Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość algaa

balejaż sama w domu!?

Polecane posty

Gość algaa

chcę zrobić sobie sama pasemaka po wierzchu,mam brązowe włosy i chcę jasne pasemka czy możecie doradzić jaką farbę dobrać i jak się wogóle do tego zabrać?

Gość ciekawskaaaa
jeżeli nie masz w prawy w farbaowaniu, to lepiej sie za to nie bierz, a już napewno nie sama! :o mam nadzieję, ze masz jakieś sprawdzone dobre ręce ;) ja bym sie sama nie zdecydowała, na robienie 1 kolorem, a co dopiero pasemek :o proponuję jakiś rozjaśniacz o conajmniej 6 tonów! :) ale lepiej jak nie masz pojecia o tym, zainwestuj we fryzjera

Gość kiedyś...
ja sama robiłam w domu...jest preparat firmy Joanna --rozjaśniacz+ czepek w środku.Nakładasz czepek , szydełkiem robisz dziurki i wyciągasz przez nie pasemka włosów jakiej grubości chcesz...koszt tej farby ok.6zł.

Gość XXXXKK
NIKT WIĘCEJ DZIEWCZYNIE NIA POMOŻE?

Gość otóż hmmmmm
wiesz, ja zrobiłam tak, że pierwszy raz na pasemka poszłam do fryzjera, a potem już farbowałam włosy sama. Zresztą w ogóle nie boje się farbowania i zawsze robiłam to w domu sama. Efekt różny, bo wiadomo nie zawsze kolor wychodzi taki jak na opakowaniu. Ale u fryzjera też mi nigdy nie wychodził taki jak na pasemkach sztucznych włosów, które mi pokazywano; chociaż fryzjerki zarzekały się , że w salonie zawsze wychodzi kolor taki jaki chcemy - akurat! Możliwe, że tylko moje włosy tak reagują. Otóż wpadłam na taki pomysł, że gdy już miałm odrosty pokryłam włosy mniej więcej całe jasną farbą - taką jaki chciałam mieć odcień pasemek. ciemne włosy sie nie przearbowały a jasne tak i naturale co niektóre też. trudno uwierzyć, ale efekt jest naprawdę w porządku. Nie radzę jednak tego robić, jeżeli masz naturalne, niefarbowane włosy.