Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozdepka

bardzo bolesne miesiączki

Polecane posty

jakich środków przeciwbólowych używacie, a moze macie inne sposoby na bolesne miesiączkowanie? :)

No-Spa niestety... nie działa, żaden inny środek dostępny bez recepty też nie. Jedynym dla mnie środkiem ratującym przy silnych bólach jest Ketanol - silny środek przeciwbólowy przepisywany przez lekarza. Ginekolodzy w przypadkach bardzo bolesnych miesiączek bez zastanowienia, i również często bez pytania o zgodę na takie rozwiązanie (bo twierdzą że to jedyne) przypisują tabletki antykoncepcyjne. Po jakimś czasie je odstawiłam i już nie chcę wracać, a problem pozostaje nadal... Dziewczyny, może któraś z Was zna bardziej naturalne środki łagodzące ten ból ?

no właśnie..mam podobne doświadczenia słyszałam ze pomaga seks :) albo urodzenie dziecka...to drugie raczej nie zalecane dla samego likwidowania bólu :)

Gość kawuskaaa....
ja jak mam miesiączke to mam takie bóle ze mdleję, a bóle są okropne,,u lekarza nie byłam,czy to normalne?

Gość kminkowa dama
Ja osobiscie polecam herbatke z kminku , dzila rozkurczowo, nalezy wsypac paczuszke kminku do garnuszka i zalac 1,5 sklanki wody , zagotowac a potem popijac sobie , kminek ma dzilanie silnie rozkurczowe, polecam!!!!! aaa tak nawiasem mowiac kminku nie cierpie .

No właśnie... kminek- nie cierpię :) Ale spróbuję. Dzięki za tę poradę! Szukam najbardziej przychylnych naturze, bo jeśli potrafi sprawiać taki ból, musi mieć w zanadrzu również antidotum :)

Ja miałam(przez okres ostatnich dwóch lat)baardzo bolesne miesiączki,przynajmniej pierwszego dnia.Maasakra!!! Kiedyś zażywałam tebletki(np.ibuprom),ale nie pomagały,a drugiego dnia dzięki tabletkom dostawałam zatwardzenia i w związku z tym kolejna przyczyna bólu. U mnie okres pierwszego dnia objawiał się tak,że dostawałam mdłości i pół dnia przesiedziałam na kiblu(tak jakby mi żołądek trawił 8 razy szybciej niz zwykle:P).Po takiej sesji na kiblu schudłam w ciągu jednego dnia chyba z 2 kg. Obecnie nie zazywam żadnych tabletek,a bóle rzadko mi doskwierają:).stosuję następujące metody: -kilka razy w tygodniu ćwiczę,zwłaszcza mięsnie brzucha.Dzięki temu są mocniejsze i łatwiej im pózniej znosić trudy miesiączki -pije dużo zielonej herbaty i w pierwszej połowie cyklu unikam alkoholu -ubieram się ciepło.Przede wszystkim chronię przed owianiem nerki -5 dni przed spodziewaną miesiączką staram się oszczędzać ,tzn.Przerywam zbyt intensywne ćwiczenia,natomiast częsciej spaceruje i stosuję wysiłek fizyczny,który nadmiernie nie obciąza oragnizmu,ale znacznie poprawia samopoczucie,np.taniec w umiarkowanym tempie:) -jem mniej,staram nie objadac się wieczorami,piję dużo wody i unikam potraw z solą -chodze wcześniej spać i staram sie zwolnić tempo życia -3 dni przed miesiączką piję herbate rumiankową:) -2 dni przed okresem pozwalam sobie na małe szaleństwo z alkoholem,tzn.wypijam np.dwa piwka -1 dzień przed..biorę ciepłą kąpiel i masuje całe ciało ,lub uprawiam seks dosyć intensywny:D

Gość Elilka
Ja też miałam te problemy, albo biorę saridon albo przykładam rozwałkowane liście kapusty na bolący brzuch. To naprawdę pomaga. Ostatnio myślalam ze zjadę, strasznie mnie bolał brzuch, niedobrze mi było, po no- spie poleciela rzygać, saridonu nie miałam, więc przyłożyłam liście z kapusty i ból minął. Pozdrawiam

Gość belinea
chyba zaraz umrę tak mnie boli brzuch zjadłam juz dwa panadole i ibum dawniej zawsze pomagalo wlasnie przestalam brac tabletki anty i to moj pierwszy okres po w trakcie brania brzuch mnie wogole nie bolal pomocy

Gość nie mieszać tabletek
nie wolno bo to się może źle skończyć!!!!!!albo jedno albo drugie.

Gość belinea
pomoglo juz czuje sie lepiej:)

Proponuję jogę:): SUPTA BADDAHA KONASANA - przy bólach miesiączkowych: 1. Połóż na podłodze trzy złożone koce - dwa wzdłuż tułowia, jeden pod głową. 2. Połóż się na kocach, tak by ich krawędź była w okolicy krzyża. 3. Zegnij nogi w kolanach i rozłóż je szeroko, złączając podeszwy stóp. 4. Ręce rozłóż luźno, wnętrza dłoni skieruj do sufitu. 5. Przymknij lub zamknij oczy i rozluźnij się. 6. Leż tak przez pięć minut, głęboko oddychając.