Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulaaaa

PRZESKAKIWANIE W KOLANIE

Polecane posty

Gość kasiulaaaa

Od ponad tygodnia pobolewa mnie kolano, głównie przy chodzeniu. A dzisiaj w czasie jazdy na rowerku stacjonarnym poczułam jakby przeskakiwanie. I faktycznie, jak przyłożyłam rękę do kolana coś tam przeskakuje. Co to może być, jak myślice, co robić??

Gość everybody should be happy
tez mam takie cos przy przysiadach :o

polecam wizytę u ortopedy....i rezygnacje z jady na rowerze poki sprawa się nie wyjaśni....a moze samo przejdzie?? :)

Gość endi
wejdz na topiki blokada i sterydy na kolano artroskopia kolana i tam poczytaj

ja też to miałam a do tego strasznie bolało. Okazało się, że jak w dzieciństwie się potłukłam to połamałam jakieś tam chrząstki w kolanie i wychodzi teraz. Miałam 10 zastzryków w to kolano (okropne!!!) i jak na razie mam spokój. Ale ortopeda jest konieczny ;)

Gość kłopoty z łękotką
zapraszam do mnie podpisano: Ortopeda ;)

Gość kasiulaaaa
Odświeżam

Gość Ja mialam i jeszcze mam
to samo.Bolalo mnie kolano, czulam bol a pozniej przeskakiwanie. Poszlam do ortopedy i najpierw badania w kierunku zapalenia stawow(dodatkowo zaczerwienienie i goracze kolano), wyszly dobrze i zrowilam rtg kolana. wyszedl stan zapalny wiec skierowano mnie na rezonans. Wynik: uszkodzenie lakotki przysrodkowej. Mialam isc na zabieg- artroskopia ale sie nie zgodzilam. Chodzilam na laser i ultradzwieki i troche pomoglo. Tak bylo 2 lata temu. Obecnie niestety bol i przeskakiwanie powrocilo , dodatkowo bol drugiego kolana. Niestety artroskopia bedzie nieunikniona/

Gość a na czym polega
artroskopia ???

Ktos wspomnial przysiady. Otoz lepiej unikac robienia pelnych przysiadow. Radze robic polprzysiady ktore sa lagodnijesze dla lakotek. Artroskopia to zagladanie do stawu spacjalnym urzadzeniem. W przypadku stawu kolanowego w celu zobaczenia stanu lakotek. Czasami oderwie sie kawalek lakotki i moze od czasu do czasu blokowac zakres ruchow w stawie. Sa dwie lakotki w kazdym stawie kolanowym. Jest to rodzaj chrzastki. Siedza na gornej plaskiej powierzchni stawowj piszczeli a od gory na lakotke naciska i slizga sie po niej w czasie ruchu stawu kosc udowa. Jak macie problem z kolanem to pomyslcie czy nie uprawiacie jakiegos sportu czy aktywnosci ktora do tego moze prowadzic do nadmiernych obciazen. Pilkarze maja czesto problemy z lakotka. Niektorzy na przyklad zle toleruja nadmierne bieganie po twardej powierzchni. Jesli krecisz na rowerze tylko i wylacznie w celu kondycji to rownie dobrze mozesz plywac. Mniejsze obciazenie na kolana.

Gość abcdddddddd
Odświeżam, bo i u mnie coś nie tak z kolanami

dziewczyny... tutaj na forum nie pomozemy wam z kolanami.. jest to tak delikatna sprawa, ze naprawde najlepiej udac sie do ortopedy, i modlic sie do boga by ten ortopeda nie okazal sie ostatnim pazernym kretynem a nie lekarzem :/ ja sama siedze w problemach kolanoiwych od dwoch lat a mam 16 lat...od 2 lat nie moge nic trenowac, mam problemy z chodzeniem po schodach... w sumie to lekarze tylko czekaja bym sie do konca rozwinela i by mi mogli zrobic operacje... a skad u mnie tak wczesnie problem z kolanami? za pozno poszlam do ortopedy... myslalam ze \"samo przejdzie za jakis czas\" myslalam ze to nic powaznego.. a teraz zapalenie stawow trwajace drugi rok, rehabilitacja co nic nie pomaga, reaktywne zapalnie stawow, starcie chrząstki stawowej trzeciego stopnia... naprawde blagam was, nie zwlekajcie z chodzeniem do ortopedy... i oszczedzajcie swoje kolana... przysiady-nie, gdy siedziecie to najlepiej byscie mili wyprostowane nogi, nie wbiegjacie na schody, nie wchodzcie po dwa schodki...

Gość guma_balonowa
Mnie od jakiegoś miesiąca, może dwóch przeskakuje w kolanie (lewym) co to może być?? CDo jakiego lekarza się udać??? Proszę o szybką odpowiedź!!! pozdrawiam guma_balonowa

Gość Bertas
witam mam problem z kolanem od jakiegos miesiaca albo i wiecej czasami bolalo mnie prawe kolano gdy chodzilem bolalo ale tak slabo od kilku dni przeskakuje mi cos w kolanie gdy przeskoczy odczowam bol ale przeskakuje tylko na doslownie sekundy i zaraz wskakuje dzisiaj rano kolano boli mnie na wysokosci zakonczenia lekotki oczywiscie nadal tez przeskakuje czy macie jakies pomysly na usztywnienie nogi do czasu az nei udam sie do ortopedy ? jak to usztywnic albo cos no i czy ktos mial cos podobnego moze powie mi ktos czego to wina albo co to moze byc nie biegam ani nie trenuje niczego

Gość Julka z podwórka obok
Kochani, nie lekceważcie tego, to mogą byc problemy z chrząstką. Trzeba jak najszybciej pójśc do (dobrego!) ortopedy. Nie jest to koniec świata, ale nie leczona chrząstka się degraduje.....

Gość to nie do lekarza
Bo jeszcze bardziej ta chrzastke zdegraduja,tylko zmienic diete

Gość bertas
bylem u dobrego ortopedy i juz jej znacznie lepiej okazal osie ze faktycznie chrzastka pod rzepka ;/

Gość polosd
Ja się normalnie położyłam i jak wstałam to nie moge kolana wyprostować ..

Gość Bertas
witam polecam wswzystkim artesan udalem sie do ortopedy i bralem go w pewnych odstepach seriami tak jak mi zalecil kolano nie boli, nie przeskakuje, dziala sprawie ;) polecam warto ale najpierw skonsultujacie sie z lekarzem albo farmaceuta to jest bez recepty ale powiedza wam jak brac kiedy przerwe zrobic i kiedy znowu zaczac

Gość Bertas
"ARTRESAN"

Gość bubek2008
Dzieje się tak z powodu pęknięcia torebki i wylania się płynu, w ten sposób jest bezpośrednie tarcie. Ale niech Pani się nie martwi, znam osobiście przypadki jak kobieta miała mieć już endoprotezę ale zaczęła używać kolagen naturalny i obyło się bez operacji. Jest strona z kolagenem www.milexis.pl proszę tam wejść i zapytać o szczegóły bo ja dokładnych danych nie znam. Rozmawiałem na temat oparzeń i dziś nie mam nawet śladu.

Hej,ja mam od półtora roku to samo co mikki,co pięć sześć miesięcy przeskakuje mi coś w lewym kolanie ostatnio podczas zabawy z dzieckiem taki ból, że aż się poryczałam,godzinę zajęło mi rozprostowanie nogi,potem jak to "coś" wskakuje już na swoje miejsce nic nie boli, do następnego razu...Profesor ortopeda po zbadaniu nogi stwierdził,że to maziówka, skierował na rehabilitacje,którą mam mieć dopiero z nfz za półltora miesiąca.Pytam wiec czy nie wybrać się jeszcze na jakąś wizytę bo ani usg ani rtg nie miałam i czy myślicie,ze to maziówka?Z góry dziękuję za radę.

Gość Patisiaa
Jak zginam i prostuje noge coś mi przeskakuje a potem boli . Co to może byc ? Z góry Dzięki . ; *

Gość Patisiaa
Jak zginam i prostuje noge coś mi przeskakuje w kolanie co to moze byc ? Z góry dzięki ; *)

Gość Kasia93-18
Cześć dziewczyny :) Nie wiem czy jeszcze ktoś tutaj zagląda ale warto spróbować. Mam dosyć duży problem z moimi kolanami. Przeskakują bardzo, podczas zginania kolana wszystko w środku trzeszczy choć dotyczy to bardziej prawego. Leczę się u ortopedy i jego wstępna diagnoza to chondromalacja rzepki. Własnie zakończyłam rehabilitancje na wzmocnienie mięśnia czworogłowego a rezultat jest taki że prawe kolano bardziej przeskakuje no i do tego ten ból. Zrobiłam sobie rtg i wyszło, że mam wysoko ustawioną rzepke w prawym kolanie. Czy po wywiadzie i rtg lekarz może stwierdzić, że jest to chondromalacja ? CO będzie dalej, miałam już ( zastrzyki Arhryl, lasery, ultradźwięki, ćwiczenia, Structum przez 6 miesięcy)

Gość Tony Manero
No i ja sobie kolano załatwiłem na piłce halowej. Wiadomo, że stawy kolanowe narażone są najbardziej przy gwałtownych ruchach, tak niefortunnie zatrzymałem się gnając za piłką, że stopa została a kolano uciekło do środka (do wewnątrz) i nieszczęście gotowe. W dalszej kolejności zaczęło mi coś przeskakiwać w kolanie i aż mnie nerwica brała. Gdzieś skoki od szły tak od tyłu, do zewnętrznej strony i kończyły się na środku. Teraz wieczorem czuję napompowanie kolana i okolic w stronę piszczela i uda, wokół nogi. Nie mogę zginać ani prostować. Chód na ugiętej nodze i próby nie przenoszenia ciężaru na tąże nogę. Jest sobota, zatem nic nie zrobię i uciekam się do metod znachorskich, tzn. wsmarowuję smalec, spirytus z bursztynem i zawijam opaską elastyczną na usztywnienie. W czwartek mam dzień urlopu, wybiorę się do lekarza, będę prosił o skierowanie na prześwietlenie bo mnie szlak trafi, kiedy nie mogę pograć w piłkę lub pobiegać. Aha, dodam że przez zimę biegam na bieżni żwirowej przy tych niskich temperaturach.

Gość aron
to przeskakiwanie to może być najprawdopodobie efekt złej pracy rzepki, przykurczów grup mięśniowych. Prosze was przestanie o tych sterydach i artresanach. To nic nie da.

Gość Patrycjaaaaa
Powiem tyle nie dawno się przewróciłam i podczas przewrotu łąkotka przeskoczyła mi na bok .Sama sobie ją przestawiłam (poproszę popchnęłam ją ) . Poszłam z tym do ortopedy dał mi zwolnienie z W-Fu .Powiedział że musi się zrosnąć . Zaczęła mi ciągle mi przeskakiwac i znowu do ortopedy .Stwierdził ze trzeba zrobić zabieg i nie bedzie mi się już tak robić . POZDRO