Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elektroliza

depilacja elektrolizą

Polecane posty

Gość Malwina1
Cześć, ja byłam na czymś takim - bo te włoski na mojej brodzie mnie dobijały! Byłam jako modelka w Centrum Szkoleniowym Corio w Poznaniu... i szczerze polecam taki zabieg każdemu, a co w tym najlepsze jako modelka zapłaciłam tak niewielkie pieniądze, że szok!

Gość Mintua
Nie wiem czemu każdy broni się tak przed tym laserem. Ja osobiscie jesli chodzi o nogi postawiłam na laser i bylam zadowolona. Warto o tym poczytać, bo można bardzo sobie w ten sposób pomóc. Ja robiełam zabieg tutaj i mają wszystko dokładnie rozpisane: http://www.elite.waw.pl/depilacja-laserowa/

Gość zuzann_97
ja od jakiegos czasu chodze na elektrolize i jestem zachwycona :) tyle czasu zajelo mi znalezienie odpowiedniej metody i gdyby nie przypadek dalej bym sie meczyla... jestem mloda a juz mam taki problem ;((9 na razie oplacaja mi zabieg rodzice bo jeszcze sie ucze moje wloski juz po kilku zabiegach odrastaja wolniej, nie ma co porownywac do woskowania czy pęsety mam spokoj na 2-3 tygodnie a pani Magda zapewnila mnie ze za kilka miesiecy moj problem zupelnie zniknie aaa i jeszcze odnosnie skutecznosci' w tym gabinecie poznalam dwie dziewczyny ktora zaczely chodzic rok temu do paniMagdy i juz nie maja zadnych wlosow na twrazy a teraz robia sobie wloski w innych czesciach i widzialam nie maja zadnych blizn one sa zywa reklama elektorlizy jak ktoras chce to moge podac numer do gabinetu 604 600 165

Stwierdziłam, że powinnam napisać o swojej sytuacji – być może są osoby pokrzywdzone tak jak ja, które siedzą cicho, lub mój wpis może pomóc innym niezdecydowanym na poddanie się zabiegowi elektrolizy. Otóż od ok. dwóch lat borykam się z problemami hormonalnymi, których efektem są problemy z cerą (łojotok, trądzik) oraz nasilone owłosienie w miejscach, gdzie u kobiet nie powinno go być aż tak dużo. Pomimo terapii hormonalnej problem nie zniknął, a w ostatnim czasie zaobserwowałam pogorszenie, głównie w okolicach górnej wargi tzw. "wąsik" kobiecy, który zrobił się znacznie gęstszy, ciemniejszy i coraz bardziej widoczny. Nie muszę chyba pisać, jak to wpływa na samoocenę. Zaczęłam szukać sposobu pozbycia się wąsika – kilka razy po prostu go wyrwałam (tzw. metodą nitkowania), raz poszłam na zabieg IPL (włoski zostały do niego przycięte nożyczkami), na zabieg laserowy nie zdecydowałam się, ponieważ włosy trzeba do niego zgolić, a laser "łapie" tylko ciemniejsze owłosienie, a moje, mimo wszystko, są zbyt jasne, nie chciałam więc pogorszyć swojej sytuacji. Znalazłam któregoś dnia informację o elektrolizie i wiele pozytywnych opinii, że to właściwie jedyna skuteczna, trwała metoda pozbycia się owłosienia, ale niesie ryzyko np. pozostawienia blizn, śladów. Przez forum gazecie znalazłam kontakt do p. Ani z Warszawy, polecanej bardzo jako "super profesjonalistki", która od wielu lat wykonuje ten zabieg. Od razu zapisałam się na próbny zabieg wierząc, że jest to moja ostatnia deska ratunku. Dziś wiem, że dałabym bardzo wiele, żeby cofnąć czas. P. Ania przyjmuje w salonie fryzjerskim Laurent na Szpitalnej, w jakimś dziwnym podziemiu. Kiedy tam zeszłam, od razu zapaliła mi się czerwona lampka w głowie "uciekaj", bo nie wyglądał na profesjonalny gabinet, tylko na jakąś "lewiznę", brud i syf. Sama p. Ania jest owszem sympatyczna, ale chyba nie o to tutaj chodzi, tylko o skuteczny, bezpieczny zabieg. Sprzęt p. Ani (ale może się nie znam), wydał mi się przedpotopowy. Powiedziałam jej o swoich obawach, że boję, że zostaną ślady, że będzie długo się goiło itp. Chciałam usunąć tylko kilka włosków z jednej strony nad wargą, żeby zobaczyć jak skóra będzie się goić. Pani Ania mnie zagadała, oczywiście obiecywała, że nie będzie żadnych blizn, że po paru dniach wszystko schodzi i inny bulls**t. Położyła mnie na leżance i zaczęła usuwać włoski, w sumie jak się rozpędziła to usunęła ich z 7-8 (dziękuję swojemu rozsądkowi, że nie zrobiłam sobie zabiegu na całej wardze!!!). Zabieg jest nieprzyjemny, dość bolesny, uczucie ukłucia i jakby poparzenia. Pani Ania dała mi chyba jednorazową igłę (wyjęła ją z opakowania) na następny raz (nigdy w życiu!), policzyła za usuniecie górką 10 włosków i igłę (łącznie 20 zł), zapłaciłam 25 zł, bo okazało się że nie miała wydać. Wszystko oczywiście bez żadnego paragonu. Po zabiegu położyła mi jakiś make-up, żebym jakoś wróciła do domu – tuż po wyglądałam jakby ukąsił mnie jakiś owad, wielkie czerwone spuchnięcie z jednej strony twarzy (zaznaczam, że po usunięciu kilku dosłownie włosków). Pani Ania powiedziała, że przez następne kilka dni mogą się pojawić w miejscach ukłuć białe czopki, których mam nie wyciskać, bo to normalny proces gojenia.

Tak też się stało, pojawiły się białe krostki, których nie ruszałam, opuchlizna nadal się utrzymywała, wyglądało to okropnie. Trzeba przyznać, że na moją wąsikową obsesję pomogło, bo przestałam się na nim skupiać. Teraz myślałam tylko o tej mojej wielkiej ranie. Tygodnie mijały, a mi nadal nie schodziły ślady. Mniej więcej po tygodniu od zabiegu, białe krostki zniknęły, zapadły się i powstały w miejscu nakłuć wielkie czerwone dziury. Popadłam naprawdę w depresję, bo wyglądało to strasznie. Smarowałam to olejkiem herbacianym, kremem aloesowym, alantanem, bo tak wyczytałam na różnych forach, również zagranicznych, że pomagają w leczeniu ranek. Oczywiście byłam pewna, że zostaną mi ślady, większe lub mniejsze. Dziś (6.12.2014 r.) jest prawie 6 tygodni po zabiegu i jest znacznie lepiej, ponieważ po wizycie u dermatologa zaczęłam stosować maść na blizny Dermatix (polecam). W tej chwili mam po nakłuciach kilka mniejszych bardzo malutkich dziurek, i trzy większe które się nie chcą się spłycić i nie wiem, tak naprawdę, czy kiedykolwiek zejdą. W każdym razie, cały czas mam ślady po zabiegu i choć miejsce zranienia jest niewielkie, to jednak w jakiś sposób mnie szpeci. Przez te sześć tygodni nabawiłam się depresji i nerwicy, bo dzień zaczynałam od płaczu i patrzenia w lustro i sprawdzania jak się miewają moje dziury. Wiem, że zabieg został wykonany nieprofesjonalnie, w złych warunkach. Oczywiście po fakcie przejrzałam bardzo dużo forów internetowych, szczególnie amerykańskie są pomocne, gdzie wypowiadają się profesjonalni elektrolitycy – w Stanach aby móc wykonywać zabiegi elektrolizy trzeba mieć specjalną licencję, można pozwać kogoś za źle wykonany zabieg, odebrać taką licencję. Przed zabiegiem powinno zrobić się wywiad, jakie ktoś leki przyjmuje, jakie przebył choroby, bo zabieg jest poważną ingerencją. Aha, igły powinny być za każdym razem jednorazowe, to jest podstawa. Oczywiście w Polsce nikt o to nie dba, taki zabieg może wykonywać każdy w podłym podziemiu, pseudo profesjonaliści bez odpowiedniego przygotowania i sprzętu. Osoby zainteresowane zachęcam do poczytania amerykańskich portali, ludzie zamieszczają zdjęcia z udanych i nieudanych zabiegów (niektóre przypadki to zgroza!). Żałuję, że nie poczytałam o tym wcześniej i zdecydowałam się zbyt pochopnie. Pociesza mnie jedynie fakt, że takie ślady mogą się goić nawet do pół roku, może moje blizny spłycą się na tyle, że będą prawie niewidoczne, ale ja na pewno już nigdy na zabieg elektrolizy się nie wybiorę. Oczywiście, być może moja skóra tak zareagowała, każdy jest przecież inny i dla innej osoby może się sprawdzać znakomicie. Przestrzegam jednak i zachęcam, żeby zrobić sobie próbny zabieg na mniejszej powierzchni skóry i zobaczyć jak się goi, bo jak widać może być różnie. Mam nadzieję, że komuś to pomoże, ja naprawdę byłam załamana, ten najgorszy czas mam już za sobą. Ślady są, ale mniejsze i mogę już jakoś je zaakceptować i z nimi żyć, ale wątpię czy skóra kiedykolwiek w tym miejscu będzie wyglądać jak przed zabiegiem. Postaram napisać za jakiś miesiąc, dwa i dać znać, czy ślady zeszły całkowicie, tymczasem życzę wszystkim udanych wyborów, a przede wszystkim samoakceptacji, bo ci wszyscy pseudo-kosmetycy tylko żerują na naszych problemach i kompleksach, a zamiast pomagać, doprowadzają tylko do jeszcze większych dramatów.

Gość gość
dzien dobry prosze o podpowiedz. czy ktos robil elektrolize w Krakowie? i gdzie? bardzo dziekuje

Gość gość
Ja zdecydowanie mogę polecić elktrolizę, jezeli chodzi o wąsik. Borykałam się z tym problemem od 2 lat, poczatkowo były to długie jasne włoski tylko przy koncikach ust. Brałam pensetę i wyrywałam te pojedyńcze włoski. P jakimś czasie zrobiły sie ciemniejsze no i długie, co było widoczne już nie tylko z bliska. Krępowałam sie pzred znajomymi i co jakiś czas pozbywałam się ich pensetą. Problem nie znikał, a się nasilał bo było ich coraz więcej. Umówiłam się na wizytę w salonie kosmetycznym w Płocku i rozmawiałam na ten temat z panią kosmetolog, która wyjaśniła mi na czym to polega i zaleciła abym spróbowała. Wystarczyły 3 krótkie zbiegi. Za pierwszym razem usunięto mi 30 włosków ( koszt: 30 zł) ;) tych najbardziej widocznych. I już widziałam poprawę. utrzymywał mi się rumień ale tylko przez ok pół godz. potem nie było nic widać. Zadowolona poszłąm na kolejny zabieg i też usunięto mi ok 30 włosków bo pod koniec tak mnie piekła skóra ze nie dałam rady już wytrzymać. ( koszt 30 zł). Za 30 min nie było już nic widać;). no i za trzecim razem chciałam się pozbyć tych włosków które pani kosmetolog pomineła a dla mnie były widoczne i usuneła mi ok 15 włosków ( koszt 30 zł) i za trzecią raza bolało najbardziej dlatego nie chciałam więcej tylko juz na początku powiedziałam że chce połowe tego co dotychczas. Z każdym razem bolało troche bardziej chyba dlatego ze wiedziałm już czego mam się spodziewać Ale z pierwszym razem było serio prawie bezboleśnie. No i najlepsze że już nie musiałm więcej chodzić włoski zginęły a ja pozbyłam sie kompleksów. także naprawdę warto. i nie ma się czego bać Minęło pół roku a włoski nie odrosły i jak powiedział pani kosmetolog juz nie odrosną ;D

Gość gość
mysle, ze depilacja laserem jest ok - jestem po pierwszej "sesji" w klinice www.drmarosz.pl :)

Gość Naldonia
No właśnie, szczerze powiem, że od dawna marzyłam o depilacji laserowej, kiedy w końcu udało mi się uzbierać pieniądze, okazało się, że u blondynek średnio może zdać to egzamin. byłam załamana, ale na szczęście szybko odkryłam metodę depilacji Epilfree http://epilfree.pl porównywaną z laserem. jestem bardzo zadowolona, na pewno zdecyduję się też pozbyć owłosienia z innych części ciała, nie tylko z nóg :)

Gość gość
W Krakowie to Studio Kosmetyczne Bess. Lepszego gabinetu nie ma :)

Gość gość
Ankieta Jestem studentką Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia, wydziału Nauk o Zdrowiu o kierunku Kosmetologia. Piszę pracę licencjacką, której tematem jest "Elektroliza jako metoda usuwania zbędnego owłosienia w opinii klientek salonów kosmetologicznych". Z tego powodu uprzejmie zwracam się do Pań z prośbą o wypełnienie poniższej ankiety w celu uzyskania opinii na temat pracy wybrany przeze mnie. Zapewniam o anonimowości oraz o tym że będą wykorzystane tylko i wyłącznie dla potrzeb mojej pracy. Bardzo proszę o szczere zawarcie odpowiedzi na pytania zawarte w niniejszej ankiecie. https://www.ankietka.pl/ankieta/257653/elektroliza-jako-metoda-trwalej-redukcji-owlosienia-w-opinii-klientek-gabinetow-kosmetycznych.html Dziękuję za wypełnienie ankiety!

Gość fajnka elektrolizy
W Krakowie to Studio Kosmetyczne Bess. Lepszego gabinetu nie ma - potwierdzam, pozbyłam się owłosienia z pach raz na zawsze (już 4 lata nic nie mam), teraz będę robić bikini ... dodatkowo na brodzie nic a nic, moje koleżanki chodzą i są zachwycone. Pani Lucyna (mama) usuwa świetni tłuszczaki, włókniaki i plamy starcze na rękach - efekty świetne, po usuwaniu znamion skóra się goi swoim tempem, ale ja żadnej blizny nie mam.

Gość Karolina Gr
Witaj, Mario, zabieg depilacji jest bezbolesny tu masz film jak wygląda zabieg depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ że cena zabiegu nie jest laser laserowi nie równy , polecam dowiedzieć się trochę o różnicy między laserami Vectus i lightsheer

Gość Alina 444
Dziewczyny! Nie radzę sobie z nogami. Mam same krosty, a potem blizny. Zastanawiam się nad depilacją laserową, ale nie mam pojęcia jaki laser wybrać. Podobno Palomar Vectus jest najlepszy, czytałam o nim trochę tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Polecacie?

Gość Kasix 28
Naturalne metody są najlepsze Od kilku lat stosuję depilację cukrową. Nie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Najpierw kupowałam gotową pastę, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Jula 28
Moja koleżanka zdecydowała się na depilację laserem, i to był właśnie Vectus. Jest mega zadowolona. Wystarczyły chyba 4 zabiegi i efekt super. Nie bolało i nie ma po tym śladu.Słyszałam, że po depilacji innymi laserami można mieć nawet oparzenia. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Sohappy 28
Kuzynka zrobiła sobie depilację laserową, o ile pamiętam, to dowiedziała się, że najlepszy jest Palomar Vectus . Jest mega zachwycona. Osobiście też byłam pod wrażeniem rezultatu. Już po pierwszym zabiegu widać było działanie lasera. To był świetny wybór. Nie uskarżała się na ból. Mega rezultat. Jeżeli macie dylemat czy warto zdecydować się na depilację laserową, to gorąco gorąco polecam. www.polykeg.pl/zdrowie-i-uroda/nowoczesna-kobieta-nowoczesna-depilacja-laserowa/

Gość gość
Depilacja elektrolizą to fajna sprawa bo trwale usuwa się włoski i nie odrastają tak jak w przypadku depilacji woskiem czy maszynką. Ja na takie zabiegi chodzę do www.monicstudio.pl w Warszawie, bardzo lubie tam chodzić bo mają wiele zabiegów w ofercie w bardzo atrakcyjnych cenach.