Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia.

chcę zwalczyć cellulit!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość monia.

mam go na nogach i do tego jest spory (takze na podudziach) ;( a najlepsze jest to ze jestem oobą szczupłą, rozmiar 36 w porywach 38 ale widocznie tusza nie ma nic do tego.... jak go zwalczyc??? jakie polecacie kremy zele cokolwiek??? jesli mozna prosic to z orientacyjną ceną... jakie cwiczenia??? bardzo proszę o pomoc

Gość monia.
nikt nie uzywa anie nie uzywał zadnych preparatów na cellulit?

Gość pacica
Zaraz się rozpiszę na ten temat- bo sama z nim walczę i nawet skutecznie- też jestem szczupła- a cellulit powstaje z winy nadmiaru estrogenów

Gość pacica
Potrzebna jest systematyczność - kremy trzeba wcierać dwa razy dziennie- rano i wieczorem- po wsmarowaniu dłonią- zrób sobie 5 minutowy masaż takim specjalnym przyrządem z wypustkami plastikowymi- do kupienia za 20-10 zł w każdym większym markecie lub drogerii

Gość monia.
a jakiego kremu uzywasz??

Gość pacica
Z własnego doświadczenia wiem- że na pierwsze widoczne efekty trzeba poczekać do 2 miesięcy. Ja stosuję kremy non stop od roku. I jest bardzo dobrze- miałam spory cellulit na pupie- a teraz jest prawie niewidoczny. Polecam- Serię Antycellulitową Eris- taka pomarańczowa- serum na noc i żel krem na dzień. Każde po około 26 zł za 150 ml. Perfekt Slim L'oreal 60 zł za 200 ml. Odradzam Bielendę SPA- ze złotem koloidalnym- po dwóch tubkach nie było różnicy. Ale by efekt podtrzymać trzeba stale wcierać w siebie takie kremy.

Gość pacica
I przede wszystkim masaż i jeszcze raz masaż- to dużo daje- krem się lepiej wchłania i lepiej działa. Parę razy w tygodniu robię też peeling- ze szczególnym uwzględnieniem miejsc dotkniętych cellulitem- wtedy też lepiej krem działa.

Gość monia.
dziekuję Ci bardzo... zaraz jutro ide do drogerii i zaczynam kurację:) trzymaj za mnie kciuki:)

Gość pacica
Powodzenia! :-)

Gość pacica
I pamiętaj - nie zniechęcaj się- tylko spokojnie czekaj na efekty!

Gość monia.
kurcze biore tabletki antykoncepcyjne a w ich sklad wchodzi 0,02 mg etynyloestradiolu a jak sprawdzilam to to jest jakis syntetyczny estrogen:(

Gość A czy..
Jak się ma dużo ruchu to też mozna jakoś tym zwalczyć celulit?

Gość monia.
ale obiecuję sobie ze bedę wytrwala i sie nie poddam:)

Gość JA JESTEM SZCZUPŁA OSOBĄ
ale od prawie roku biore pigułki antykoncepcyjne i od tego czasu mam cellulit:-oChcociaż po tabsach nie przytyłam ale cellulit sie zrobił,to od nadmiaru estrogenu zawartego w tabsach:-oNo cóś za cos,tabsy dobrze zabepzieczają ale powoduja cellulit:-PBycie koboeta czasmi jest cieżkie...

Gość masaze owszem i kremy
ale przede wszystkim duzo ruchu i odpowiednia dieta, mniej cukrow, wiecej warzyw i duzo wody