Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsze zmarszczki

Dobry krem na pierwsze małe zmarszczki pod oczami-do 30 zł!

Polecane posty

Gość pierwsze zmarszczki

Mam 25 lat i chciałabym zacząć używać jakiegoś mocniejszego kremu pod oczy.Na razie używałam takich żelowych,które raczej nie mają działania przeciwzmarszczkowego,teraz chcę czegos na pierwsze malutkie zmarszczki.Co jest dobre?

Bardzo dobry jest kremik z Dermiki seria:Preventi to seria dla kobiet w takim właśnie jak my wieku ;) niestety cena ok.43zł ale naprawdę warto Ja używałam wielu: Nivea Visage krem z ekstraktem z ogórka Eris 25+ kr-żel pod oczy i na powieki Eris Pharmaceris Alergia żel głeboko nawilżający Soraya Kuracja dotleniająca kr. p/oczy teraz mam też z Dermiki, ale z nowej serii Lipidea, ale ten z Preventii był lepszy

Gość pierwsze zmarszczki
Goniu-dzięki za radę:) Alke napisz mi jeszcze czy te które wymieniłaś też są dobre?Ja jeszcze nie mam zmarszczek,tylko takie maleńkie (które ja już widzę;) ) więc nie chcę niczego bardzo mocnego,ale jednocześnie coś lepszego niż zwykły żel pod oczy o działaniu kojącym.

Skóra pod oczami jest najbardziej delikatnym miejscem na twarzy, więc trzeba wyjątkowo o nią dbać, bo o wiele szybciej traci jędrność. Nie sugeruj się tym, że jeszcze nie masz zmarszczek, bo jak one się pojawią to już będzie po sprawie. Większość kremów działa przeciw-zmarszczowo, więc zapobiega a nie naprawia powstałe już zmarszczki. Niestety wszyscy o tym zapominają :( Spokojnie możesz używać kremu przeciwzmarszczowego, ważne żeby był on przeznaczony dla Twojego wieku. Bo wtedy stężenie składników działających ujędrniająco i przeciwzmarczkowo jest odpowiednio dobrane do potrzeb Twojej skóry. A co do doświadczeń z w/w kremami to muszę z przykrością stwierdzić, że cena była wyznacznikiem ich jakości. Tak jak napisałam Dermika to mój faworyt, fajny był też ten z Erisa 25+, niestety tą serię już wycofali. Nivea to porażka, nie ma działania przeciwzmarszczkowego, miała rozjaśniać cienie pod oczami niestety tego nie robiła :( Soraja mnie uczuliła Eris Pharmaceris Alergia stosowałam po Soraji, jest to typowy żel nawilżający, ładnie nawilżał, ale nie jest przeciwzmarszczkowy. No i dobry na lato, jak każdy żel. Po tej soraji, która spowodowała, że zrobiły mi się pod oczami suche placki, stosowałam zwykły krem Nivea, który jest bardzo tłusty. Kładłam grubą warstwę na noc pod oczy, to taka jakby maseczka i ma bardzo dobre działanie, więc to też polacam raz w miesiącu prze 3-4 dni.