Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nakanaka

POPROSTU - co naprawde szkodzi w ciąży

Polecane posty

Gość nakanaka

co naprawde szkodzi w ciazy, jakie jedzenia, picie czegos niemówie o emocjach bo wiadomo ale chodzi mi o to czego nienalezy jesc wachat, pic itp

Gość abecadooo
ap ap ap

Gość JAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Przedewszystkim palenie papierosów, przebywanie w otoczeniugdzie ktoś pali. Picie alkoholu i wszystki używki...

Gość ojoj/
wdychanie oparów np. farby olejnej...

Gość mama dwójki
nie pić żadnych napojów gazowanych, a już broń boże pepsi

Co wyczytalam \"Takie choroby jak listerioza i toxoplazmoza, przenoszone przez pożywienie, mogą być groźne dla dziecka, mogą powodować wady wrodzone lub poronienia. Oto lista pokarmów, których powinnaś unikać: * miękkie sery, takie jak feta, ser kozi, ser brie, Camembert i niebieskie sery * niepasteryzowane mleko i soki * surowe lub niedogotowane, niedosmażone mięso, w tym także hot-dogi * surowe jajka lub pokarmy zawierające surowe jajka, np. tiramisu lub kogiel-mogiel * surowe owoce morza * pasztet Toxoplazmozą można też zarazić się sprzątając pudełka z piaskiem dla kotów. Jeśli to możliwe, poproś kogoś innego by to robił za ciebie. \"

Gość bziczek
do wypowiedzi Inki dodałabym jeszcze - sporty ekstremalne, zbyt duży wysiłek fizyczny np. podnoszenie cieżarów. Wyobraźcie sobie, ze w broszurce witamin Elevit wyczytałam wczoraj, ze można UMIARKOWANIE korzystać z solarium. Groźne jest natomiast zbyt długie przebywanie na slońcu i plażowanie gdy dochodzi do przegrzania organizmu, a także ze wzgledu na możliwosć wystapienia przebarwień.

Co do sportu \"Zabronione są przede wszystkim te sporty, które są urazowe takie jak jazda konna, jazda na nartach, rolkach, itp. nie wolno także nurkować, lekarze ostrzegają również przed intensywną jazdą na rowerze. Jeśli chodzi o rower, najbezpieczniejszy będzie stacjonarny. Wszystkie sporty niebezpieczne, zagrażające zdrowiu, grożące upadkiem są niewskazane. Na czas ciąży lepiej zapomnieć o wspinaniu się, czy pływaniu na kite surfingu. \"

stres i przejmowanie się każdą pierdołą :) ciąża to nie choroba, mozna wszytsko w granicach rozsądku :)

Gość mamamamama
ja unikałam tylko coli,alkoholu,papierosów, i serów pleśniowych a tak poza tym to jadłam i piłam wszystko co jest przeznaczone do spozycia

Gość uważam że
gorące kąpiele zabronione i ..uwaga podobno seks oralny - oczywiście gdy partner jest stroną czynną. Podobno moze wejś do pochwy powietrze i ..coś tam...krwioobieg...hm, nawet w ksiażce "oczekując na dziecko" o tym piszą