Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość USG Piersi

USG piersi

Polecane posty

Gość dbam o piersi
Usg wszędzie będzie dobrze wykonane gdzie się trafi na dokładnego lekarza. Uważam jednak, że badanie piersi należy zacząć od siebie, comiesięczne samobadanie ono jest najważniejsze, regularne usg i jak przyjdzie czas mammografia.

Gość gratinka
Mammografia nie u każdej kobiety się sprawdzi. Po pierwsze nie robi się jej u młodych kobiet, po drugie budowa piersi ma znaczenie, ich wielkość. Podobno ta metoda jest już powoli wypierana przez termografię kontaktową, dokładniejsza metoda i bezpieczniejsza. Taką technologię wykorzystuje np. coraz popularniejszy braster.

Gość gość
Ja robię usg raz w roku, ale co miesiąc badam się sama. Ostatnio znalazłam w necie taką specjalną rękawicę femiglove, która ponoć zwiększa prawdopodobieństwo wyczucia nawet najmniejszych zmian. Dam znać jakie wrażenia, gdy ją przetestuję. Jeśli jest tak jak piszą to naprawdę będę pod wrażeniem :)

Gość gość
Ja mam te Femiglove i jestem mega zadowolona :) Naprawdę jest tak wrażliwa na każdy dotyk, że masz wrażanie, jakbyś sama robiła sobie profesjonalne badanie.

Gość gosiankia
Dziewczyny, ale rak to nie zawsze będzie wyczuwalny ręką guz, zmiana może nie być wyraźna, wtedy żadna rękawiczka Wam nie pomoże. Lepiej już zainwestować w braster, to przynajmniej jest poparte profesjonalną wiedzą i badaniami, każdy wynik jest analizowany, a samo urządzenie jest w stanie wykryć nawet zmianę wielkości 3mm, czyli taką, która nie będzie jeszcze wyczuwalna ręką.

Gość gość
Jeżeli jesteście z Wrocławia lub okolic to mogę wam polecić centrum medyczne www.endomed.com.pl Możecie tam wykonać szereg badań USG w tym badania piersi. Badania są przeprowadzane bardzo profesjonalnie.

Gość olexandra145
No wiesz usg wiadomo trzeba robić, ale samo usg raz do ropku to jest zdecydowanie za mało. Trzeba się badać co miesiąc, ja to robię brasterem, mąż mi kupił żeby ułatwić mi życie, ale jak się nie ma to trzeba się nakombinować z badaniem palpacyjnym, aż się dojdzie do wprawy.

Gość agniesiak78
Wprawę można mieć, no i lepsze badania palpacyjne niż żadne, ale rak to nie zawsze wyczuwalny guz. W takim wypadku palcami nic nie znajdziemy, a zanim trafimy na usg czy mammografię, może byc już za późno (bo jednak kobiety chodzące na badania regularnie są w mniejszości). Jak masz braster to już masz przynajmniej tę korzyść, że on wykrywa róznice temperatur i forma nowotworu nie ma znaczenia. A jest w stanie wykryć nawet zmiany o wielkości 3 mm.

Ja też robię regularnie usg i (co oczywiste) w razie wykrycia zmiany, ale prywatnie. Raz już miałam sytuację, gdzie lekarz na nfz zignorował zmianę, bo to pewnie jakaś torbielka, takie nic. Żadnego usg, tylko palpacyjnie. Dziękuję za takie podejście... Wolę umówić się na usg do https://medycynadab.pl/ , w kilka dni poddać się badaniu i wiedzieć, czy mam się czego bać. I co najważniejsze, otrzymać wsparcie i niebagatelizowanie moich obaw.

Gość gośćKlaudyna
Zawsze można sobie zakupić braster na braster.eu on wykrywa zmiany dużo wcześniej niż byśmy zrobiły to palpacyjnie, a na usg wg zaleceń. Jak braster wykryje zmianę wtedy lekarz chyba da skierowanie na usg na nfz.

Gość gość
Ja robiłam USG piersi w Prima Med. I mogę polecić tę przychodnię. Jest profesjonalna i dobrze przygotowana. Mają nowoczesny sprzęt i bardzo doświadczonych lekarzy. Podczas badania czułam się komfortowo i wszystko było mi na bieżąco wyjaśniane.

Gość gość
Niedawno robiłam sobie usg piersi we Wrocławiu prywatnie przy ulicy Widok. Klinika nazywa się Proclinic. Jestem bardzo zadowolona! Otrzymałam dokładny opis a podejścia do pacjenta takiego jak tam życzę każdej klinice bardzo polecam! http://proclinic.pl/oferta/usg-piersi/

Gość danaaxdana

Ja robiłem USG piersi kilka miesięcy temu. Wyczułam malutki guzek i trochę się obawiałam. Poczytałam w necie i znalazłam Dr Antoniego Kubiaka. Jestem z Konina, a tutaj ciężko o dobrego lekarza. Samo badanie poszło szybko, w dobrej atmosferze. Po wszystkim wyszłam z gabinetu spokojna i mogłam odetchnąć z ulgą. Całe szczęście okazało się, że wszystko jest okej.

Gość Elbiettta

Badać piersi trzeba regularnie, profilaktyka jest najważniejsza. Ja jestem świeżo po kompleksowej diagnostyce piersi w Wilmedzie na Wilanowie w Warszawie. Na szczęście wszystko okej. Cykam się zawsze, bo moja babcia miała nowotwór piersi, a dziedziczenie odgrywa tu jakąś rolę. 

Gość amalaska

zgadzam sie jak najbardziej, tym bardziej badać się powinny regularnie kobiety które są w gronie ryzyka. osobiście do niego należę, dlatego regularnie chodzę na badanie USG piersi do CM Medicum tutaj u mnie w  Warszawie na ul. Wysockiego. badania robi przesympatyczny lekarz Bernard Wareluk, szczerze go polecam bo rzetelnie wszystko tłumaczy i odpowiada cierpliwie na pytania 😉