Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Jak przyzadzic krolika?..

Polecane posty

Kupilam pierwszy raz i nie mam zielonego pojecia jak go przyzadzic.Jakie przyprawy najlepiej uzyc,no i jak go przyzadzic?Upiec,udusic,usmazyc?Napiszcie.Dziekiuje z gory za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
posluchaj ja robie tak daje troche oliwy z oliwek no mozesz inny i zabekk czosnku podgrzewam to potem daje poporcjowanego krolika iwiesz tak go zrumien potem godaj rozmaryn jak masz, troche mozesz dodac curry lub kurkumy i wina bialego i kilka minutek smaz lekki ogien ,, potem wlej 2 szklanki rosolu ( z kostki 2) wazne nie sol go wcale .... potem zalej to wszystklo smietana i dus okolo 40 minut jest pysznoscia..... acha smietana musi byc slodka.... a jak nie maszxz to rob na bialo tz. w samym tluszczu i rosole tez jest fdobry ...rada nie rob go z dnia na dzien tylko swiezo do jedzenia i co moze byc?? daj mi znac jak ci wyjdzie na gg 2590242 pozdrawiam pa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzieki MALGOS44.Wyprobuje twoj sposob ale niestety nie bede Ci mogla napisac na gg bo nie mam.Ale za to napisze tutaj to mozesz za kilka dni sprawdzic.Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zrobilam,zjadlam i dobre bylo tylko ze...smakowal jak kurczak.Juz nigdy wiecej nie kupie.Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xmaxx
Witam wszystkich i powiem wam ze chodowla zajmuje sie juz dlugo w zwiazku z tym stwierdzam ze mieso z krolika znakomicie nadaje sie na sosy. Krolik musi byc dobrze przemrozony aby jego mieso bylo kruche a nie gumowate. Krolik potrzebuje duzo czosnku aby mial lepszy smak . A to przepis ---- Mieso z królika ( rzeberka lub udka) 2 ząbki czosnku lub ( kosta czosnkowa winiary ) lepsze zabki :) sok cytrynowy ( do smaku ) 30 dag pieczarek, kilka listków pieruszki natki 1/2 łyżki oliwy 4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki sól pieprz trochę mąki i śmietany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"chodowla zajmuje sie juz dlugo" Czym sie zajmujesz? Jaki człowiek taka ortografia. No cóż, niektórzy, jak ja,opłakują ciągle śmierc swojego króliczego przyjaciela,a inni króliki zjadają i hodują w celu ukatrupienia.O zycie,życie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość królik jest pycha
Ja uwielbiam duszonego w sosie ze śmietany, wina, dużej ilości zielonego pieprzu i masełka. Pycha...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiyana
Nikt nie jest idealny, prawda? W niczym nie jesteście lepsi od kogoś, kto zajmuje się hodowlą królików. Moi rodzice też jakiś czas mieli króliki i nie uważam, żeby z tego powodu byli gorsi od innych :???? Po drugie: królik w życiu nie smakuje, jak kurczak! Jak można porównywać królika do paszowego drobiu! Jadłam wiele razy smażonego i wg mnie, to najlepsze mięso ze wszystkich! Pod względem smaku, wyglądu i właściwości! Tylko najpierw trzeba umieć przyprawić..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
O życie życie ,jacy niektórzy ludzie są przybici .Mieć waty o to ,że zabija się królika ,ale pewnie ten co ma najwięcej pretensji najwięcej mięsa wtrynia . Żeby zjeść królika czy kurczaka,czy schaboszczaka to niestety ktoś musi zakończyć żywot zwierzęcia. Świnia to też zwierze i też czuje tu nie ma znaczenia jakie czy z futerkiem czy bez.Więc zanim ktoś będzie takie pierdoły pisał to niech wyrzuci z lodóweczki kiełbaski ,paróweczki,paszteciki .Ciekawe czy tej litościwej paniusi karp w święta smakował pewnie tak wtryniała,że uszy się jej trzęsły .A co do wytykania błędów itp.to jeśli ktoś wchodzi w temat dyskusji o gotowania a wypowiada się na tematy etyczne i na temat pisowni to zapewne nie ma nic do powiedzenia na temat gotowania bo nie ma o tym pojęcia albo pomyliła strony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×