Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joko98

Peeling kawowy ! prosze o pomoc !

Polecane posty

Gość joko98

Od dzisiaj postanowilam walczyc z cellulitem.Uznalam ze jednym ze sposobow bedzie peeling kawowy.W zwiazku z tym mam kilka pytan. 1.Czy do peelingu mozna dodawac przyprawy (cynamon, imbir) czy raczej olejki eteryczne? 2.Ile razy dziennie trzeba go robic? 3.Po jakim czasie sa efekty? 4.Co sadzicie o zastosowaniu kawy prima z guarana?? Z gory dziekuje za odpowiedzi Acha a znacie jakies ziolka skuteczne w usuwaniu cellulitu?

Gość upupupup

Gość moze i byc dobre

Stosuję zabieg kawowy tylko z olejem roślinnym.Ale znalazłam w necie rozszerzony przepis,który mówi,żeby dodać własnie olejek cynamonowy.Wystaczy tylko kilka kropel.Możesz także dodać olejek cynamonowy do balsamu to ciała.Wcierasz to grubą warstwą w ciało od stóp w górę,owijasz się w folię spożywczą,zakładasz ciepły dres,owqijasz sie grubym,ciepłym kocem i siedzisz w tym 40-60min.Folii nie musisz używać.Wystarczy ciepło.Po 10 takich zabiegach widać juz efekty. Sama dziś ten sposób wypróbuje. Najlepiej gdybyś te zabiegi wykonywała co 2-3 dni, nie częściej. Ja czułam już,że moja skóra po dwóch peelingach kawowych jest w lepszej kondycji. Zajrzyj może na forum w potralu gazeta.Tam znalazłam ten sposób.Wejdź też na forum Mydlandii.

Gość upupupup

Nie przesadzaj piling stosuje sie 1 x max 2 w tyg ale nie dziennie! pozatym dobra dieta i cwiczenia polecam sam peeling nic nie da i pij duzo wody mineralnej niegazowanej !!

Ja zawsze do fusów dodaje 0,5 łyżeczki imbiru oraz 0,5 łyżeczki cynamonu.Czase daję trochę jakiegoś balsamu aby było bardziej \"smarowne\".Stosuję 2 razy w tygodniu.

Gość stefii
Peeling kawowy jest naprawdę niezły, sama go stosuję od dwóch tygodni, regularnie co dwa dni. Efekt gładsza i bardziej jędrna skóra, ale zgadzam się, że sam peeling nie wystarczy, aby cellulit się zmniejszył. Ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia...... systematyczność, systematyczność, systematyczność..... i cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość.

Gość stefii
A gatunek kawy nie ma znaczenia (oczywiście nie może być zbożowa:)))

Gość stefii
Ja stosuję kawę zaparzoną (ok 2łyżeczek kawy zalewam niewielką ilością wrzątku, po kilku minutac dodaję pół łyżeczki mileonego cynamonu, a przed samym masażem trochę żelu pod prysznic). Ot i cała filozofia:))))))

Gość joko98
cyt "Uznalam ze jednym ze sposobow bedzie peeling kawowy" tzn nie zamierzam tylko na nim poprzestac...:) a jakies ziolka znacie??

Gość matka88
ile kosztuje ten olejek cynamonowy i gdzie moge go kupic?dostane w rossmanie?

Gość do gory

Gość danao
dziewczyny.,.tylko się nie śmiejcie :) czy zamiast olejka cynamonowego, moge użyć aromat :D?

Gość wiola1975
olejek cynamonowy grzeje wiec uważajcie na pekajace naczynka jezeli któras ma słabe