Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gienka

Brak okresu ale to nie ciąża. Więc co?

Polecane posty

Gość Gienka

Cześc dziewczyny. Mam problem dopiero w środę idę do ginka bo mam urlop w pracy. Moim problemem jest brak okresu od pięciu miesięcy i dośc sporo schudłam w ostatnich latach mimo że jem normalnie i się w ogóle nie odchudzam. W styczniu robiłam test i wynik był negatywny. Taką sytuację miała też rok temu, tzn przez cztery miesiące nie miałam okresu i w końcu poszłam do gina. Zbadał mnie i przepisał tylko Luteinę 50 dopochwowo 2 x dziennie przez 10 dni. No i po tygodniu dostałam @. Dodam że rok temu odstawiłam tabsy które brałam około 4 lat. Od roku okres wystapił tylko 3 raz w tym raz po tej Luteinie. Jakie badania Waszym zdaniem powinien mi zlecic gin? Bo jak ostatnio byłam to stwierdził tylko że tak się czasami zdarza po odstawieniu tabsów. Co może byc przyczyną tego? Proszę o radę.

Gość jezu kochany
dziewczyno! 5 miesiecy nie masz okresu i dopiero idziesz do lekarza?? normalna jestes????? moze masz pco-

Gość tarczyca

Gość jumi
Zaburzenia hormonalne to też mogą być... badania jakie możesz zrobić to badania na poziom hormonów,(sprawdz prolaktynę),oraz zrobić sobie USG narządów rodnych. Ktoś juz wyżej napisał dobrze też sprawdzić poziom hormonów tarczycy(z powodu tarczycy też można bardzo schudnąć)TSH. Powodów braku miesiączki jest wiele ale to trzeba wyjaśniać.Trudno napisać jaki może być powód...Jeśli też po leku hormonal nym miałaś raz miesiączkę a potem znów jej nie było to powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi od razu a nie czekać.

Gość polip
mozesz miec polip

Gość jumi
USG dopochwowe narządów rodnych:)Ginekolog zdecyduje na jakie badania cię wysłać...nie jestem specjalistą ale prosiłaś o radę na jakie badanie powinien cię wysłać...

przede wszystkim progesteron, prolaktyna i hormony tarczycy. A z tymi 5 miesiącami faktycznie przegięłas , ale już teraz się pilnuj. :)

Gość pco-wiczka
ale na poczatek zmien lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!