Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...pytanie...

Co moze oznaczac kał z krwią?

Polecane posty

Gość ...pytanie...

to dość wstydliwy problem, ale zauwazyłam u siebie to juz wczoraj.Dosc obficie leci w trakcie załatwiania sie. nic mnie nie boli przy tym.boje sie ze to cos powaznego

Gość radze szybko do lekarza
to moga byc tylko hemoroidy, ale u mojego taty to był nowotwór. Jak naszybciej do lekarza zrobić kolonoskopie, czyli badanie przez odbyt

Gość ...pytanie...
czy hemoroidy bolą? mnie nic nie boli, mam 22 lata

Gość ...pytanie...
zastanawiam sie czy to moze byc od brania tabletek antykoncepcyzjych- moze jakies problemy z wątrobą.

Gość gusik
to moze bć nowotwór jelita grubego, jakies stany zapalne, szybko do lekarza

Gość zwykle bola
ale niekoniecznie, jesli to cos z watroba to tym bardziej radze do lekarza,

Gość ...pytanie...
moze ktoś miał taką przypadłosc? jutro sie zarejestruje ale pewnie w naszym kochanym kraju poczekam ze 2 tygodnie na wizyte. martwie sie nie na zarty.

Niekoniecznie bolą. Mogą swędzieć, mogą tylko krwawić, mogą boleć. I co z tego, że masz 22 lata? To nie jest choroba związana z wiekiem, wbrew temu co wiele osób sądzi. Ma częściowo podłoże genetyczne, częściowo przyczyniają się do niej siedzący tryb życia, częste zaparcia itp. Zdarza się nawet u dzieci. Rak jelita grubego dotyczy głównie osób po 50 roku życia, ale u młodych też się może zdarzyć.Poza tym nieleczone hemoroidy mogą dawać szereg powikłań. Dlatego idź do lekarza, to nic wstydliwego, lekarz nie takie rzeczy oglądał, możesz mi wierzyć. Pokażesz pupę lekarzowi ogólnemu. I on zadecyduje, co dalej.

Gość ...pytanie...
poza tym to dosc krępujące- powiedziec lekarzowi... w wieku 22 lat mogą byc hemoroidy? zastanawiam sie czy mogło peknąc jakies naczynko- zaczełam jezdzic konno. ale gdyby pękło to nie byłoby to chyba tak intensywne

Gość ...pytanie...
wyprzedziłas moją wypowiedz :)

Gość kropka kropka kreska kreska
ja tez tak miałam i to całkiem niedawno i też sie wystraszyłam, ale po prostu pękło jakieś anczynko małe, a tam sa miejsca dosć mocno ukrwione, wiec wydaje się, że leci tej krwi dużo. Po prostu czasem jak masz zaparcia, co coś się podrażni. Zaobserwuj się jeszcze kilka dni, jak minie bezpowrotnie, to nie ma się czym aż tak bardzo martwić - to nie od razu rak, bez przesady, to nie dzieje się tak szybko.

Gość do Lorelai
jasna krew jest tylko z dolnego odcinka więc na pewno nie jest to krwawienie z żołądka czy wątroby to napewno hemoroidy lub pękła jakaś żyłka co często zdarza się przy zaparciach

Jeszcze jedno, jeśli zacznie Ci krwawić nie tylko podczas załatwiania się, albo bedzie lecieć w trakcie coraz obficiej, to jedź na ostry dyżur, może trzeba bedzie zatamować krwawienie. To wprawdzie zdarza się bardzo rzadko, typu raz na 10000; ale lepiej wiedzieć co wtedy. I jak bedziesz oczekiwać na wizytę u lekarza, staraj się nie nadwyrężać w toalecie, żeby nie dostać anemii przy tym krwawieniu. Sądzę, że nie zaszkodzi jakiś Hemorol w czopkach, albo Rektosol (maść, ale tylko wtedy jeśli nie masz uczulenia na balsam peruwiański). No i może wyciąg z kasztanowca dla wzmocnienia ścian naczyń krwionośnych. To wszystko jest bez recepty. Ale do tego lekarza koniecznie! Trzymaj się.

Gość ...pytanie...
będę obserowowac, postaram sie nie siać paniki. mam nadzieje ze to tylko ta zyłka. jak się lecy hemoroidy? wiem ze smaruje sie maścią z kasztanowca.

Gość ...pytanie...
Dziękuję Wam za wypowiedzi, pójdę do lekarza jesli nie przestanie lecieć. hmmm jasna krew- ona nie jest taka jasna.

Gość zalezy jak na to poptrzeć
kropka kreska kropka kreska=> "to nie ma się czym aż tak bardzo martwić - to nie od razu rak, bez przesady, to nie dzieje się tak szybko. " A niby jak to się według Ciebie dzieje? Mój tata miał raka jelita grubego, a objaw w postaci krwawienia był dopiero w ostatnim stadium, wczesniej zadnych objawów, nic niepokojacego, lekarz powiedział, ze rak potrawi sie rozwijac nawet do 5 lat bezobjawowo i wbrew pozorom ludzie młodzi tez choruja, a to jest zwykle wtedy sprawa genatyczna, wiec nieczego wykluczyc nie mozna. A bagatelizowanie tego objawu to głupota, przy takim objawie nalezy zgłosic sie jak najszybicie do lekarza

Gość ...pytanie...
CZy TWoj tato go wyleczył? jutro zasuwam do lekarza- nie ma co. Nawet gdyby to miało byc pękniete naczynko.

Gość żylak
możliwe że to żylaki odbytu - ja również mam 22 lata, podobny problem, z tym że ginekolog u którego miałam kontrolną wizyte sam to zdiagnozował. przepisał maść i pupa mniej krwawi. sprawdź sama w lusterku czy nic ci nie popękało.

Gość tak mojemu tacie się udało
miał operacje i usunieto mu częśc jelita, ale w miejsce usunietego jelita trzeba było wsatić specjalne urządzenie aby nie miał sztucznego odbytu a tym samym worka, ten rak ma duze szanse leczenia, ale trzeba sie pospieszyć

Gość tak mojemu tacie się udało
jeszcze jedno, nie chciałam Cię przestraszyc, ale po prostu wiem, ze takich rzeczy nie mozna bagatelizować własnie dlatego zeby uniknąć najgorszego. Trzymaj sie i głowa do góry. Daj znac co powiedział lekarz

Posluchaj ...... milam ten problem przez 3 miesiace, dochodzilo juz do tego ze balam sie isc do ubikacji.....bolalo ,swedzaialo leciaal krew nawet jak sikalam .....przestraszyalm sie i zrobialm kolonoskopie...... wyniki sa ok mam zapalenie dolnego odcinka, jelita i wziellam sie za siebie.... zmiana odzywiania(sposobu) przeszlam na diete bogatoresztkowa. a najwazniejsze, zaczellam raz dziennie an noc pic siemie lniane.... wiesz juz miesiac i czuje sie super ze to siemie mi pomoglo musiaalm kilka razy przestc zeby byc pewna ze to to....pozdrawiam wiecej ci moge powiedziec na gg 2590242

Gość gość
Jak pic siemie lniane jak zrobic ????