Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowy

szok w nogach

Polecane posty

Gość problemowy

mam powazny problem.Mam problemy z nie kontrolowanymi odruchami w nogach.Niewiem skad to sie wzielo..gdy zasypiam w pierwszej godzinie snu niemam kontroli nad swoimi nogami doznaja jakiegos szoku nie jest to skurcz tylko cos takiego jakby ktos cie mloteczkim w kolano uderzyl i masz naturalny odruch wykopny.sam o tym nie wiedzialem ale ktos kto spi ze mna powiedzial mi o tym.w dzien tez czasem to mnie lapie ale wtedy o tym wiem.w nocy powtarza sie to w roznych odstepach czasu i trwa chwilke ale ten cykl sie powtarza przez godzine.Jak zasypiam glebiej jest spokoj cala noc.Czy ktos tez ma cos takiego?a moze jakies porady?wiem ze chory nie jestem bo zaraz ktos mi odp ze to epilepsja

Gość to nerwica
kup sobie magnez :)

Gość mi się zdaje
że masz skurcze z niedoboru magnezu

spokojnie, to całkowicie naturalne, w momencie zasypiania mięśnie rozluźniają się a jeśli jeszcze jeszcze mocno nie spisz możesz o czuć i rozbudzać się :-)

Gość problemowy
ale to nie sa zwykle skurcz ja niemam nad tym kontroli.brak magnezu...moze ale wdzien to wyglada komicznie sama noga podskakuje.jakby ci ktos kopa sprzedal.wiem co dzieje sie u ludzi jak zasypiaja ze maja nie kontrolowane odruchy i to normalne ale u mnie jest troche inaczej.raczj to tez nie nerwica bo mam spokojne zycie bez problemow wiekszych jedyny problem to tylko ze moja dziewczyna marwi sie o mnie ze jest cos ze mna nie tak!!potrafii sie wybudzac w nocy bo ja wierzgam tymi nogami aja nie mam nad tym kontroli nie czuje tego

Gość pewnie masz
zespol niespokojnych nóg. Zapytaj lekarza, ale moze rzeczywiscie niedobor magnezu i żelaza.

Gość to nerwica
a jak się odżywiasz? może brak Ci mikroelementów? magnez kup koniecznie, nie zaszkodzi

Gość beza i ptyś
Przypomnij sobie, czy kiedykolwiek, nawet w dziaciństwie uderzyłeś się w glowę lub zostałeś silnie uderzony? Np. na W-F-ie. U mnie to jest na tle pourazowym i to sprzed 20 lat.

Gość problemowy
beza i ptys!ty masz tak samo?jak mozesz opisz mi swoj przypadek

Gość problemowy
ludzie po urazch glowy moga miec ataki padaczki ja tego nie mam a w glowe pewnie ze nieraz dostalem

Gość beza i ptyś
Ja w trakcie zasypiania i fazy REM mam niewielkie skurcze mięśni nóg i rąk. Lekarz nie stwierdzil padaczki pourazowej, tak to tlumaczył,że jakies newielkie uszkodzenie powstało w mózgu, po uderzeniu był mikro wylew. Zasadniczo to sie tego nie leczy. Cholera, nawet kiedyś znałem medyczną nazwę tego typu uszkodzenia, ale za diabla sobie nie przypomnę. Jak nieuleczalne i niezbyt dolegliwe, to sobie pamięci nie obciążałem nazwami medycznymi. W każdym razie ma to swoją nazwę medyczną.

Gość problemowy
o...to bardzo ciekawe.zauwarzylem ze mam dziwna dziure w glowie moze mialem w dziecinstwie wypadek ale nic mi o tym nie wiadomo!cale zycie myslalem ze ma to kazdy i ze to normalne!dopiero teraz moja dziewczyna zwrocila mi uwage ze to cos dziwnego!!!jak sobie z tym radzisz?niema na to zadnego lekarstwa?myslisz ze powinienem zglosic sie z tym do neurologa??czekam na odp

Gość o rany przeciez
to normalne. Tez tak mam. czasem mi sie potem wydaje, ze wpadlam w jakis "wysniony dół". Czasem taki wykop jest tak silny, ze sie budze. To zespol niespokojnych nóg. czasem wiaze sie z bezsennoscia.

Gość PROBLEMOWY
A ZDARZA CI SIE TO CODZIENNIE?NORMALNIE LUDZIE SPIA SPOKOJNIE MAJA CZASEM ZRYWY BO TO NORMALNE JAK GLEBIEJ ZASYPIASZ!ALE JA MAM TO CO NOC PO KILKADZIESIAT RAZY W CIAGU GODZINY!!!

Gość PROBLEMOWY
A ZDARZA CI SIE TO CODZIENNIE?NORMALNIE LUDZIE SPIA SPOKOJNIE MAJA CZASEM ZRYWY BO TO NORMALNE JAK GLEBIEJ ZASYPIASZ!ALE JA MAM TO CO NOC PO KILKADZIESIAT RAZY W CIAGU GODZINY!!!

Gość PROBLEMOWY
CZY KTOS MOZE MI NAPISAC NA CZYM POLEGA TA CHOROBA ZESPOL NIESPOKOJNYCH NOG?NIGDY I TYM NIE SLYSZALEM A BYC MOZE TEN PROBLEM MNIE DOTYCZY?POZDRAWIAM

Gość o rany przeciez
Zespół niespokojnych nóg polega na odczuwaniu róznego rodzaju skurczy, takiego pulsowania, kłucia w nogach. Sama nie wiem jak Ci to wyjasnic. Ja czasem mam takie uczucie jakby cos łaziło mi pod skóra. Ale tez samowolne odruchy nóg itp. Moj chlopak tez tak ma, bo sama bylam zaskoczona, ze w az tak duzym stopniu to moze byc widoczne. Zreszta on czasem cały podskakuje:) Ten zespol niespokojnych nog jest czasem zwiazany z bezsennoscia (u mnie), bo czlowiek sam sie z tego snu wyrywa.

Gość PROBLEMOWY
CZYLI MOGE USPOKOIC MOJA DZIEWCZYNE I PROSIC TYLKO O CIERPLIWOSC OK DZIEKI ALE JAKBY KTOS ZNAL JAKIES ZLOTE LEKARSTWO NA TO...

Gość PROBLEMOWY
JA NIEMAM PROBLEMOW Z BEZSENNOSCIA I MI TO NIE PRZESZKADZA TYLKO JEJ A ONA NAJWAZNIEJSZA

Gość o rany przeciez
Wiesz co, wydaje mi sie, ze nic z tym nie zrobisz. Mozesz połykac magnez, bo to tez jest lek na skurcze miesniowe. Moze masz po prostu bogate zycie i je odreagowujesz zasypiajac;) :) A co do dziewczyny:) Moze wieksze łózko?;) Chociaz najfajniej spac blsko siebie ech..:)

Gość beza i ptyś
Posłuchaj, problemowy. Może miałes jakiś uraz w dzieciństwie ( ta dziura w glowie to dziwne, na ogól takich rzeczy sie nie ma). Zapytaj rodziców. Może to jest tak, jak pisze osoba powyżej. Ja ci tylko podałem, co u mnie jest przyczyną tego schorzenia. Mnie neurolog powiedział,że to mi w niczym nie przedzkadza, nie umiera sie na to i wyleczyć tez nie za bardzo można. Jak chcesz to idź, nie zaszkodzi. Aha, moge cie tylko pocieszyć ,że z wiekiem to sie zmniejsza, ale nigdy całkiem nie zanika.Poszukam, może znajdę nazwę tej choroby, ale to może potrwać. Może cos wieczorem albo jutro znajdę.

Gość problemowy
witam beza i ptys;troche mnie uspokoiles;w dziecinstwie mialem bardzo powzny wypadek na rowerze,chyba to sa efekty!zastanawia mnie tylko jaki musze osiagnac wiek by te dolegliwosci mi zmalaly bo jutro koncze36lat!!!

Gość beza i ptyś
To młodziak z ciebie, ja po 40-tce. Zresztą ja to nie wchodzę na to forum, ale żona przeczytała twój post i poprosiła mnie żebym ci odpisał, bo od razu wiedziała o co chodzi. Jak miałes taki uraz to jestem na bank pewien,że masz to co ja. Ja z kolei zaliczyłem silne uderzenie piłką w głowę (straciłem przytomność). Jeszcze nie znalazłem tej nazwy, ale szukam.

Gość problemowy
a moze kilka rad twojej zony dla mojej dziewczyny jak sobie z tym radzic?twoja zona poprostu sie do tego przyzwyczaila??dziekuje za troske i odp

Gość beza i ptyś
Przyzwyczaiła, az tak źle nie było. :) Słuchaj znalazłem coś innego, niż to co ja mam, ale jest niepokojące. Przeczytaj to sobie, zobacz czy pasuje do twoich objawów. Tylko Nie panikuj! http://www.idn.org.pl/szczecin/tzchm-szczecin/strony/sla.htm Ja szukam dalej tej swojej choroby.

Gość problemowy
nie panikuje to mnie raczej nie dotyczy.to nie sprawia mi bolu a problemy mam tylko jeszcze z kregoslupem ale to domena ludzi wysokich!!!problemow z koncetracja tez niemam bo jestem nauczycielem.a u ciebie dlugo to juz trwa?ile lat temu ten wypadek miales?

Gość problemowy
i dziwne ze to choroba neurologiczna!!!na pozor jestem osoba spokojna nie konfliktowa i coezko wyprowadzic mnie z rownowagi!!!gram w snookera do tego tez trzeba koncetracji i panowania nad soba ogolnie uwarzam sie za szczeliwego czlowieka i niewiem od kiedy tak mam!nikt wczesniej mi o tym nie powiedzial nie zaobserwowal tylko dopiero teraz moja partnerka!!!na poczatku jej nie wierzylem ale kiedys mnie nagrala i...troche mnie to przerazilo!!!

Gość beza i ptyś
Jak stoisz z angielskim? Znalazłem stronke z wszystkimi dolegliwościami dotyczącymi nóg. Jak chcesz to poczytaj http://www.wrongdiagnosis.com/sym/leg_symptoms.htm Ja ten uraz mialem jeszcze w szkole. Straciłem przytomność i wyobraź sobie,że nikt się mną nie zajął, nauczyciele nie zauważyli,że leżę, a koledzy prysnęli. Sam sie przebudziłem. Po jakimś miesiącu zaczęly się te skurcze, najgorzej w momencie zasypiania. Mama wzięła mnie do lekarza (dopiero wtedy się przyznałem, co się stało w szkole) , dobrze mnie zbadał i wtedy powiedział, co to jest. Ale to tyle lat temu, no nie pamiętam tej nazwy. Stary, to w niczym nie szkodzi. Trochę dla partnerki kłopotliwe, moja żona też tego nie lubiła, bo to tak, jakby twoje ciało zaczynało żyć swoim życiem, skurcze sa czasem bardzo silne, tzn. były, bo od kilku lat to naprawdę osłabło, nadal jest, ale lżej. Trzeba się z tym pogodzić, po prostu. A tak by the way - też byłem nauczycielem. Zabawne, nie?

Gość problemowy
a moze to domena nauczycieli?poczytam jestem nauczycielem angielskiego i francuskiego.dziwne jeszcze jakis czas temu nie mialem o tym pojecia ze to mam a teraz okazalo sie ze nie jestem jedyny i ty...byly nauczyciel,tez meszczyzna podobny wiek...uspokoiles mnie ale mysle ze moja dziewczyna miala by o czym pisac z twoja zona haha!!!pozdrow ja ode mnie i dzieki za pomoc ale jakbys czasem sie odezwal...byloby fajnie

Gość żona ptysia
Męża nie będzie czas jakiś. Napiszę tak - mnie nie przeszkadza to, co się dzieje, ale faktycznie byłam kiedys przerażona, widząc oczyma duszy jakies potworne uszkodzenia mózgu, które wywołują tego typu reakcje. Przyzwyczaiłam się, bo musiałam, zreszta ja też nie jestem bez skazy :). Mianowicie czasem krzycze przez sen, rzucam się, potrafię pokopać. Rozwiązalismy ten problem w sposób troche nietypowy - po prostu od pewnego czasu mamy osobne sypialnie, co w niczym nie przeszkadza w "tych sprawach", zresztą często śpimy razem i tylko, kiedy mąż albo ja mamy dosyć tego, co sie dzieje to sie przenosimy na drugie łóżko. Do twojej partnerki : dziewczyno, można z tym żyć, choć na początku to strasznie wygląda. Musisz sie przyzwyczaić. To nie jest ani śmiertelne, ani szkodliwe w jakimkolwiek stopniu. Po prostu jest i już. Jeden się jąka, ktoś inny chrapie, jeszcze ktoś ma tiki nerwowe, a nasi panowie mają skurcze. Ot, i wszystko. Pozdrawiam też. Trzymajcie sie oboje.