Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spinka czarna

jak być zadbana, miec klase na codzien?

Polecane posty

Gość spinka czarna

zastanawia mnie jak niektóre dziewczyny tak robią, że wyglądają przez cały dzien jakby dopiero co wyszly z domu (od fryzjera, makijuzystki itd) ja w polowei dnia nie czuje sie juz atrakcyjna bo dobieraja sie do mnie zwykle rzeczy typu: makijaz jest nieświeży skarpetki tak samo ciuchy tak samo oddech i zeby tak samo fryzura juz oklapła i wogole czuje sie jak ciamajda. a znowu nie chce nosic pelnej torby kosmetykow odswiezaczy do wszystkiego czy zapasowych ciuchów! slowem: jak robic zeby sie nie narobic i wygladac elegancko, czysto, świeżo, i promiennie przez caly dzien????

Gość Agaata
Ja mam cerę tłustą - i to dość potężnie tłustą. Wystarczy, że będziesz mieć przy sobie zwykłe chusteczki higieniczne, którymi usuniesz nadmiar sebum i puder, którym się przypudrujesz. Włosy - tu trochę gorzej, też mam problem bo też są tłuste- ale dziś wypróbowałam piankę sunsilk fioletową i lakier - wot cała technika, polecam. Jeszcze husteczki do higieny intymnej i jesteś piękna i świeża przez cały dzień!

Gość ehh........
oddech - guma, cukierek, dieta (kontrola u dentysty i wyleczenie dziurzysk chyba oczywiste) ciuchy - odpowiednio dobrany dezodorat najlepiej bezzapachowy antyperspirant+perfumy, poranny prysznic i codzienne golenie pach jest oczywiste, możesz pomysleć o zmianie płynu do płukania ciuszków oraz przemyśl tkaniny z jakich są ciuszki...nie które sztucznidła srasznie szybko zamsmierdają nie zaleznie od tego co by z nimi nie robić. makijarz - założyć skarbonkę odłożyć kasę i kupić sobie naprawdę dobre sprawdzone kosmtyki (gwarantuje że jak bedziesz szukać cienia do oczu za 150-200 zł to w końcu znajdziesz taki, który bedzie wyglądał ładnie cały dzień) włosy - codziennie rano mycie (ja tez mam problem z oklapywaniem i przetłuszczaniem i do tego włosy cieniutkie) ja myję szaponem jonsona dla dzieci, do tego układam je na gumę (mam krótka fryzurę, guma kupiona u fryzjera). wytresować samą siebie że włosów się w ciagu dnia nie dotyka dłońmi. stopy-rano dezodorant + wszelkie sztuczne buty do smieci. w torebce masz: malutka kosmetyczke a w niej błyszczyk i puder, mała wersję perfum + żuma do gucia i grzebień...chyba dasz radę tyle nosić?? ostatecznie sprowadza się to wszystko do posiadania odpowiednich funduszy :(

Gość nauczycielka.
ja mam klasę na codzień :D :P:P:P i to nie jedną :O

Gość hahahaa
dobre!):):)

Gość hahahaa
dobre!):):)

Gość jakas taka bylejaka
Ehh-napisz coś o tej g umie od fryzjera na którą układasz włosy-ja nie wiem o co chodzi,nie spotkałam się z tym

ehh absolutnie sie z Toba nie zgadzam w kwestii tych funduszy. Zeby caly dzien wygladac swiezo wcale nie trzeba posiadac ogromu kasy. Jesli wlosy nawet przy codziennym myciu w polowie dnia sa oklapniete to wyjscie jest proste, ulozyc sobie jakas fajna fryzurke i klopot z glowy:) Faktycznie podstawa to antyperspirant do pach i stop, przewiewne tkaniny, odrobina perfum, bibulki matujace lub zwykle, higieniczne, puder, pomadka, chociazby ochronna typu nivea, grzebien. A co do cieni do powiek, to ja uzywam inglota, ktore wcale nie naleza do najdrozszych a na powiekach trzymaja sie baaardzo dlugo. Naprawde nie trzeba byc \" nadzianą\" zeby wygladac pieknie:)

Gość zboczenicq
dobrac odpowiednie kosmetyki dzieki ktorym makijaz sie trzyma caly dzien( stosuje puder dream mate dla mnie sie ok, zamiast sypkich cieni stosuje w sztyfcie), wlosy spinac wtedy nie widac ze sa przetluszczone (zwykly kucyk moze wiele ukryc;) ), ubierac sie w wygodne przewiewne ciuchy( ja lubie bawelniane t-shirty, na to sweterek jak jest zimno;p) i miec dobre buty ( kiedys kupilam sobie kozaki wylozone jakas podrabiana welna i po calym dniu na uczelni uhhh.... co to bym za zapach:/ ) itp :) oczywiscie sa takie dni kiedy chocbym nie wiem co robila to i tak wykladam jak ciamajda:) no ale raz na miesiac mi wolno;)

eh.... a mi się wydaje ze kobiety ktore pieknie wyglądają, po prostu mają wprawe w doborze odpowiednich kosmetyków i jak to sie mowi - znalzły swój styl... czyli mają po protu dobry gust. Potrafią z wyczuciem dobrac odzież, kolory, makijaż, fryzurę. Po prostu znają siebie i wiedzą w czym jest im dobrze. Czasem z zazdroscią patrzę na takie kobiety, nie jest ich za wiele, ale są. Mi też udaje się wyglądac z klasą i fajnie, ale zawsze wymaga to ode mnie duzo czasu. Rano - 1,5 godziny (prysznic, mycie głowy, balsamik na cale ciało, makijaż, 10 min relaksu przy kawce) i w ciagu dnia małe poprawki. Zawsze mam w torebce grzebień, puder w kamieniu, husteczki intymne, błyszczyk, róż, perfumy, pomadkę... i mentoski. Nie ma nic za darmo :-D

Gość Zdrowiej
Trzeba zadbac o siebie od srodka! zrowa skora i wlosy i paznokcie dodaja pewnosci siebie! ja polecam suplementy! dzieki nim mozna w naturalny sposob uzupelnic braki witamin i mikroelementow! zapraszam do lektury! i zachecam do zdrowego zycia! www.suplementy.sklep.pl

Podstawa to dobry fryzjer - fryzura taka żeby nie trzeba było nic robić prócz mycia włosów i ew. upięcia. Włosy które trzeba rano modelować, spryskiwać lakierem i smarować pianką szybko zaczynają wyglądać nieświeżo. Makijaż do pracy czy do szkoły - nie przesadzać z ilością, malować się tylko tym co się względnie mało rozmazuje. Ja np. nie stosuję na dzień cieni, kredki do oczu ani szminki. Warto zainwestować w dobry tusz i podkład. Bibułki matujące to cudowny wynalazek :) Ubrania - moda swoją drogą, ale przede wszystkim wygodne, (zwłaszcza buty) z niegniotących się materiałów. Bielizna wygodna musowo! :) I koniecznie taka która nie wchłania potu. Dezodorant do stóp to fajna sprawa :) Na nieświeży oddech pomaga: oszczędne picie kawy, regularne jedzenie w małych ilościach (można dyskretnie coś podjadać w czasie pracy), picie wody albo soku, guma miętowa.