Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

__różyczkaaa__

jak ciekawie umalować oczy?

Polecane posty

hej Dziewczyny :) powiedzcie jak malujecie oczy tzn. powieki? :) chciałabym coś nowego na wiosnę wprowadzić do mojego make up\'u i tak sobie myślę... i nie wiem... za wszelkie pomysły, instruktarze, fotki etc.. WIELKIE DZIĘKI :)

Gość malenkaaa21
A jaki masz kolor oczu? i jak sie malowalas do tej pory?bo ja mam oczy piwno zielone i nie wiem jakie cienie mi pasuja:(

Gość maleta
ja tez mam piwno zielone i pasuje mi fiolet i zieleń- ale w innym odcieniu niz tęczówka:) ale to tez zależy od koloru swetra i włosów

Gość malenkaaa21
a jaki masz kolor wlosow?

włosy brązowe do ramion, proste, oczy niebieskie jasne, cera taka ciepła ale bez solarium i opalania make up-podkład, błyszczyk, mascara... i nic więcej bo nie umiem dobrać koloru :(

Gość a ja maluję oczy w dwóch lub
trzech różnych kolorach: dzis np. na oczach miałam fiolet, zieleń i niebieski (do stroju) - ale trzeba to robić z wyczuciem żeby nie przesadzić!!! MAm zielone tęczówki + czarne włosny.

Gość maleta
malenka, teraz mam włosy w odcieniu rubiny, więc zielone cienie mi pasują:) a naturalne mam taki mocny brąz, wtedy bardziej pasowaly mi fiolety:)

Gość maleta
różyczka, do niebieskich tęczówek pasuje wiele odcieni, myślę, że róż, brąz, może zieleń..powinnac poeksperymentowac, najlepiej kupić kilka cieni w sklepie "wszystko po 2 złote" i przetestować kilka warianów i kolorów...przynajmniej ja tak zrobiłam:) ja ogólnie na dzień używam tylko eyelinera, bo nie mam czasu kontrolować czy cień mi się nie rozmazał albo cos w tym stylu Za to wieczorowo jak najbardziej, a dodatkowo uzywam brokatu - do zielonych cieni złotego - oko wygląda pięknie i tajemniczo:)!! polecam

Gość do maleta
a jakiego brokatu używasz (tzn jakiej firmy, czy to jest specjalny brokat do powiek itp.) i jak go nakładasz? bede wdzieczna za odpowiedź ;-)

Gość maleta
zwykłego, takiego w torebeczkach, kupiłam w drogerii.. Najlepiej naklada się na cień w kremie, ale jesli umaluję oko sypkim cieniem, to nad linią rzęs przejeżdżam leciutko pędzelkiem zanurzonym w wazelinie kosmetycznej, a potem zanurzam pedzelek w brokacie i nakładam w te miejsca.. tak samo w kącikach oczu, i pod dolną rzęsą. Na koniec wklepuję krem albo odrobinę wazeliny pod łukiem brwiowym i w okolicach oczu i palcem nakladam trochę brokatu.. wszystko zalezy od okazji - na przyjęcie wystarczy odrobinka, za to na dyskotekę czy gdzieś gdzie jest skąpe oświetlenie - można zaszaleć:)

Gość do maleta
dziękuję bardzo :-)