Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m o r e n a

Mój sześcioletni synek nie chce sie uczyć!!!

Polecane posty

Gość m o r e n a

Mam chłopca, który nie lubi sie uczyc. Robi to, ale z wielkim bólem, nie sprawia mu to żadnej przyjemności. Obawiam sie, co to bedzie, gdy oprócz czytania i pisanie, czyli tego, czym zajmuje sie teraz w zerówce, trzeba bedzie liczyc, mnożyć, odejmować i dodawać...

Gość dianemka
Może nie jest zbyt zdolny po prostu? Może ma problemy z tym czytaniem i pisaniem, przychodzi mu to z trudem i dlatego tego nie lubi? To normalna reakcja. Albo po prosto nie lubi ot tak. Ja tez nie lubię. Uczę się od szesnastu lat i mam szczerze dość... :p

Gość a dziwisz
mu sie bo ja nie:) mam siostre w podobnym wieku i ona tez nie chce sie uczyc to normalne ze dzieci wola spedzac czas z przyjaciolmi czy na dworku:) to lepsze niz nauka:)

a moze go zmuszasz? Nauka w tym wieku nie powinna byc glownym zajeciem dziecka, ktore przede wszystkim swoja aktywnosc kieruje na zabawe - nauka wiec powinna przebiegac w konwencji zabawy... A jak dokladnie wyglada to \"uczenie sie\" Twojego synka?

Gość aśka72
Aż strach pomyśleć, że od tego roku obowiązkiem szkolnym miały być objęte już pięciolatki. To tylko kwestia czasu, niestety.

Gość Doti39
Nie przejmuj sie , przyjdzie i jego czas. Znajdzie cos co go zainteresuje i az sie zdiwisz jak bedzie sie uczyl. Ja uwazam ze dzieci 6 letnie powinny jeszcze chodzic do przedszkola i bawic .No ale coz ci co o tym decyduja uwazaja ze wiedza lepiej. HA HA Pozdrawiam

Może potrzebuje odpowiedniej motywacji? Polecam wprowadzić system nagród. Kup tablicę korkową. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Dawaj mu słoneczka w dni w które będzie się chętnie uczył i pod koniec tygodnie obiecaj nagrodę. A nóż spodoba mu się nauka.