Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roses_

Gózek na narządzie rodnym co to jest????????

Polecane posty

Gość roses_

zauważyłam ż ena wardze sromowej większej mam gózka około 1 cm troche twardawy,niewiem co to i od czego,keidys tez miaam podobnego choć inengo i sam zniknał,troche sie boje bo niewiem co to moz ebyc miała któraś z was tak?? prosze napiszcie cos

Gość kazdy dziwny guzek
wymaga konsultacji z lekarzem wiec zamiast sie zastanawiac to idx do niego

musisz napisać czy Cię boli jeśli tak to zapalenie gruczołu bartholina - wyczuwalny na waradze sromowej, guzek zawierający ropę - jeśli tak to idz jak najszybciej do ginekologa i wówczas albo czeka Cię leczenie farmakologiczne, albo natnie i częstotliwość nawrotów zmniejszy się o 98%

Gość roses_
wlansie nie ejst ropny,jest dosc twardy i boli troszke ale to penwie dlatego ze wczesniej go scisnełam dosc mocno,ehh czytalam w necie o takich guziak na wargach sromowych,ż eznikają czasem po tygodniu

to z całą pewnością to o czym pisałam jest twardy, ale zapewniam Cię ze jego zawarość to ropa, napisz czy jest że tak powiem \"ruchomy\"

mialam cos identycznego calkiem niedawno (tez pisalam o tym na forum), nie ruszaj tego, nie rozdrapuj ani nie wyciskaj, ja sie wstrzymalam z wizyta u lekarza i zaczelo mi samo znikac.. i zniknelo :)

niestety jeżeli to zapalenie g.b. to napewno będą nawroty, mi za 1 razem przeszło po antybiotyku - zreszą sama poszłam do lekarza z gotową diagnozą i jakoś się rozeszło a 2 lata później miałm usuwane to pod znieczuleniem, lekarz mnie namówił bo to podobno jedyny skuteczny spoób na usunięcie tego i niestety schrzanił zabieg, myślałam że się wykoncze (1000 razy gorsze niż poród) i jescz stwierdził że mogą być nawroty - idz do dobrego lekarza

Gość roses_
zabardzo on sie nie rusza,dalej jest twardy,moze zniknie sam :(

Gość roses_
zmniejszylo sie i przebiło sie samo wyplyneła ropa,czelkakałm nie byłam u lekarza,mzoe teraz zniknie?

zniknie, dobrze że był w miarę \"nawierzchu\" ale napewno to jeszce się powtórzy - podmywaj się wyłącznie płynami do higieny intymnej

Gość roses_
dziekuje ci myszko:* powtórzy sie??kurcze oby nie,to dlatego tak wczoraj bolało było takie wielkie juz mialam isc do gina,chwała Bogu ze dzis pekło

Gość roses_
myslalam ze to juz sie zmneijszyło jak wypłyneła ropa,tera znzów jest jakby wiueksze przez mały otworek wypływa juz woda jak przycisne,a guzek dalej jest twardawy,myslałam ze to twarde to byla ropa atu??woda??

myślę że się powtórzy przeczytaj sobie info o tym guzku, on odradza się z mikroskopijnych resztek które zoastają pom pęknieciu i niedostatecznym wypłynięciu treści ropnej poszukaj w wyszukiwarce lub encyklopedii zdrowia o zapaleniu gruczołu bartholina - mi zrobił się taki, że nie sposób było do niego dotrzeć, pęknięcie było niemożliwe, zaufałam lekarzowi i zgodziłam się na zabieg, który spartaczył i myślałam że się wykończę

Gość ja tez ma na boku cos takiego
ale mnie to nie boli w ogole lekarz podczas badania mowil mi ze mam powiekszony

Gość roses_
że co masz powiekszone?? okej poczytam cos,mam nadzieje ze to przejdzie bo nawet nie mam pieniedzy aby isc do ginekologa wiec poczekam,moze bedzie wypływac dalej i sie zagoi

Gość roses_
po pzreczytanie innego forum takiego ginekologicznego bardzo sie boje teraz:( jejuuuu:(

Gość ja tez ma na boku cos takiego
no ten guzek barthoplina mam powiekszony i on to wyczul palcami podczas badania ginekologicznego