Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiaczek3

rozwódka prosi o rade

Polecane posty

Gość sylwiaczek3

witam mam pytanko ,mianowicie jestem rozwiedziona ,w tej chwili jestem w ciazy z moim obecnym partnerem .czy moge miec problem z ochszczeniem dziecka???poniewasz mieszkam w małym miasteczku i bardzo sie boje ze moge miec problemy tego rodzaju pozdrawaim

Gość a po co
chcesz ochrzcic swoje dziecko?

Gość Kimi99
PROBLEMY NA PEWNO BĘDĄ.... Bo domyslam sie ze nie masz rozwodu kościelnego?? Do chrztu potrzebny bedzie akt ślubu.....itp.

to Tylko zalerzy od księdza ,bo jak to mówią ksiądź też człowiek.U mnie w rodzinie tez jest taki przypadek pośli do jednego księdźa to dał im takie kazanie że uszy pały i powiedział że nie da chrztu więc pośłi do innego księdźa który nie robił problemy a nawet ździwił się że tamty tak się zachował więc jak sama widzisz

Gość elinova
Hej!! Sądzę że wszystko zależy od księdza. Przecież ile jest par, które żyją w niezalegalizowanych związkach i księża nie robią problemów z ochrzczeniem dzieci. Także musisz się dowiedzieć jak to wygląda u Ciebie w parafii. Pozdrawiam

Gość kangurek kurźwa
naucz sie ty polskiego

tak jak wypowiadały się poprzedniczki wszystko zależy od księdza. Mam nadzieję, że nie będzie robił Ci problemu, bo to, że chcesz ochrzcic dziecko to tylko dobrze świadczy. Rozwody są z różnych powodów i uważam, że księdzu nic do tego, przecież to nienarodzone dzieciątko niczemu nie jest winne. Tylko, że niestety żyjemy w dziwnym kraju. Słyszałam o przypadku, że ksiądz nie dopuścił do Komunii Świętej dziewczynki z zespołem Downa :( A nasz wspaniały Papież kochał wszystkie dzieci :) W ostateczności zawsze możesz iść do innego księdza. Powodzenia.

Gość Vivanaad
Kangurek, fajna z Ciebie dziewczyna, ale byki sadzisz, aż się słabo robi....

cóż na nauke dla mnie już jest za późno :P ale tu chodzi o chrzest a nie o moje byki tak na marginesie,a robienie błędów to rzecz ludźka- ehehhehe

Gość sylwiaczek3
dzieki dziewczyny za odpowiedzi ,mam nadzieje ze trafie na fajnego ksiendza który niebendzie robił problemów!!!!

moim zdaniem troche nieporozumieniem jest stwierdzenie, ze \"moze xiądz bedzie normalny, nie bedzie robił problemów\". Jeśli ktoś chrzci dziecko, to po to, by przekazac mu wiarę. Oczywiście, jeśli jesteś rozwódka, to nikomu nic od tego, czemu tak się stało..ale zyjesz z innym mężczyzną bez ślubu-wg kościoła katolickiego jest to grzech. Jesli masz zamiar byc z tym facetem, to nie przekażesz dziecku wiary! Bo twoje zycie bedzie zakłamane. Ja nie pisze tego, zeby cie potepiac czy urazic, po prostu widze, ze zwala sie na księży, ze sa niezyciowi, robia problemy- a oni po prostu postępuja zgodnie z nauką kościoła. Dziecku krzywda sie nie stanie, kiedys chrzczono tylko dorosłych. Jeszcze raz podkreslam, ze nie chciałam wywoływac wojny ani urazic nikogo:)pozdrawiam.