Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joannaamelia

tipsy dlaczego pekaja??

Polecane posty

witam od niedawna interesuje sie amatorsko robieniem tipsów i mam problem poniewaz nie wiem dlaczego po nalozeniu ich zaczynaja sie pojawiac wew pekniecia moze to zalezy od rodzaju paznokcia? najwiecej pojawilo mi sie na przezroczystych prosze o podpowiedz co robie zle z gory dzieki Joanna

Gość stylistkaaaa
jezeli robisz akry na szablonie,to najprawdopodobniej robia ci sie pecherzyki powietrza od nieprawdłowego nałozenia tipsa,wtedy akryl peka i odpada,jezeli zas robisz na szablonie to przyczyna moze byc za gesta lub za rzadka masa akrylowa:-) zalecane jest wcieranie w akryl oliwki wtedy sie nie krusza :-)

Gość able able
ale ona napisała że robi na tipsie. Może powinnaś udaćsię po prostu na kurs i nie robićtego amatorsko

Gość KateKate
Napisz mi prosze po kolei jak robisz paznokcie. W tej chwili przychodzi mi kilka mozliwości na mysl. Np. jeżeli odtłuścisz tipsa to będzie pękał. Opisz prosze dokłądnie co i jak, a ja Ci powiem gdzie jest błąd. Myslę, że razem szybko go znajdziemy, Pozdrawiam.

Gość hhhhhhh
Czy ktos robil tipsy jedwabne?

Gość hhhhhhh
Hej dziewczyny, jestescie?

Gość bąbelek malutki
nikt

Gość KateKate
Tak, to jets tzw. fiberglass.

Gość aniaaaaaaaa
ale to nie jest chyba zbytnio popularna metoda? A nią można też przedłużaćpaznokcie czy tylko utwardzać? I jak to wygląda? Podobnie jakoś do metody UV ?

Gość KateKate
Metoda fiberglass to taka sama metoda przedłużania paznokci jak np. metoda żeowa, akrylowa, akrygel. Czasem nazywana jest metodą biologiczną czy tam naturalną, ale to oczywiście bzdura, ktoś sobie wymyślił hasło, żeby lepiej sprzedać produkt. Fiberglass słyżu nie tylko do przedłużania, ale również reperacji i wzmacniania naturalnej płytki. Pozwala zbudować naturalne, mocne paznokcie. Można je zdjąć poprzez rozpuszczanie w acetonie. Nie będe tutaj opisywała całej metody nakładania. Osobiście używam jedwabiu do reperacji. Preferuję inne metody przedlużania - jak większość stylistek.

robie na tipsie najpier odciagam skórki potem matowie płytke polerka i odtłuszczam znow matowie i wyrównuję odtluszczam potem dopasowuje tipsa odtluszczam i naklejam nastepnie obrabiam i zeluje te pekniecia pokazuja sie najczescien na przezroczystych paznokciach zadziej na mlecznych moze to zalezy od firmy produkujacej paznikcie ktos mi rowniez powiedzial ze przezroczyste paznokcie sa mniej elastyczne od mlecznych moze to jest przyczyna ich pekania a swoja droga chce zrobic kurs ale nie wiem gdzie w szczecinie jest w miare dobra szkola bo wszedzie jest pelno kursów ale niewiem ktore wybrac i ktory jest najlepszy moze ktos z was wie??

Hrabina też miała taki problem przy paznokciach żelowych :) teraz Pani jej zrobiła porcelane i widzę ,ze jest bardzo zadowolona :) nie biega co dwa dni na poprawki :) wiec na mój głupi ;) chłopski rozum bedzie to pewnikiem wina po troszce i materiału i techniki wykonania :)

Gość gość
Tak jak zawsze - chodzi o jakość. Kiepskie tipsy zwyczajnie będą padaly. Kupujesz dobre kleje, dobre tipsy, to wszystko będzie ok. Tylko nie zapominaj o odżywce. To jedyne co utrzyma Twoje paznokcie w dobrej kondycji.