Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pszczoła5

coś dla młodej mamy

Polecane posty

Czy któras z was zetknęła się z jakąś oferta kierowaną do młodych matek siedzących z dzieckiem/dziećmi w domu? Chodzi mi o jakieś formy aktywności lokalnej, kluby itp. W moim mieście organizowana jest gimnastyka dla kobiet w ciąży i z małymi dziećmi..i to wszystko. Czy nigdzie nikt nie kieruje do matek oferty np. spotkan ze specjalistami, gdzie można rozwiać swe wątpliowości, uzyskać odpowiedź na pytania,porozmawiac i podzielić sie doswiadczeniami, a także nauczyć sie jakichś nowych rzeczy, nawet niekoniecznie zwiazanych z opieką nad dzieckiem? A moze dziewczyny za granica spotkały się z czymś takim? Piszcie, jeśli coś wiecie!

eee nic nie ma takiego ciekawego, przynajmniej u nas albo ja nie słyszałam, są tylko seanse w multikinie dla matki z dzieckiem, ale więcej zamieszania niż to warte. A ze spotkań ze specjalistami to pozostają chyba tylko koleżanki w podobnym wieku z dziećmi w podobnym wieku...

no właśnie ja tez nie słyszalam, ale wydaje mi sie to nieprawdopodobne, że nigdzie na swiecie tego sie nie robi...jak czytam i słucham, z jakimi ofertami do jakich grup zwracają się np.w Stanach, to tak pomyślałam, ze może ktoś, gdzieś, coś...

No, u nas to ewentualnie jak się jest alkoholiczką lub samotną matką lub ma się chore dziecko to coś by się znalazło, ale dla zdrowych, szczęśliwych matek ze zdrowymi, szczęśliwymi dziećmi - zero. Chyba, że kilka osób razem coś zorganizuje dla siebie.

no to teraz nie wiem, czy się cieszyć, ze nie jestem alkoholiczką lub samotną matką:P

u nas -tzn. gdzie? Napisz proszę coś wiecej, jak to wygląda, czy basen jest jakoś specjalnie przystosowany, czy prowadzi je osoba jakoś specjalnie przygotowana, tzn. instruktor przygotowany do pracy z niemowleciem itp.

Gość ufa
pszczola... a gdzie ty przebywasz? w polsce? moze poszukaj na google....moze w wiekszych miastach w polsce sa gdzies miejsca z rzeczami dla mam i bobasow... w stanach jest tego na peczki...od lokalnych klubow poprzez prywatne miejsca w ktorych oferuja basen, gimnastyke, cwiczenia z muzyka, art projects...wszystko zalezy od zamoznosci klienta pozdrawiam

tak, ja w Polsce jestem. Niestety czasem, czasem stety:) A Ty ze Stanów? Mogłabyś napisać cos wiecej, jak to tam wygląda, co sie oferuje, czy odpłatnie, za ile etc. Bedę wdzieczna:)

szukałam na google, ale nic nie znalazłam. Napiszcie prosze wiecej jeszcze o tych ofertach w Chicago...:)

Gość ufa
pszczola:) wejdz na www.ymca.com...albo wpisz w google" activities for babiess in chicago"..... poprostu nie chce mi sie opisywac ze szczegolami bo tych roznych zajec dla matek z dziecmi np.w chicago jest mnostwo-jak wczesniej napisalam zalezy od zasobnosci twojego portfela i czy np twoje dziecko nie jest na cos uczulone....pozdrawiam

o, no właśnie dzieki za podpowiedź jak to ugryźć po angielsku...bo ja sobie słabo radzę w sieci:)Pozdrawiam i dziękuję! A jakby ktoś z innych rejonów świata i kraju miał coś ciekawego, to chętnie poczytam!

Gość ufa
pszczola...w wyszukiwarce wpisz "music and babies"...albo "playgroups for kids in chicago"....

Zajęcia na basenie u nas też są, dla dzieci od 3 m-ca ale kosztują prawie 60 zł za pół godziny i trzeba chodzić 2 razy w tygodniu, kogo na to stać....

Pszczółko, w Pruszkowie też są zajęcia na basenie dla niemowląt. Przeszkolony specjalnie instruktor itp. Dla trochę starszych maluchów (powyżej roku) jest rytmika z angielskim. To niestety tyle. Po więcej rozrywki trzeba do stolicy...

Hallo Pszczolko 🌻 tu gdzi mieszkam ...od urodzenia dziecka ... spotkania co tygodniowe do 2 miesiecy ... gimnastyka z dziecmi po porodowa ..basen rowniez ... oraz takie spotkania .. z matkami i ich problemami plus spotkani ze specjalistami ..w pierwszych miesiacach zycia maluszka :) zazwczaj jest to organizowane w szpitalach ... wiem z doswiadczenia hihih ;) ze duzy nacisk kladziony jest na te spotkania zaraz po urodzeniu ze wzgledu na depresje po porodowa !!!!! do tego miasto ma informator ze spotkaniami w ktorym co miesiac sie cos odbywa rowniez dla matek z dziecmi jest tego duzo ..musialabym wiecej poczytac i cos Ci wtedy skrobne !!! niektore zajecia darmowe ... :) 🖐️ pozdrawiam serdecznie