Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleństwo85

Oliwier czy Oliwer? z i czy bez?

Polecane posty

Gość maleństwo85

Mam takie pytanie - czy poprawną formą tego imienia jest Oliwier czy Oliwer? A może obie? Uwielbiam to drugie imię, ale to pierwsze mimo, iż podobne nie przypadło mi jakoś do gustu. I co myślicie o tym imieniu? Zamierzam razem z mężem nazwać już niedługo tak synka, wiec zależy mi na waszej opinii. Pozdrawiam!!

Gość maleństwo85
To moja sprawa jak nazywam dziecko, pytanie zadałam by odpowiedzieli mi normalni, zdrowi psychocznie ludzie, którzy nie obrażają nikogo bez powodu. "suka" superlatywą nie jest. Jeśli są tu jacyś normalni ludzie, którzy chcą się podzielić swoimi opiniami bez chamstwa to zapraszam. Z góry dziekuje:)

Moja koleżanka nazwała synka Oliwier a o tej drugiej wersji nie słyszałam:(

Gość maleństwo85
do isa -> dzięki! A co o nim sądzisz? Myślisz, że jest ładne?

to imię jest bardzo ładne i takie były plany żeby nazwać mojego synka, niestety uległam namowom rodziny i jest Aleksander....

Gość oooo---
Oliver-to jest w Niemczech i brzmi wypowiedz( Oliva)-kojazylo mi sie to z polska oliwa do pieczenia wiec odpada. No i straszne zdrobnienie-Oli!!!

Gość jesteś maleństwo umysłowe
typowa snobka - chce nazwać dziecko, a nawet nie wie, jak sie pisze to imię. jedna z największych żenad.

Gość to imię
przeyjęte są 2 imiona:) Oliwer i Oliwier

Gość bez w
Przez w czy przez v. Moja koleżanka rejestrowała Oliviera przez V i taka wersja jest lepsza.

Gość to imię
a moja znajoma ma Oliwera - przez "w"

Oliwier to imie ktore jest w kalendarzach europejskich, w polskim tez, natomiast Oliwer nie ma takiego imienia, jest natomiast Oliver i jest to Amerykanskie imie,

Gość hiyka
👋

widze, ze w linku podeslanym przez jaks dziewczyne jest Oliwer ale to jest przelozenie z Amerkyki na europejski rynek, mojego synka chcialam nazwac Olivier ale poniewaz mieszkamy w USA to nazwalam go Oliver bo nie mam problemow ze spelowaniem jego imienia jak dzwonia od lekarza, z lotniska, ubezpieczenia itp itd, jak bym dala synkowi imie Olivier to tu nikt by nie wiedzial jak napisac...

Gość Oliwer
Nazywam się Oliwer,ale wkurza mnie to że mówią na mnie Oliwier

Koleżanka ma syna Oliwera,ja na początku myślałam że Oliwiera ale jednak nie:) Podobno w USC pytano ich jaką formę tego imienia wolą

Gość ale co w tym dziwnego
Zapytaj w urzędzie. Mnie bardziej podoba się Oliwer.

Gość tylko Oliver
W Niemczech miałam kolegę Olivera. A tu w Polsce to przeważnie same Oliwiery są....I co dziwne, imię OLIVER podoba mi się strasznie, a OLIVIER nie. Wręcz nienawidzę imienia OLIVIER. Jedna literka a dla mnie to różnica kolosalna. Normalnie nie mogę słuchać tego O L I V I E R !!!! A Oliver jest piękne i chętnie nazwałabym tak dziecko, gdyby ludzie tego nie mylili i nie dodawali tego paskudnego "i".

U MNIE ZUPEŁNIE ODWROTNIE I JAK MOJA MAMA SIE POMYLI I MOWI DO MAŁEGO OLIVER TO SZLAK MNIE TRAFIA OLIWIER -JEST PIĘKNIE . WOGOLE TO CUDOWNE DZIECKO

Gość mama.oliwka
dokładnie się zgadzam...Oliwier bosko, tak ma na imię mój synio. na szczęście wielu osobom sie to imię nie podoba, stąd mało ich:) i imie to jest na 40 miejscu w najnowszych rankingach:) więc luzik:) nie znosze mega poplularnych imion takich jak teraz szymon, antoś, wiktor. żenskie: amelka, lenka, julka, oliwia zaznaczam oliwia tak popularne, ale oliwier nie jest w ogole popularne. zajrzyjcie w statystyki...

Gość Nazywam się Oliwer
Kurwa ludzie czy wy nie rozumiecie że Oliwer i Oliwier to są 2 różne imiona ?!

Gość koszmarne jest to imię
kojarzy się z patologią, naprawdę.

Gość myszaaaaaaaaaaaaaaa
OliVer lub OliWier :)

Gość pampiczua
wtf? co za ohydne imie. KUPA nazwij. BEZ I

Gość myszaaaaaaaaaaaaaaa
"bo nie mamy problemów ze SPELOWANIEM tego imienia" - o jaki piękny Ponglish ;) tego kwiatka jeszcze nie słyszałam :)

Gość mama Oliwera
Imię Daty imienin i patroni Oliwer 27 maja 11 lipca Zdrobnienia: Oliwier, Oliwir, Olwir, Olwer Opis imienia:Oliwer, Oliwier imię męskie pochodzenia normandzkiego. Wywodzi się od zniekształconego słowa Alfihar oznaczającego "armia elfów". Z czasem wymowa imienia została zmieniona i zaczęto je wiązać z łacińskim oliva oznaczającym "drzewo oliwne". W średniowieczu przybierało ono w Polsce formy Oliwir, Olwir, Olwer. Mój synek urodzil sie w Uk mial byc Oliver ,ale babka powiedziala,ze w Pl moga sie doczepic i ze woli go wpisac w akt przez W wiec tak zostalo,nigdzie nie maja pretensji,ani w urzedach ani nigdzie indziej,to wy sobie cos wymyslacie. tak samo jak istnieje Oliwier,istnieje i Oliwer!!!! wyszukalam opis imienia Oliwer i wynika,ze Oliwier to zdrobnienie.... kazdy przyjmie to imie jak chce a w internecie tez opisywane jest roznie,wiec bez sensu sie klocic i pisac wulgaryzmy.