Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madara79

Czy mogę odstawić?

Polecane posty

Gość Madara79

Kochane kobietki, jestem po trzeciej pigułce Yasmin. Niestety antykoncepcja hormonalna nie jest chyba dla mnie, bo czuję się fatalnie. Otóż, mam potwornie uciązliwe mdłości (takie na granicy wymiotów), jestem osłabiona, blada jak ściana i prawie cały czas boli mnie żołądek. Wiem, że mogą być mdłości, ale one mnie utrudniają strasznie życie, a ja muszę pracować i normalnie funkcjonować. Psychicznie też nie czuję się najlepiej. Powiedzcie mi proszę, czy mogę nie brać już czwartej pigułki, czy mogą być jakieś przykre konsekwencje zaprzestania przyjmowania właśnie w tym momencie, czy może mnie coś zaskoczyć? Muszę zatelefonować do mojego lekarza, pewnie pomyśli, że przesadzam, powie, że tak musi być i minie, ale ja czuję gdzieś głęboko, że nie dam rady. Może ktoś ma podobne doświadczenia, może, któraś z Was przerwała branie tabletek tak szybko? Podzielcie się proszę doświadczeniami. Pozdrawiam ciepło.

Gość Madara79
Proszę dziewczyny, niech ktoś się wypowie. Tak sobie myślę, że od biedy może przemęczę to jedno opakowanie, ale czy po tym jednym (bez ciągłości) nie zrobię sobie w organizmie "sałatki hormonalnej"?

Gość takich tematow bylo juz
duzo :P Idź do lekarza albo odstaw :P A umiesz się wysikać bez zalozenia topiku na kaffe?? :P

Gość june
Jesli sie zle czujesz i myslisz ze tabletki hormonalne sa nie dla Ciebie, to odstaw. Nie ma sensu sie meczyc. Zadzwon tez do lekarza aby sie upewnic, ze nic zlego sie nie dzieje w Twoim organizmie. Zycze dobrego samopoczucia!

Gość Just AT
Witaj! Mam dokładnie taki sam problem po 3-4 tabletce Yasminelle, tez nie wiem co zrobic i szukam topic-ów ale jakos jeszcze nie natrafilam na podobną sytuacje. Ja chyba odstawie, musze jakos normalnie zyc, chodzic do pracy a nie lezec w lozku 21 dni, mam tylko nadzieje, ze odstawienie po kilku tabletkach bedzie lagodniejsze do zniesienia niz np w plowie czy za polowa opakowania. Moze ktos natrafi na ten wpis i jeszcze pomoze mi podjac decyzje (z moim lekarzem probowalam ale nie moge sie skontaktowac)

Gość wytrzymaj ze dwa opakowania
mdłości przez 5 pierwszych tabletek to normalka, organizm musi się przyzwyczaić. Dokończ opakowanie i zobacz jak będzie przy następnym, jesli to samo poproś lekarza niech Ci je zmieni.

chociaż temat jest pewnie już nieaktualny to i tak napiszę dla nastepnych dziewczyn mdłości i złe samopoczucie to najnormalniejszy objaw kiedy zaczyna sie brac tabletki organizm musi sie po prostu do nich przyzwyczaic zobacz że nawet na ulotce jest o tym napisane :D te dolegliwości powinny minąć przy drugim a czasami przy 3 listku ale nie powinno się odstawiać po kilku dniach brania najlepiej wybrac listek do konca i nie brac nastepnegp