Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana Brygida

Puchną mi oczy, ręce, nogi, czy ktoś miał coś takiego???

Polecane posty

Gość załamana Brygida

Borykam się z tym problemem już jakiś czas, czasem jest lepiej i puchnę tylko wieczorem po męczącym dniu a czasem jest gorzej i wstaję rano już zapuchnięta. Niewiem co o tym myśleć, może ktoś miał lub ma coś podobnego?!. Czekam na odzew.

Gość jezeli nie jest to
twoja uroda ( bo ja np mam opuchniete stopy zawsze rano:)) to zastanow sie nad nerkami - zbadaj to... i tarczyca... Moja kolezanka miala to samo i okazalo sie ze ma powiekszona tarczyce:( Ale wiem ze w takim wypadku bada sie tez nerki...

Gość załamana Brygida
Miałam to raz w czasie pierwszej ciąży no i teraz zaczęło się w lecie po 16 latach (teraz napewno nie jestem w ciąży). Czy samo badanie moczu wykaże jakieś kłopoty z nerkami?? Dostałam skierowanie na badanie krwi w związku z tarczycą jakieś TSH czy coś takiego. Nie myślałam że to może mieć jakiś związek z puchnięciem.

Gość małaajolka
Przyczyn może być wiele, ale jak ja puchłam, to kojarzyłam z limfą, toksynami, jest wiele kuracji oczyszczających organizm z toksyn, ja stosowałam delikatne diety (bez przetworzonej zywności, konserwantów, cukrów), oczyszczałam organizm (sposobów jest wiele) i po efekcie pogorszenia (reakcja Herxheimera) nastąpiło polepszenie, nie wstaję opuchnięta, nawet zniknęła mi wysypka :) Hmm, badania waro zrobic, ale jesli nic poważnego nie wykażą?? warto wziąśc zdrowie w swoje ręcę :) pozdrawiam i zyczę zdrówka

Gość załamana Brygida
Małaajolka, dzięki za podpowiedź, zrobię te badania żeby wykluczyć jakieś poważne choróbska a potem pomyślę o tym co pisałaś. Gdzie znajdę coś więcej na temat oczyszczania organizmu o którym piszesz?

Gość kiganaa
ja też to miewam, robiłam USG, badanie moczu, krwi, hormonów tarczycy i wszystko w normie podobnie jak Malajolka pomaga mi zdrowe odżywianie

Gość kiganaa
tzn tak jak twierdzi Malajolka, bo ona raczej mi jeszcze nie pomogła ;-) :-)

Gość załamana Brygida
kiganaa, co jesz a czego raczej unikasz? I to puchnięcie już nie wraca?