Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniSSka

dobranie tabletek anty a badanie ?

Polecane posty

Gość moniSSka

wlasnie wrocilam od ginekologa , chcialam dobrac sobie tabletki anty. Przeprowadzil ze mna wywiad, lecz nie zbadal mnie. Dostalam tabletki o nazwie Rigevidon i zastanawiam sie czy mam zaczac je brac. Boje sie ze moze cos byc nie tak jezeli nie zostalo przeprowadzone zadne badanie. Co o tym myslicie?

Gość te tabletki
to podobno są starej generacji, więc nic dobrego. Moja koleżanka brała ale miała po nich kłopoty z nastrojami. Cena niska ale nic poza tym. Jak lekarz mi przepisywał tabletki to było tylko standardowe badanie na foteliku i nic więcej.

Gość mnie też nie badał
i przepisła harmonet po 2 opakowaniu poszłam na kontrolę pasowały i jest git

To że rigevidon jest II generacji to nie znaczy że jest nie dobry. To są bardzo dobre tabletki, a czy są dobre również dla ciebie to się okaże. Każda z nas inczej reaguje na hormony. Harmonet jest III generacji, ma małą dawke hormonów, a z tego co się okazuje jest bardziej szkodliwy od pigułek z II generacji bo zawiera gestoden - II hormon. Dla mnie Harmonet to tragedia, zawroty, plamienia. Zmieniam na Yasmin.

Gość każda z nas inaczej
reaguje yasmin jest znowu IV generacji i niektórzy mówią że jeszcze gorzy od II generacji więc nic nie wiadomo