Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi.......

Pielęgnacja i nawilzanie okolic intymnych - ktos uzywał tego?

Polecane posty

Gość mimi.......

http://www.pollenaaroma.com/sklep/index.html?cid=714 Firma Pollena Aroma jest podobno jedną z najlepszych firm w Polsce, która sprzedaje naturalne produkty. Na stronce znalazłam preparaty do pielęgnacji okolic intymnych jak mydełka, balsamy i oliwki. Co o tym sadzicie? Moze ktoś już to wypróbował?

Gość mimi.......
:)?

Niedługo zaczną produkować: - balsam do smarowania (podczas księżyca w pełni) dużego palca u nogi - krem do smarowania lewego (TYLKO LEWEGO!) ucha - olejek do odbytnicy - musi być odpowiednio nawilżona i ładnie pachnieć, najlepiej fiołeczkami A baby w to uwierzą i polecą kupować :( Łagodne mydło, lub na upartego płyn do higieny intymnej - wystarczy. Ja podmywam się płynem raz dziennie wieczorem, rano używam tylko wody. Odkąd tak postepuję (wg. zaleceń ginekologa) skończyły się moje nawracające infekcje.

Gość mimi.......
Ale ja nie pisałam ,że mam jakieś infekcje :-O. Pytam się tylko o zdanie na temat takich kosmetyków, czy to naprawdę az takie przestępstwo,ze musiałam przeczytac cała kawalkade słów ?... Czy to jakis grzech,że chciałabym sie tam czasem ;) posmarować ?

Oczywiście że nie grzech :) ale moim zdaniem nie ma najmniejszej potrzeby by nawilżać intymne części ciała. Tyle że jak znam życie to producenci raz dwa wmówią że jest to niezbędne ;)

Gość no nie wierzę
"Ja podmywam się płynem raz dziennie wieczorem, rano używam tylko wody" ...a kąpiesz się pewnie wyłącznie w niedzielę? Mycie samą wodą trudno jest nazwać w ogole myciem.

Gość mirra
uzywalam calej serii. mydelka intymnego, zmyslowego i balsamu. bardzo dobre kosmetyki. oparte na olejkach eterycznych. balsam to raczej fanaberia :) ale fajny jest. i slicznie pachnie. jesli ktos lubi takie zapachy. natomiast mydelka uzywam regularnie, i tylko tego. jest najlepsze ze wszystkich ktore mialam. dowodem jest brak jakichkolwiek dolegliwosci kobiecych. polecam :)

Biorę prysznic codziennie, jeżeli tak Cię to interesuje. Samo mycie ciepłą wodą okolic intymnych w zupełności starcza + raz dziennie podmycie się mydełkiem albo płynem do higieny intymnej. Chcesz to się podmywaj nawet 5 razy dziennie czymkolwiek chcesz, przecież nikt nikomu nic nie broni. Pisałam tylko że przesada czasami nie jest wskazana. A już na pewno do niczego nie jest potrzebne nawilżanie sobie cipki :)

Gość gość
Uważam, że troszeczkę przesadzacie z krytyką. Są na przykład tabletki wysuszające całe ciało i należy je intensywnie nawilżać. Nikt raczej nie chce ryzykować wysuszenia żadnych partii ciała, szczególnie, że sucha skóra piecze i swędzi.

Gość gość
chemia nigdy nie jest dobra a tylko szkodzi im więcej chemii tym większe problemy z infekcjami intymnymi

Gość gość
Tu chodzi o kwaśne PH okolic intymnych. Zwykłe mydła czy żele prowadzą właśnie do owych infekcji, ponieważ mają odczyn zasadowy. Pochwa ma kwaśny, więc stąd infekcje.

Gość ilona889
Do codziennej pielęgnacji używam emulsji Mucovagin i jest super. Miejsca intymne są odpowiednio nawilżone, nie zauważyłam żadnych podrażnień (a takie się zdarzały, po innych produktach) i wszystko jest w porządku. Produkt ma również bardzo fajne składniki w składzie.