Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mężatka

antykoncepcja po ślubie...

Polecane posty

Gość przyszla mężatka

moze glupie to pytanko wam sie wyda... ale- powiedzcie mi w jaki sposob zapezpieczacie sie po slubie? stposujecie tabletki? plastry metody naturalne? czy po prostu prezerwatywa? ktora metoda jest dla was najwygodniejsza?

Gość margot.m
a to jakas roznica? przed czy po slubie? jesli po slubie nie boisz sie ewentualnej wpadki to pewnie raczej prezerwatywa lub metody naturalne a jesli nie zalezy ci jeszcze na dziecku to chyba tabsy?

Gość do autorki topiku
ale sprecyzuj czy chodzi ci o slub koscielny czy cywilny bo to dyza roznica, wiesz inny poziom hormonow i niektore metody ci moga nie pasowac a tak poza tym to gratuluje przyszlemu malzonkowi tak glupiej narzeczonej

Gość Doświadczona mężatka
Ja z mężem nie mieszkałam przed ślubem, czasem wyjeżdżaliśmy razem na wakacje, czy urlop, ale nasz seks był niestety rzadki, ponieważ nie zawsze była ku temu sposobność. Stosowaliśmy metody naturalne, prezerwatywę, globulki itp. Po ślubie postanowiłam założyć spiralę (nie planujemy dzieci). Myślę, że to najwygodniejsze, nie mam żadnych skutków ubocznych i nie muszę pamiętać o antykoncepcji.

Gość kinga2
najlepsze tabosy jak dzidzi nie planujesz a teraz sie nie zabezpieczasz bo po slubie cały czas trzeba pozdro

Gość przyszla mężatka
akurat u mnie tak sie sklada ze nie wspolzylam pzed slubem... daltego zapytalam co stsujecie i co jest najwygodniejsze.... a glupia to nie jestem i sobie wypraszam takie slowa!

Gość Katerina___
ona ma byc wygodna ale przede wszytskim dla was....

Gość a czemu nie wspolzyliscie
przed slubem?? to ze wzgledow religijnych chyba,. wiec juz wypada byc konsekwentnym do konca i stosowac naturalne metody ech ze tez w dzisiejszych czasach ktos czeka z sexem do slubu. dziwne. zycze wam zeby dobrze wam bylo w lozku

Gość przyszla mężatka
dlaczego nie bylo sexu przed slubem? azeby po slubie sie cos zmienilo, zeby slub nie znaczyl tego ze mam obraczke czy ze maz sie do mnie wprowadzi... nie chodzi tu o wzgledy religijne....

Gość różnie to jest
Wszystko zależy od tego czy chcesz mieć dzieci. Wiele kobiet, które biorą pigułki nie mogą potem zajść w ciążę. Jeśli chodzi o spiralę, mimo nowoczesnej produkcji nadal jest ona niepolecana nieródkom. Jeśli obawiasz się, że nie zajdziesz w ciążę możesz mieć problem z doborem środków anty. Ja do ślubu też byłam dziewicą i to nie ze względu na przekonania religijne, po prostu byliśmy ze sobą przed ślubem tylko 4 m-ce, nie czułam się gotowa na seks, poza tym nie było okazji i z tego odkładania nadszedł w końcu dzień ślubu.

Gość łoooojejeeej
Az normalnie po Twojej ostatniej wypowiedzi spadłam z krzesła...:) Tak z ciekawosci... Ile macie lat? Ile ze soba juz jestescie? buzi:)

Gość nie no spoko
jak czytam wasze wypowiedzi to plakac mi sie chce, ja pierdole wzielas slub po 4 miesiacach znajomosci i nie spalisci ze soba? ech nie bede komentowac

Gość owiedka21
tylko pogratulowac slubu po 4 miesiacach-->pogratulowac odwagi..... czy Ty tego czlowieka znasz w ogole?? i nie chodzi mi tu bynajmniej o seks!!!!

Gość różnie to jest
To trochę skomplikowana sprawa. Poznałam Go w liceum, On wielokrotnie próbował podejść zagadać, ja miałam wtedy taki głupi okres, dwa razy dałam mu kosza wynikającego z nieśmiałości....... Potem nasze drogi się rozeszły, ja z nikim innym nie potrafiłam być, byłam w różnych związkach, a myślałam o Nim mimo, że Go nawet nie znałam i w końcu spotkaliśmy się po 3 latach, ja byłam dojrzalsza i szczęśliwa:D Decyzja o ślubie była spontaniczna, ale jak miałam nie wyjść za kogoś kogo kocham od 5 lat?? Tak po krótce wygląda nasza historia.