy przed jesli po to ja mysle ze to dzialanie tabletek mzoesz miec skapy okres a potem plamienia

Gość betka 28
krwawienie się zmieniło po tabletce, którą wzięłam wcześnie rano, jak tylko dostałam okresu (mam nadzieję, że to okres). Ale czy możliwe są plamienia w razie ciąży przez 4 dni? i to zaraz po dobie od stosunku. Może się plączę za bardzo, ale to zawsze jest niepokojące.

Gość lesna
Mowicie ze w 25 dniu cyklu nie mozna zajsc w ciaze a czy mozna zajscw 13-14 dniu cyklu??

moim zdaniem to nie ciaza krwawienei po stosuunku zaraz to nie objaw ciazy a po tabletkach kwawienie se zmienai wiem bo sama tak mialam i mialam potme plamienia perzez miesiac a brzuch to tez moze byc reakcja n atabletki spokojnie

Gość betka28
lesna, pytasz, czy w 13-14 dniu można zajść w ciążę. Jeżeli masz w miarę regularne cykle, np.28-30 dniowe, to te dni są dniami płodnymi, przecież to sam środek cyklu. Jednak, żeby się upewnić musisz czekać albo do terminu miesiączki i zrobić test, albo jeżeli przypuszczasz, że mogłaś zajść w ciążę, to zrób nawet wcześniej test ciążowy - polecam "Pre-test", wykrywa ciążę już 6-dniową, używałam go i jest w porządku. Ale potem dla pewności zrtobiłam dodatkowo jeszcze raz gdy powinnam mieć miesiączkę. Nie jest drogi, kosztuje około 10 zł.

Gość betka28
Witaj "czarna 84" , dziękuję Ci, że odpisujesz mi na moje pytania i uspokajasz. To jest dla mnie niezwykle ważne. Pozdrawiam

Gość babaaa
betko - nie powinnaś lekceważyć plamień po tabletkach; jeśli masz takie dziwne objawy to powinnaś iść do lekarza, być może te akurat tabletki są nie dla ciebie, może powinien przepisać ci inne o innym stężeniu hormonów odpowiednim dla twojego organizmu. Na forum możesz usłyszeć tylko o podobnych przypadkach, ale nikt ci nie pomoże na dłuższą metę. pozdrawiam

Gość dianemka
Dziewczyny nie ufajcie do końca testom które wykrywają ciążę jeszcze przed spodziewaną miesiączką. Teoretycznie może ją wykryć ale nie musi - neiktóre kobiety mają na początku tak niskie stężenie HCG że test nie wykryje ciąży. Zajżyjcie na forum macierzyństwa - tam się to często zdarza. 1, 2 pierwsze testy negatywne, a trzeci po tygodniu na przykład pozytywny. betka 28 - z krwawieniem w środku cyklu koniecznie do lekarza! Zmieni Ci tabletki. Ja tak miałam przy Cilest. Same problemy, a miesiączki okropnie się wydłużyły.

ja bralam harmonet (nowoczesny preparat z niska dawka hormomnow)i mialm plamienia cale pierwse opakowanie i zadnych innych ubocznych skutkow rzy tabletack mozna miec ponoc nawet przez 3 miesiace pierwsze tak jesli to nie minie potym czasie wtedy do kelakarza al;e moim zdaniem mozesz si uspokoic

Gość syla26
witam.czytam i się zastanawiam czy na pewno zajście w ciąże w 25 dniu cyklu jest tak do końca nie możliwe.mam cykle 29-30 dni i z robionych testów owulacyjnych wychodziło ze miałam owulacje 16-17 dzień cyklu.a jak byłam u ginekologa i po jego dogłębnym zbadaniu mnie kazał mi się starać o dzidziusia w 25 i26 dniu cyklu.więc sama nie wiem co to tym myśleć bo testy mówią inaczej i lekarz inaczej.

Gość gość
Oczywiście, że jest możliwe. Jeśli lekarz powiedział Ci tak po badaniu usg to jest to bardziej wiarygodne niż testy owulacyjne. Testy owulacyjne w ogóle nie potwierdzają owulacji.

Gość syla26
dziwne bo z męża zawsze już 7dni przed okresem uprawiamy sex bez zabezpieczenia i nigdy nic...to czemu piszą że owulacja przypada 14dni przed okresem? mam nadzieje ze się uda :)

Gość gość
Owulacja nigdy nie przypada 7 dni przed okresem, ale skąd możesz wiedzieć kiedy będzie okres w danym cyklu.

Gość syla26
spodziewam się okresu za 5ni chyba ze mi się przesunie ale moje cykle są zazwyczaj regularne a jak byłam wczoraj u lekarza to powiedział ze to jest ten czas na dzidziusia a mam w tym momencie 26 dzień cyklu i mogę działać z męzem

Gość syla26
też mnie to zastanawia