Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadula

Czy soczewki są odpowiednie na lato?

Polecane posty

Gość gadula

Hi zbieram się do zmiany okularów na soczewki :) nie nosiłam ich nigdy wcześniej więc jest to dla mnie zupełna nowość. Chciałam zapytać jak oko znosi soczewkę gdy jest gorąco i świeci słońce? Czy oczy wysuszają się jakoś bardziej?

Gość Pixelview
Nie. Wysuszaja sie bardziej w zadymionych pomieszczeniach oraz pomieszczeniach klimatyzowanych i ogrzewanych kaloryferami (w ostatnim przypadku najmniej;) ). Mozesz spokojnie nosic soczewki cały rok, bardzo fajny wynalazek:) Tylko czasem zakladaj okulary, bo oko musi oddychac.

Gość gadula
taki mam zamiar :) chciałabym stosować okulary zamiennie z soczewkami , soczewki wygodniejsze są przy uprawianiu sportów , a w lato zawsze jest ich trochę :)

Gość turczynka
W pomieszczeniach klimatyzowanych faktycznie wysuszają sie oczy, ale są też specjalne soczewki które nawilżają oko - Dailiesy ciby. Stosowałam je w lato podczas wyjazdu do Turcji.Sprawdziły sie super, bo nawet na plaży je nosiłam :)

Gość gadula
Hi a czy takie soczewki jednodniowe to dużo kosztują? sądząc po tym że na każdy dzień jest nowa soczewka to pewnie koszt też jest wiekszy?ja już się strasznie nakręciłam na te kupno soczewek , a juz niedługo ide do okulisty :) ciekawe co powie mój chłopak jak zobaczy mnie bez okularów :D