Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kasiulaaaa

PRZESKAKIWANIE W KOLANIE

Polecane posty

Go艣膰 kasiulaaaa

Od ponad tygodnia pobolewa mnie kolano, g艂贸wnie przy chodzeniu. A dzisiaj w czasie jazdy na rowerku stacjonarnym poczu艂am jakby przeskakiwanie. I faktycznie, jak przy艂o偶y艂am r臋k臋 do kolana co艣 tam przeskakuje. Co to mo偶e by膰, jak my艣lice, co robi膰??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 everybody should be happy
tez mam takie cos przy przysiadach :o

Udost臋pnij ten post

polecam wizyt臋 u ortopedy....i rezygnacje z jady na rowerze poki sprawa si臋 nie wyja艣ni....a moze samo przejdzie?? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 endi
wejdz na topiki blokada i sterydy na kolano artroskopia kolana i tam poczytaj

Udost臋pnij ten post

ja te偶 to mia艂am a do tego strasznie bola艂o. Okaza艂o si臋, 偶e jak w dzieci艅stwie si臋 pot艂uk艂am to po艂ama艂am jakie艣 tam chrz膮stki w kolanie i wychodzi teraz. Mia艂am 10 zastzryk贸w w to kolano (okropne!!!) i jak na razie mam spok贸j. Ale ortopeda jest konieczny ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 k艂opoty z 艂臋kotk膮
zapraszam do mnie podpisano: Ortopeda ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiulaaaa
Od艣wie偶am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja mialam i jeszcze mam
to samo.Bolalo mnie kolano, czulam bol a pozniej przeskakiwanie. Poszlam do ortopedy i najpierw badania w kierunku zapalenia stawow(dodatkowo zaczerwienienie i goracze kolano), wyszly dobrze i zrowilam rtg kolana. wyszedl stan zapalny wiec skierowano mnie na rezonans. Wynik: uszkodzenie lakotki przysrodkowej. Mialam isc na zabieg- artroskopia ale sie nie zgodzilam. Chodzilam na laser i ultradzwieki i troche pomoglo. Tak bylo 2 lata temu. Obecnie niestety bol i przeskakiwanie powrocilo , dodatkowo bol drugiego kolana. Niestety artroskopia bedzie nieunikniona/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a na czym polega
artroskopia ???

Udost臋pnij ten post

Ktos wspomnial przysiady. Otoz lepiej unikac robienia pelnych przysiadow. Radze robic polprzysiady ktore sa lagodnijesze dla lakotek. Artroskopia to zagladanie do stawu spacjalnym urzadzeniem. W przypadku stawu kolanowego w celu zobaczenia stanu lakotek. Czasami oderwie sie kawalek lakotki i moze od czasu do czasu blokowac zakres ruchow w stawie. Sa dwie lakotki w kazdym stawie kolanowym. Jest to rodzaj chrzastki. Siedza na gornej plaskiej powierzchni stawowj piszczeli a od gory na lakotke naciska i slizga sie po niej w czasie ruchu stawu kosc udowa. Jak macie problem z kolanem to pomyslcie czy nie uprawiacie jakiegos sportu czy aktywnosci ktora do tego moze prowadzic do nadmiernych obciazen. Pilkarze maja czesto problemy z lakotka. Niektorzy na przyklad zle toleruja nadmierne bieganie po twardej powierzchni. Jesli krecisz na rowerze tylko i wylacznie w celu kondycji to rownie dobrze mozesz plywac. Mniejsze obciazenie na kolana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 abcdddddddd
Od艣wie偶am, bo i u mnie co艣 nie tak z kolanami

Udost臋pnij ten post

dziewczyny... tutaj na forum nie pomozemy wam z kolanami.. jest to tak delikatna sprawa, ze naprawde najlepiej udac sie do ortopedy, i modlic sie do boga by ten ortopeda nie okazal sie ostatnim pazernym kretynem a nie lekarzem :/ ja sama siedze w problemach kolanoiwych od dwoch lat a mam 16 lat...od 2 lat nie moge nic trenowac, mam problemy z chodzeniem po schodach... w sumie to lekarze tylko czekaja bym sie do konca rozwinela i by mi mogli zrobic operacje... a skad u mnie tak wczesnie problem z kolanami? za pozno poszlam do ortopedy... myslalam ze \"samo przejdzie za jakis czas\" myslalam ze to nic powaznego.. a teraz zapalenie stawow trwajace drugi rok, rehabilitacja co nic nie pomaga, reaktywne zapalnie stawow, starcie chrz膮stki stawowej trzeciego stopnia... naprawde blagam was, nie zwlekajcie z chodzeniem do ortopedy... i oszczedzajcie swoje kolana... przysiady-nie, gdy siedziecie to najlepiej byscie mili wyprostowane nogi, nie wbiegjacie na schody, nie wchodzcie po dwa schodki...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 guma_balonowa
Mnie od jakiego艣 miesi膮ca, mo偶e dw贸ch przeskakuje w kolanie (lewym) co to mo偶e by膰?? CDo jakiego lekarza si臋 uda膰??? Prosz臋 o szybk膮 odpowied藕!!! pozdrawiam guma_balonowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bertas
witam mam problem z kolanem od jakiegos miesiaca albo i wiecej czasami bolalo mnie prawe kolano gdy chodzilem bolalo ale tak slabo od kilku dni przeskakuje mi cos w kolanie gdy przeskoczy odczowam bol ale przeskakuje tylko na doslownie sekundy i zaraz wskakuje dzisiaj rano kolano boli mnie na wysokosci zakonczenia lekotki oczywiscie nadal tez przeskakuje czy macie jakies pomysly na usztywnienie nogi do czasu az nei udam sie do ortopedy ? jak to usztywnic albo cos no i czy ktos mial cos podobnego moze powie mi ktos czego to wina albo co to moze byc nie biegam ani nie trenuje niczego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julka z podw贸rka obok
Kochani, nie lekcewa偶cie tego, to mog膮 byc problemy z chrz膮stk膮. Trzeba jak najszybciej p贸j艣c do (dobrego!) ortopedy. Nie jest to koniec 艣wiata, ale nie leczona chrz膮stka si臋 degraduje.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to nie do lekarza
Bo jeszcze bardziej ta chrzastke zdegraduja,tylko zmienic diete

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bertas
bylem u dobrego ortopedy i juz jej znacznie lepiej okazal osie ze faktycznie chrzastka pod rzepka ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polosd
Ja si臋 normalnie po艂o偶y艂am i jak wsta艂am to nie moge kolana wyprostowa膰 ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bertas
witam polecam wswzystkim artesan udalem sie do ortopedy i bralem go w pewnych odstepach seriami tak jak mi zalecil kolano nie boli, nie przeskakuje, dziala sprawie ;) polecam warto ale najpierw skonsultujacie sie z lekarzem albo farmaceuta to jest bez recepty ale powiedza wam jak brac kiedy przerwe zrobic i kiedy znowu zaczac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bertas
"ARTRESAN"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bubek2008
Dzieje si臋 tak z powodu p臋kni臋cia torebki i wylania si臋 p艂ynu, w ten spos贸b jest bezpo艣rednie tarcie. Ale niech Pani si臋 nie martwi, znam osobi艣cie przypadki jak kobieta mia艂a mie膰 ju偶 endoprotez臋 ale zacz臋艂a u偶ywa膰 kolagen naturalny i oby艂o si臋 bez operacji. Jest strona z kolagenem www.milexis.pl prosz臋 tam wej艣膰 i zapyta膰 o szczeg贸艂y bo ja dok艂adnych danych nie znam. Rozmawia艂em na temat oparze艅 i dzi艣 nie mam nawet 艣ladu.

Udost臋pnij ten post

Hej,ja mam od p贸艂tora roku to samo co mikki,co pi臋膰 sze艣膰 miesi臋cy przeskakuje mi co艣 w lewym kolanie ostatnio podczas zabawy z dzieckiem taki b贸l, 偶e a偶 si臋 porycza艂am,godzin臋 zaj臋艂o mi rozprostowanie nogi,potem jak to "co艣" wskakuje ju偶 na swoje miejsce nic nie boli, do nast臋pnego razu...Profesor ortopeda po zbadaniu nogi stwierdzi艂,偶e to mazi贸wka, skierowa艂 na rehabilitacje,kt贸r膮 mam mie膰 dopiero z nfz za p贸艂ltora miesi膮ca.Pytam wiec czy nie wybra膰 si臋 jeszcze na jak膮艣 wizyt臋 bo ani usg ani rtg nie mia艂am i czy my艣licie,ze to mazi贸wka?Z g贸ry dzi臋kuj臋 za rad臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patisiaa
Jak zginam i prostuje noge co艣 mi przeskakuje a potem boli . Co to mo偶e byc ? Z g贸ry Dzi臋ki . ; *

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patisiaa
Jak zginam i prostuje noge co艣 mi przeskakuje w kolanie co to moze byc ? Z g贸ry dzi臋ki ; *)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasia93-18
Cze艣膰 dziewczyny :) Nie wiem czy jeszcze kto艣 tutaj zagl膮da ale warto spr贸bowa膰. Mam dosy膰 du偶y problem z moimi kolanami. Przeskakuj膮 bardzo, podczas zginania kolana wszystko w 艣rodku trzeszczy cho膰 dotyczy to bardziej prawego. Lecz臋 si臋 u ortopedy i jego wst臋pna diagnoza to chondromalacja rzepki. W艂asnie zako艅czy艂am rehabilitancje na wzmocnienie mi臋艣nia czworog艂owego a rezultat jest taki 偶e prawe kolano bardziej przeskakuje no i do tego ten b贸l. Zrobi艂am sobie rtg i wysz艂o, 偶e mam wysoko ustawion膮 rzepke w prawym kolanie. Czy po wywiadzie i rtg lekarz mo偶e stwierdzi膰, 偶e jest to chondromalacja ? CO b臋dzie dalej, mia艂am ju偶 ( zastrzyki Arhryl, lasery, ultrad藕wi臋ki, 膰wiczenia, Structum przez 6 miesi臋cy)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tony Manero
No i ja sobie kolano za艂atwi艂em na pi艂ce halowej. Wiadomo, 偶e stawy kolanowe nara偶one s膮 najbardziej przy gwa艂townych ruchach, tak niefortunnie zatrzyma艂em si臋 gnaj膮c za pi艂k膮, 偶e stopa zosta艂a a kolano uciek艂o do 艣rodka (do wewn膮trz) i nieszcz臋艣cie gotowe. W dalszej kolejno艣ci zacz臋艂o mi co艣 przeskakiwa膰 w kolanie i a偶 mnie nerwica bra艂a. Gdzie艣 skoki od sz艂y tak od ty艂u, do zewn臋trznej strony i ko艅czy艂y si臋 na 艣rodku. Teraz wieczorem czuj臋 napompowanie kolana i okolic w stron臋 piszczela i uda, wok贸艂 nogi. Nie mog臋 zgina膰 ani prostowa膰. Ch贸d na ugi臋tej nodze i pr贸by nie przenoszenia ci臋偶aru na t膮偶e nog臋. Jest sobota, zatem nic nie zrobi臋 i uciekam si臋 do metod znachorskich, tzn. wsmarowuj臋 smalec, spirytus z bursztynem i zawijam opask膮 elastyczn膮 na usztywnienie. W czwartek mam dzie艅 urlopu, wybior臋 si臋 do lekarza, b臋d臋 prosi艂 o skierowanie na prze艣wietlenie bo mnie szlak trafi, kiedy nie mog臋 pogra膰 w pi艂k臋 lub pobiega膰. Aha, dodam 偶e przez zim臋 biegam na bie偶ni 偶wirowej przy tych niskich temperaturach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aron
to przeskakiwanie to mo偶e by膰 najprawdopodobie efekt z艂ej pracy rzepki, przykurcz贸w grup mi臋艣niowych. Prosze was przestanie o tych sterydach i artresanach. To nic nie da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patrycjaaaaa
Powiem tyle nie dawno si臋 przewr贸ci艂am i podczas przewrotu 艂膮kotka przeskoczy艂a mi na bok .Sama sobie j膮 przestawi艂am (poprosz臋 popchn臋艂am j膮 ) . Posz艂am z tym do ortopedy da艂 mi zwolnienie z W-Fu .Powiedzia艂 偶e musi si臋 zrosn膮膰 . Zacz臋艂a mi ci膮gle mi przeskakiwac i znowu do ortopedy .Stwierdzi艂 ze trzeba zrobi膰 zabieg i nie bedzie mi si臋 ju偶 tak robi膰 . POZDRO

Udost臋pnij ten post