Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mezatka23

Kupno domu lub mieszkania

Polecane posty

Gość Mezatka23

Witam, Wzielismy slub z mezem. Na razie mieszkamy za granica, ale chcemy za 4-5 lat wrocic na stale do Polski. Myslimy o kupnie domu lub mieszkania w Poznaniu lub w Warszawie. Czy znacie jakies zaufane agencje? Jak zabrac sie do szukania odpowiedniego miejsca? Najbardziej marzylby nam sie domek, ale jednopietrowy, bez schodow. Ale mozliwe, ze bedzie nas stac tylko na mieszkanie. Prosze, czy te osoby, ktore maja za soba wybor i kupno mieszkania lub domu, moglyby napisac cos wiecej, gdzie szukac odpowiedniego miejsca i na co zwracac uwage? Bardzo dziekuje i z niecierpliwoscia czekam na wypowiedzi. :)

Gość szukalam domku rok
przede wszytkim nie wierz do konca zadnym agentom. Sama sprawdzaj ksiegi wieczyste (kqzdy moze miec wgląd) , polowa domow , ktore widzialam, to jakas lewizna, zadluzenie, brak pozwolenia na costam itd.Agenci maja to w nosie, chca szybko zalatwic sprawe i miec forse. Nie dowierzaj im!!!!!!!! Zorientuj sie, jaki jest plan zagospodarowania wokol domu. Jacy sa sasiedzi, czy nie ma z nimi zatargów. Jak sie mieszka, czy nie na jakiejs zyle czy przy linii energetycznej, czy bezpieczna okolica. Jaka jest komuniacja, czy blisko zielen,jak z zaopatrzeniem, jak sie dojezdza do centrum ( sama to musisz wycwiczyc) Z czego jest dom i dlaczego go sprzedaja. Najwazniejsza jest lokalizacja, reszte mozesz przerobic. Ja obejrzalam 200 domow, nie wybralam idealnego,ale tez nie ma w nim pulapek.

A orientujecie sie, ile kosztuje kupno dzialki na budowe domu? Interesuja mnie Poznan lub Warszawa, w racjonalnej odleglosci od miasta, tzn gdzies na obrzezach, ale nie za daleko, zeby mozna bylo dojezdzac swobodnie do pracy. W Poznaniu - np na Lawicy...

Gość macinpifetniak23
Napewno dobrze udzieli porady agencja z biura nieruchomości - www.castle.pl

Gość gość
Ja tez jestem wlasnie na etapie szukania mieszkanie, ale potrzebuje chyab do tego jakiegos biura nieruchomości, znajoma polecila mi www.indomo.info.pl czy ktos może korzystal już z ich usług?

Gość gość
a w jakim to mieście

Gość gość
zawsze też warto podzwonić po deweloperach, ja w http://www.tlsdeveloper.pl/ znalazłam gotowy nowy dom za atrakcyjną cenę, więc opłaca się być na bieżąco z ofertami

Gość Gość

Ja polecam kupić dom na osiedlu rozalin. Przepiękne domy w ładnej okolicy.