Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pepsi2

Rzęsistkowica

Polecane posty

Jezeli któras z was miała to świństwo to prosze podzielcie sie doświadczeniami.Bo ja jestem załamana. Mój lekarz ponad dwa tyg. temu zapisła mi antybiotyk doustny oraz czopki Gynalgin na które jestem uczulona bo nieziemsko mnie po nich piecze.Oczywiscie diagnoze wydał po ogledzinach i badaniu ginekologicznym - konował- zadnych wymazów. Po tych dwóch tyg .męki zrobiłam badania w laboratorium ( po konsultacji z jedna z forumowiczek :) ) Niestety Panu dr sie nie podobało że zrobiłam badania w innym ( dodam w dużym ) miescie. Zreszta wcale nie mógł sie rozczytać :) i odesłał mnie do domu z kwitkiem tzn nic mi nie przepisał .Był zdziwiony ze sama w miedzyczasie szukając wszelkich form pomocy zaaplikowałam sobie Albothyl po którym dolegliwości ( pieczenie,świąd, ból) zaczeły ustepować.Kazal mi tylko kontynuowac leczenie albothylem i zglosić sie z nastepnym tygodniu ponownie na wymazy które tym razem on sam pobierze. Obecnie biore ten Albothyl i smaruje się wczesniej zsiadłym mlekiemlub jugurtem .Ale czy to wystarczy????? :( Mojemu męzowi zapiasał tylko clotrimazol :) a przeciez nawet male dziecko wie ze to jest maśc na grzybicę a nie rzęsistka.

Gość wydaje mi sie ze moj maz
mial w podobnym przypadku zjesc 1 tabl metronizadolu, zreszta ja tez i to wszystko, po uprzednim zrobieniu mi wymazu, w ogóle zmien gina, to jakis pajac

No dokładnie dobre okreslenie _PAJAC Nawet te babki z labolatorium mówiły ze trzeba zazyć metronidazol i po sprawie ..a ja sie nadal męczę :(

Gość mnie pomoglo
leczenie metronidazolem -oczywiscie partner też musiał przyjąc te leki :-)

Gość wydaje mi sie
naprawde olej tego lekarza, 2 tabletki i po klopocie

W moim wyniku wyszło jeszcze ze nie mam wogóle pałeczek kwasu mlekowego czyli zero obrony na infekcje i dlatego on mi powiedział ze nie wolno mi juz brac żadnych antybiotyków bo sie strasznie wyjałowie hhmmm a czy nie on sam mnie wyjałowił przez swoja głupotę? Bo kto mi zapisał dwa tyg temu Augmentin bez wymazów? Który jak widac wcale nie pomógł bo mam jeszcze tam jakies trzy rodzaje bakterii: Coli , HIB i cos tam jeszcze

To ja monikaaaa. Poszukaj dobrego lekarza,bo ten konowal Cie wykonczy. Potrzebujesz gruntownego leczenia.E.coli to bakteria kalowa,potrzebny bedzie antybiotyk.Swoja droga ,tak wlasnie wyglada leczenie w ciemno ,bez posiewow,tak na oko.Jasne,ze ten lekarz bardziej Ci zaszkodzil niz pomogl.

Na temat leczenia rzesistka napisalam Ci w innym watku.Konieczne jest leczenie Ciebie i partnera.

Najgorzej że nadal mi szkodzi..przeciez nieleczone stany zapalne mogą prowadzić do np nadżerki....Juz znalazłam nowego lekarza :) Mam nadzieje ze bedzie normalny ..przyjezdza z Lublina raz na miesiac niedaleko mnie.:) Jutro mam wizyte :) Trzymaj kciuki. Moze on mnie nie potraktuje jak zacofanej dziewki która nie wie co jej dolega ....

No jasne ze potrzebne jest leczenie ..on sam raczej sie nie wyniesie :) i na dodatek musi brac tez mój mąż bo inaczej wszystko na marne....zaraże sie z nowu i tak w kółko...:(

Niestety lekarz z którym się umówiłam nie przyjechał buuu :( mam byc dopiero w nastepna sobotę...

Niestety lekarz z którym się umówiłam nie przyjechał buuu :( mam byc dopiero w nastepna sobotę...

Gość upupupupupupupu

Gość krata
właśnie się dowiedziałam, że też mnie to cholerstwo dopadło :(:(:(:( musiałam się na basenie zarazić :O Mój gin przepisał mi metronidazol dopochwowo i doustnie. Leczenie na 10 dni a potem do niego na kontrol, bo podobno ten rzęsistek to bardzo żywotne stworzenie :( Jeśli chodzi o tabletki to pierwszego dnia jednorazowo miałm łyknąć aż 8! a dalej to po jednej... Kazał zdezynfekować kibel i wannę porządnie domestosem Mam nadzieję, że pozbędę się tego szybko!!!