Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja juz nie wiem..

Kiedy sa dni plodne a kiedy nie/????

Polecane posty

Gość ja juz nie wiem..

Czy ktos mi moze powiedziec kiedy sa tak naprawde dni plodne a kiedy nie , bo ja juz sama nie wiem , kazdy mi mowi co innnego , ja czytal co innego , i z tego co wiem ginekolodzy tez mowia co innego , ja swojego gina nie pyatalam bo jakos tak zawsze zapominalam , z tego co wyczytalam z ksiazki "z antykoncepcja na Ty" wiem ze przed okresem i po okresie sa dni nieplodne !! czy ktos mi moze tak naprawde wyjasnic kiedy???

Gość honoratka21
jeżeli masz cykl 28 dniowy to 14 dnia masz owulacje .komórka jajowa żyje 1 dzień , a plemniki zdolne są "przetrwać" w ciele kobiety 72 h.Więc dodajesz do tego 14 dnia trzy dni w obie strony , tzn. ze w ciązę mozesz zajść10-18 dnia cyklu.Ale organizmy kobiece są róże , rózną mają długosć cyklu , wiec jest to uogólnienie(przy regularnym cyklu 28 dniowym)

Gość samaniewiemP
a jak sie bierze tabsy to tez tak jest??

Gość ehhhhhhhhhhhhh
jak się bierze to dni płodnych nie ma.

Gość pusci ludzie sa wsrod nas
ja nie wiem czy to tylko ja chodziałm do takich szkoł w ktorych uczyli kiedy sa dni płodne owulacja itp..a wtej skiazeczce to chyab zle prezcytatalas...ana pamięc pij sobie lecytyne..bo kilka razy pytac i zapominac tak sstotna rzecz..eh i najlepij wydrukuj sobie to co napisla HONORATKA21 i nacz sie na pamięc!!