Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fotostudio

co gotujecie na obiady brak mi pomyslow....prosze o przepisy obiadowe

Polecane posty

Gość ridesa
poszukaj jakies stronki z przepisami:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale najlepsze sa te sprawdzone juz....a czasem na stronkach sa tkie iscie kosmiczne ....... a ja chce cos w miare szybkiego i prostego bo nie jestem mistrzynia :( w tej dziedzinie:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sos pieczarkowy do makaronu gotowe w 30 min kroisz cebulke i podsmazasz na oleju, dodajesz pokrojone pieczarki. Wrzucasz kostke rosolową, 3 lyzki smietany 18%, i zageszczasz to 2-3 lyzeczkami siemienia lnianego mielonego( do kupienia) w aptece. Rewelacja, polecam no i makaron gotujesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chili con carne (ciagle to robie, jest pycha!) na 4 osoby: - 500g miesa mielonego - cebula - 1,5 - 2 papryki - pomidory w puszce (takie rozciapciane, nie wiem jak sie nazywaja po polsku) - puszka czerwonej fasoli - chili (przyprawa) - lyzka koncentratu pomidorowego - ryz Gotujemy ryz, a w tym czasie: na duzej pateli odsmazyc cebule z pokrojona w kostki papryka, dodac mieso mielone, wszystko podsmazyc razem, posolic (ja dodaje tez rozne przyprawy, najczesciej kolendre - nie wiem czy to sie tak dokladnie nazywa po polsku), jak bedzie juz miekkie zalac pomidorami z puszki, doprawic chili i sola (jesli jest wciaz za malo slone), dodac fasole, chwile poddusic pod przykryciem. Jak ryz jest gotowy podawac z ryzem jako sos do niego, pycha! Mozna tez dodac papryczki chili, ale jak dla mnie to wtedy jest za ostre. Chili dodac do smaku, zalezy jak ostre sie lubi (uwazac z chili i dodawac malutko!) Danie robi sie ok 20 min. czyli tyle ile sie gotuje ryz, bo sos zajmuje z 10 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spagetti szpinakowe 2 paczki szpinaku mrożonego 1/2 kg makaronu główka czosnku śmietana sól pieprz kostka bulionowa(wg.uznania) rozmrozić szpinak, odparować, dodać kostkę bulionową, zmiażdżony czosnek(ilość wg uznania), zabielić śmietaną, dodać przyorawy. Wszystko do smaku. Ugotować makaronwg przepisu. połączyć szpinak z makaronem, wymieszać. można na talerzu posypać tartym żółtym serem. Bardzo zdrowe i smaczne. SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakos dziwnie
Lasagne na szybko! 500g miesa mielonego 15 pieczrek 3 sosy knora do spaghetti (jeden moze byc hiszpanski) makaron lasagne duzo sera zoltego i parmezan Mieso gotujemy...dodajemy poltora sloiczka sosu (jak mamy hiszpanski to mieszamy caly spaghetti i pol drugiego) Dodajemy przyprawy (papryka slodka, cebyla suszona, czosnek granulowany, bazylia, oregano, ziola prowansalskie, przyprawa kuchni wloskiej, chilli i papryka ostra) Pieczarki smazymy az sie zarumienia....i dodajemy do calosci!Makaron lasagne gotujemy chwilke aby lekko zmiekl! Bierzemy naczynie zaroodporne...smarujemy na dnie pozostala reszta sosu (mozna go podgrzac i doprawic w ten sam sposob)....makaron, mieso, duzooo sera zoltego....makaron, mieso....i tak wedle uznania ile kto warstw lubi....na koniec makaron...smarujemy resztka sosu, ser i duzooo parmezanu! Pieczemy godzine pod przykryciem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wkóżona matka 3 dzieci
DZIEWCZYNY jeszcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja proponuje taka potrawe:Gotowy sos \"pesto\" ze sloiczka wymieszac z tunczykiem z puszki(bez oleju,w sosie wlasnym) i dodac troche mleka lub slodkiej smietany, do tego ugotowac makaron(jaki kto lubi,ja gotuje jakis gruby zawsze np.swiderki) i gotowe.Szybko i pysznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakos dziwnie
Oj ja to ostatnio duzo kucharze wiec cos jeszcze dorzuce! Placki z gulaszem! 0,5 kg wieprzowiny (chudej) maka pieprz ziarnisty liscie laurowe papryka slodka (jedno opakowanie minimum) ziele angielskie a placki to juz kazda wie jak sie robi :) Kroimy mieso w kostke (1 cm na 1 )....optaczamy w mace (im maki wiecej tym lepiej czyli nie tak na styk)....wrzucamy calosc razem z maka na patelnie z dosc sporoa iloscia oliwy i podsmazamy az maka zacznie ladnie przywierac do spodu (okolo 20min mieszajac i na malym ogniu)! Calosc przezucamy do garnka i zalewamy goraca woda...patelnie rowniez aby sciagnac resztki zasmazki! Dodajemy wedle uznania przyprawy....a co do papryki to jedynie slodka i ile wlezie..(chodzi o kolor naszego gulaszu bo smaku ona zasadniczo nie zmienia)...solimy (najlepiej warzywko) i dodajemy pieprzu! Gotujemy az mieso bedzie sie rozpadalo w buzi :P Placki smazymy na calej patelni aby byly duze! Potem nakladamy gulasz na placek (miesko).....placek skladamy na pol (polewamy mieskiem i sosem)...na to odrobina pietruszki! Do calosci polecam salate ze smietana na slodko! Salata...rozdrabniamy...posypujemy odrobina soli....w kubeczku mieszamy smietane z lyzeczka cukru (plaska) i doslownie 5-6 ziarenkami kwasku cytrynowego! Polewamy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
udka po prowansalsku - porcja na 2 osoby, chyba ze udka bardzo duze sie trafia ;) 4 udka pol kg swiezych pomidorow albo 1 puszka ziola prowansalskie, sol, pieprz, 2 srednie cebule, 2 male zabki czosnku, pol szklanki bulionu z kostki udka umyc, natrzec przyprawami i zostawic tak na 15- 20 min, sparzyc i obrac ze skorki pomidory, posiekac cebule i czosnek, w rondelku rozgrzac olej, wrzucic udka i cebule - gdy to sie zrumieni dodac pomidory, czosnek i bulion, dusic ok 40 min. na malym ogniu. Przed podaniem mozna posypac swieza bazylia. i jeszcze mala sugestia- jesli robisz to ze swiezych pomidorow, to sos moze wyjsc zbyt wodnisty - nie dodawaj wtedy pol szklanki bulionu, tylko troszeczke wody (albo wcale) i nie rozpuszczaj kostki, tylko wrzuc ja do potrawy cala (albo pol, zalezy jaka kostka).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ha-ha-ha-hi
prosimy o jeszcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 4 uda na 2 osoby
???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zalezy jakie udka - jak takie malutkie to 4, jak z ta czescia z miesem to dwa :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Moniqua100
A ja polecam szybkie kotleciki drobiowe w panierce z płatków kukurydzianych. potrzebujemy, piersi drobiowe, płatki kukurydziane zwykłe, jajko, przyprawy. Rozbijamy piersi kurze tak jak na kotlety, rozgniatamy płatki kukurydziane, najlepiej wałkiem do ciasta. jajko roztrzepujemy z przyprawami (ja daję tylko sól, papryke slodką i pieprz) maczmy w jaku rozbite kotlety i obtaczamy płatkami. Smażymy. Do tego ziemniaczki, surówka z kapusty. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja dzisiaj miałam najzwyklejsze placki ziemniaczane. MMM...pycha polecam mogą być z cukrem, śmietaną lub sosem pieczarkowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głodna
prosimy o jeszcze . dziewczyny co dzisiaj jadłyście?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GLODOMORKA
nastepny topik z prymitywnymi przepisami :P te w prasie nieraz faktycznie niewiele lepsze, ale na pewno nie o niebo gorsze niz tutejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×