Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia

swędząca skóra głowy

Polecane posty

Dopadło mnie po szamponie Loreal energia i blask i mimo, iż zmieniłam już szampon swędzenie się utrzymuje. Dadam, że mam suche włosy. Jaki szampon byłby dla mnie odpowiedni: Fitomed http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1 f52ba966b0d28f7046363af74 8cdc36&cmd=details&itemid =2844 czy Sunsilk http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1 ae83cb78d12e93e8da16fa776 ae0819&cmd=details&itemid =8743 Czy Fitomed dostane w każdym sklepie zielarskim i czy naprawdę skutecznie zmniejsza wypadanie włosów??

Gość do malwinyyyy
no tak, nie ma to, jak mądrze doradzić... ech. jak nie wiesz, to nie gadaj głupot! oczywiście, że szampon może podrażnić, uczulić, spowodować łupież! może sama masz wszy! to, że dla Ciebie coś jest dobre, nie znaczy, że jest dobre dla wszystkich, głupia babo!!!

Madzia ja mam takie uczulenie po odzywkach. Mi pomaga szampon sansilk do swedzacej skóry głowy. Oczywiście nie pomaga od razu . jesli kłopoty wywołały jakies drobnoustroje najlepiej iść do dermatologa ( nie byłas oststnio u fryzjera??) mioże tam Cie czyms zarazili ja tak miałam :(((. Jesli uwazasz ze nic z tych rzeczy kup nizoral najlepiej w saszetce żeby nie wydawac kasy na całe opakowanie.Jesli nie pomoże przynajmniej jej nie stracisz . Pozdrawiam

Gość problemy ze swedzeniam
hej...mialam dokladnie to samo po tym szamponie-ona sa mieszane w polsce i dlatego wywoluja u niektorych uczulenie,bylam z tym u dermatologa,bo mi oprocz swedzenia jeszcze strupki sie zaczely robic...makarba!!! po pieerwsze zmien szampon!!! po drugie zacznij uzywac srodkow dla allergikow, ja przerzucilam sie calkowicie na Vichy, tansza wersja tego jest polska marka Ziaja, ktora dostaniesz w kazdej drogerii i jest na prawde bardzo dobra i nie uczula,albo seria kosmetykow AA i tak jak ktos wyzej napisal-zaczniej od nabycia nizoralu-koniecznie 4 saszetki,bo to jest cala kuracja-myjesz zwyklym szamponem potem nizoralem i pozostaw nizoral na okolo 5 min potem splucz i powtorz taki zabieg przy najblizszych 4 myciach glowy,wszystko wroci do normy

Gość Madzia.a
Dziewczyny dzięki za pomoc! Na pewno nie mam wszów!!! Jestem alergikiem i już na kilka szamponów mialam uczulenie i nie tylko czasami zadażało się że miałam uczulenie na różne kremy, fluidy czy mleczka do opalania!

Gość ja tez jestem alergikiem
nie przejmuj sie jakimis glupkami ci wypisuja,ze masz wszy-jak juz wyzej ci napisalam zastosuje nizoral, a potem przerzuc sie na Vichy- ja takze mam problemy ze skora glowy i na twarzy. Pomimo 26 lat, nadal wyskakuja mi jakies swinstwa na twarzy. Od kad zaczelam uzywac Vichy jest super. Mozesz tez nabyc w aptece tabletki REVALID- bardzo pomaga na wzmocienie wlosow i paznokci (takze skory glowy). A przede wszystkim odstaw te '' super szampony'' ,ktore tak na prawde mieszane s w polsce i nie maja nic wspolnego z tymi z zachodu. Jak wroce do domu to sprawdze nazwe takiego szamponu dla allergikow z jedwabiem i ci podam-kupilam go w stanach,ale wiem,ze w polsce tez jest dostepny-on nie wywoluje zadnych podraznien i swedzen a wlosy wygladaja po nim cudownie. I nie przejmuj sie tym,ze po niektorych dostepnych na polskim rynku szamponach dostajesz uczulenia- wyprobuj ZIAJE, albo AA, bo VICHY jest dosc drogie, ale wydajne i oplaca sie wydac kilka zlotych wiecej, pozdrawiam :)

Gość ja tez jestem alergikiem
aha i jeszcze jedno-uwazaj na SUNSILK-na poczatku jest ok, ale jak czesto go stosujesz to potem skora sie przyzwyczaja i tez zaczyna swedziec,ja uzywalam sunsilk i po jakims czasie tak mi sie stalo

Gość mizerikordia
swedzenie skory glowy czesto jest oznaka jakiejs choroby, np. lupiezu. Moze jakis szampon przeciwlupiezowy by pomogl, tak profilaktycznie stosowany?

Gość chusteczka
Może to jest rozwiązanie właśnie. Spróbuj Nizoral, znakomity w profilaktyce bo możesz go używać wraz z tym szamponem co normalnie stosujesz.

Gość wezyra
Chętnie odpowiem na zadane mi pytania.Uczulenie na jakiś składnik silikonu to mój "konik" Moi klienci chodzą do dermatologów,oni wypisują im różne drogie lekarstwa,często na sterydach,które pomagają tylko na czas leczenia.Problem pózniej wraca.Pamiętajcie,że jest to odczyn alergiczny,a kązdy wam powie,że leczenie alergii polega na wyeliminowaniu alergenów. Leczy się nie skutki,ale przyczynę choroby. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaab
dzieki Wezyra za rady:) sok z aloesu nalezy wcierac w skóre głowy?

Gość MajkaKulek
Wrażliwa skóra głowy może się też tak objawiać. Na http://www.vichy.pl/blog/wrazliwa-skora-g%C5%82owy/vmag59953.aspx czytałam, że trzeba mieć do niej specjalne szampony i wgl inaczej się z nią obchodzić.

Gość Sznurówka111
Mi bardzo pomógł szampon Eloderm jest przeznaczony dla osób z AZS i skóry wrażliwej stwierdziłam, że raczej mi nie zaszkodzi i bardzo mi pomógł.

Gość Vikinga
Ja stosuję całą serię Elodermu właśnie i szampon również idealny dla suchej skóry głowy.

Gość gość
U mnie sprawdził się Elastiabion Floslek, zobacz koniecznie

Gość gość
Ja zdecydowawnie wolę Elasbation Floslek.

Gość Ania

Dobry artykuł na ten temat jest tutaj: https://prettify.pl/jak-zwalczyc-swedzenie-skory-glowy/

Gość kremoszka

Trzeba tu zmienić szmpon :) Próbowałaś może atoperal? Ja to kiedyś stosowałam u dzieci, ale jak mnie swędziała skóra głowy, to zaczęłam nim myć i rzeczywiście bardzo pomogło.