Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laksa24

jak objawia się anemia?proszę o pomoc-

Polecane posty

Gość laksa24

pomozecie? boje sie ze mam anemie! od jakiego czasu jestem blada jak sciana, mam zawroty głowy, nie moge ustac w kolejce w sklepie czy w banku bo zaraz ciemnieje mi w oczach i momentalnie tracę równowagę:-( Co sie dzieje? Ostatnio zemdlałam w autobusie. Teraz tez bardzo zle sie czuje........boli mnie głowa a kolega z pracy powiedział ze wyglądam nienajlepiej, ze jestem blada i mam podkrązone oczy. Boje sie isc do lekarza:-(

Gość ajol
jak najszybciej musisz zrobic sobie badanie krwi, tez miałam takie objawy, okazało sie , ze mam anemie bardzo zaawansowaną, lekarz przepisał mi zelazo i witaminę C. Przeszło. Ale musze co jakis czas wykonywać badania kontrolne

Gość laksa24
boje sie............................ ale od czego to moze byc? przeciez dobrze sie odzywiam!!!:-(

Gość ajol
ja np. nie jadłam prawie w ogóle mięsa, stres itd

Gość ajol
nie bój sie, zrób badania

Gość laksa24
jesli bede czuła sie jeszcze gorzej- pójde do lekarza. Ja jem mięso..............jem regularnie.........ale wlasnie od jakiegos czasu tak podupadłam na zdrowiu............na twarzy............... Wyglądam okropnie:-(

Gość Jolkaulka
POWAŻNE OBJAWY-IDŹ SZYBKO DO LEKARZA ZRÓB BADANIA jA MIAŁAM TAKIE SAME PRZY WŁÓKNIAKU PIERSI TEZ SIĘ BAŁM IŚĆ DO LEKARZA CHOĆ CZUŁAM SIĘ CORAZ GORZEJ I CHUDŁAM MIMO APETYTU, MDLAŁALAM BARDZO CZĘSTO... NA SZCZĘŚCIE GUZ BYŁ ŁAGODNY

Gość laksa24
włokniak piersi??????????? Jezu...... nie był wyczuwalny jak dotykałas piersi?

Cześć a ja mam anemię wrodzoną. To obnizony poziom czerwonych krwinek. Ostra anemia objawia sie tak, jak napisałaś powyżej. Nie ma sie czego bac, ja z tym zyje już od dziecka:) Ale trzeba robic badania kontrolne. I nie lekcewazyć. Bo powikłania moga być poważne. W Twoim przypadku od razu do lekrza!!! To nie boli i nie ma co panikować. Idź do lekarza pierwszego kontaktu poproś o skierowanie do laboratorium i tyle.Pobiorą krew i po wszystkim. Żelazo może pomóc jesli masz dobre wchłanianie, ja słabe i z pokarmu, chociaż dobrze sie odzywiam, nie za duzo go wchłaniam. Ale lekarz będzie wiedział co ma z Toba zrobić, nie panikuj. Nie trac czasu na siedzenie i zamrtwianie się- to Ci nie pomoże po prostu weź się za siebie!!!

Gość laksa24
no bede musiała isc................jak sie leczy anemie? przyjmuje sie witaminy tylko?? bo sama nazwa troche przeraza.................:-( w ogóle ostatnio mam przyspieszone tętno.......zle sypiam.... :-(

jesli to anemia w zaawnsowanym stadium to pewnie dostaniesz żelazo. To w tabletkach jest słabiej przyswajalne, ale może byc też domiesniowo i dziala znacznie szybciej. Jeśli to anemia spowodowana np złym odzywianiem, przemeczeniem, przebytą choroba itp to wyleczysz i z głowy. Ale anemia może byc poczatkiem innych znacznie poważnijeszych chorób. Nie chce straszyc więc się nie zastanawiaj co to i dlaczego tylko zadbaj o siebie. Jak ci się zdarzaja omdlenia i zawroty głowy to idź po pracy do lekarza i tyle. Powinnaś odpocząć. Uciekaj z forum i dzwoń do przychodni żeby sobie numerek wziąc na dziś...