Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolaolala

wazne-otwór w sercu-w dziecinstwie wyleczony i ciaza-bac sie??

Polecane posty

Gość jolaolala

Kochana tu raczej nie znajdziesz odpowiedzi. Najlepiej pogadaj z lekrzem : ginem lub ogólnym. Pewnie musisz bardziej dbać o siebie i się oszczędzać i będzie ok - ale uspokoi Cię tylko lekarz. Powodzenia. :)

Nie boj sie , wiekszosc z nas ma w dziecinstwie jakies otworki i szparki, ale u wiekszosci zarasta to samo i jest bezobjawowe.Nie ma powodu do zmartwien.Powodzenia:)

Gość jolaolala
podnosze temat

jolaola-napisz wiecej co to za otwór?? otwarty przewód Botala,jakis ubytek w przegrodzie międzykomorowej,międzyprzedsionkowej??? Jak został wyleczony - sam się zamknął,czy operacyjnie????

Gość jolaolala
dede-troche za duzo tych pytan:)tzn nie na wszystkie potrafie odpowiedziec-a niestety nie mam dostepu do pełnych informacji-napewno nie operacyjnie-a zarosło sie rzekomo po podaniu leku o nazwie LANATOSIT C

jesli Twoja wada nie byla uwarunkowana genetycznie,to masz bardzo male szane na to,ze urodzisz dziecko z wada.Powiedz o tym swojemu ginekologowi,a on wtedy w 14,albo 20 tyg wysle Ciebie na szczegolowe badania (oczywiscie w ciąży) i wtedy bedziesz wiedziala. Ja urodzilam dziecko z wada serca i mam obawy,ze drugie tez urodze z wada,ale tak na prawde takie prawdopodobienstwo to tylko 2-5%