Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaa

Prawdziwa tragediaa

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaa

mam 165cm i waze 90 kg!cierpie na zaburzenia hormonalne nie mam okresu!!Nigdy nie bede normalna dziewczyna na zaczynaja rosnac mi wasy i ciemne włosy na klatce piersiowej nigdy nie bede matka!!Sorry ale do szału doprowadzaja mnie posty dziewczynek które waza 47kg przy moim wzroscie i martwia sie ze nie maja biustu!!nie wiecie co to prawdziwa tragedia!!!a prosze o porada co mam robic?czy moja waga jest dobra?

Gość aaaaaaaaaaaaaa
czytajac to forum mam łzy w oczach marze by miec problem typu tuste włosy cz chrostki po depilacjj

Gość samotna wśród ludzi.....
ile masz lat?

Gość czy chorujesz na
zespół jajników policystycznych?/

Gość Kaka11
Wybacz ale ja mam tyle samo wzrostu co ty tyle ze waze 60kg. To i tak o 5kg za duzo.Ale da sie to zgubic.mam lekka nadwage. Natomiast ty masz otylosc i to bardzo zaawansowana. Musisz zglosic sie do dobrego dietetyka. On poprowadzi ci dobre zbliansowane zestawienie jadlospisu codziennego. Oraz szereg cwiczen ruchowych. wszystko bedzie odbywac sie stopniowo. Jesli chodzi o wlosy i wasy ktore wspomnialas to jest to spowodowane wlasnie jak wspomnialas zaburzeniami hormonalnymi.Tak samo otylosc. Wiem ze mozna to wyleczyc metoda laserowa raz na zawsze. To drogie zabiegi ale skuteczne. Ale rozumiem ze leczysz sie i bierzesz leki na te zaburzenia hormonlane?

Gość madziunia____
przepraszam jesli sie myle ale czy to czasem nie prowokacja?

Gość aaaaaaaaaaaaaa
nie zadna prowokacja mam 20 lat

Gość aaaaaaaaaaaaaa
tak zespół jajników policystycznych.nie jem prawie nic jestem na samych owocach a mam taka wage!!nic na to nie moge poradzic jestem biedna wiec kasy na operacje typu odsysanie tuszcze tez nie mam!Jednymi słowem nie ma dlamnie ratunku

Gość aaaaaaaaaaaaaa
biore leki no i co z tego zaburzenia hormonalne to taka sprawa ze nic nie gwarantuje sukcesu!!JAK miałam 16 lat dawano mi lekki na wywołanie okresu i co mam 20 i nie mam!I nigdy nie dostane

Gość madziunia____
jesli tak to: czy byłas u lekarza?i co takiego Ci powiedział?Naprawde Ci wspołczuje.A jesli chodzi o okres to kiedy Ci zanikł?brałas jakies tabl?Co do tego ze duzo dziewczyn nie wie co to tragedia to podpisuje sie pod tym. Jesli chodzi o wage(dlatego spytałam sie czy to nie prowokacja...)bo jak mozesz sadzic ze przy wzroscie 165 mozna wazyc 90 kg....i jest oki....to otyłosc,i niestety nie sprzyja ona zdrowiu ...... i uwazam tak jak jedna z dziewczyn która tu sie wypowiadała ze powinnas wybrac sie do dietetyka ....

Gość madziunia____
ojejq;( to naprawde poważne... ale co na to twój ginekolog? jesli nie daje sobie rady to moze zmien lekarza?!

Gość aaaaaaaaaaaaaa
okresu nie dosta łam nigdy bo w moim organizmie brakowało rzenskich hormonów!dostawałam leki hormonalne bardzo duze dawki które niestety nic nie pomogły ajedynie doprowadziły do takiej wagii do tego mam zaawansowana cukrzyce co przyczynia sie do tycia jem bardzo malutko wiec dietetyk chyba nie wiele mi pomoze

Gość samotna wśród ludzi.....
Powiedz mi , czy nie ma kto Ci pomóc? Mam na myśli rodziców. Poza tym ja wiem że służba zdrowia jest bardzo kiepska, ale może spróbuj metodą małych kroczków. Najpierw w przychodni po skierowanie do lekarza pierwszego kontaktu a później do specjalisty. Mieszkasz w małym mieście czy w dużym?

Gość frrr
to zmień płeć i po sprawie :P

Gość aaaaaaaaaaaaaa
ginekolog i endykronolog umywaja rece i nic nie sa wstanie poradzic!starali sie gdy byłam nastolatka by okres wywolac !jak sie nie udało do 19 roku rzycia to powiedzieli ze juz ie mam szansy dostac!nigdy a co za tym idzie owłosienie bedzie bo jak nie mam okresu to jestem bardziej facetem niz kobita

Gość aaaaaaaaaaaaaa
mieszkam w łodzi!chodziłam pow eilu lekarzach!Jestem juz za duza aby co kolwiek zdziałać gdyby był okres mozna było by cos próbowac ale bez okresu nie mam szans na nic!

Gość 135790
wiesz moja kolezanka zklasy ma podobny problem...czytajac twoj post podejrzewam ja...a mzoe wlansie to Ty???

Gość madziunia____
biedactwo:( nie wiem co Ci poradzić jesli chodzi o wage,bo cwiczenia to chyba zły pomysł?choc sama nie wiem,zapytaj się lekarza:) jesli chodzi o miesiaczke to moge pocieszysc Cie tylko tym ze ja dzis mam okres i od rana klne:D bo tak mnie boli brzuszek ....ze nigdzie nie wychodziłam tylko zwijałam sie cały dzien z bólu.....choc zjadłam juz dzis 4 nospy....ale to chyba mało pocieszajace?:( a co do" wasików" to duzo kobiet ma ten problem:) a brunetki to juz w sumie standardowo ...ja akurat nie mam tego problemu za bardzo bo jestem blondynka i jakos mnie to omija...ale duzo moich kolezanek z tym walczy.

Gość czy chorujesz na
a czy zawsze miałas nadwage?

Gość aaaaaaaaaaaaaa
Mam na imie Marta chodze do 51LO

Gość aaaaaaaaaaaaaa
od kad poszłam do szkoły i zachorowałam na cukrzyce potem przez podawanie hormonów przytyłam jeszcze bardziej

Gość czy chorujesz na
a jakie tabletki bierzesz??

Gość aaaaaaaaaaaaaa
Waluoe25,Vimwiwit i silne antykoncepcyjne na zwiekszenie rzenskich hormonów( diane .)

Gość hgfwq
Do madziuni ---- troche przesadzasz....pocieszanie dziewczyny ktora nigdy nie miala okresu i prawdopodobnie nigdy nie bedzie miala dzieci swoim przykladem ze brzuch cie boli jak masz okres jest ....glupie po rpostu. I tyle. Autorka ma sie cieszyc ze ja nie boli?:O

Gość aaaaaaaaaaaaaa
dostajac takie leki kazdy by sie rostył czasami zastanawiam sie czy nie przestac tego brac

Gość hejhej
A moze zmien lekarza?

Gość 135790
jednak to nie ty!! popsrostu musisz sie wziasc w garsc !!!!! DIETA I RUCH!!!!

Gość ona ono on
idz na ten topik co mychor prowadzi.ona jest dietetykiem i moze pomoze znalesc jakies rozwiazanie.napisz jej na maila.tam jest podany. na innym forum czytalam kiedys,ze tez byla taka babka z ta choraba i schudla bedac na diecie sb chyba. i do tego duzo cwiczyla. wiec dla ciebie tez jest napewno szansa. wiem,ze trudno ale wez sie w garsc i dzialaj :)

Gość madziunia____
hgfwq: czepiasz się:)

Gość aaaaaaaaaaaaaa
pewnie ze moge tyle ze kolejna zmiana leków nie wiele juz zdziała ja mam 20 lat nie 15!moze cos by zdziałam prywatny ale na to mnie nie stac