Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czuje niesmak

pierwsza wizyta u gina i klapa

Polecane posty

Gość czuje niesmak

jestem dziewica jeszcze,ale myslalam,ze normalnie bede badana (tak jak mowily mi kolezanki,mama) Wyobrazcie sobie,musialam polozyc sie na kolana "na cztery" lapy i bylam badana przez odbyt,fuuu! bylo to wstretne,bolalo!!! Mimo,ze lekarka to kobieta i pielegniarka tez,czulam sie okropnie:(

Gość Miareczka22
Ja też jestem dziewicą i badenia też odbyło sie per rectum. Ale normalnie na fotelu. Jeżeli lekarz stwierdził ,że nie może badać przez pochwę bo błona uniemożliwa to nie ma innego wyjścia;/ Chyba że chcesz stracić dziewictwo na fotelu gin;)

Gość o jejku a ja byłam normalnie
badana uuuffff nie chciałabym w ten sposób :) Pozatym od razu lekarz stwierdził ze bada od tyłu czy najpierw próbował tradycyjnie ?? Moja koleżanka 24dziewica boji sie isc do ginekologa bo własnie słyszała o takim sposobie badania - myslalam ze to bajki.....

Gość czuje niesmak
odrazu mi kazano "nastawic" sie w takiej pozycji:( bylo mi bardzo niemilo,bo nie moglam sie za zadne skarby rozlunic (przeciez to pierwsza wizyta !!!),dwie baby wkolko,ufff! w sumie powiedziala,ze zaczeka az sie rozluznie,ale nie zaczekala i bolalo:(

mnie tez tak badał za pierwszym razem,ale w normalnej pozycji na fotelu...a nei na psa..:)

Gość ojejku ale czemu
nie próbowano normalnie ?? Nie dyskutowałyscie nie pytałyscie czemu ??? Przeciez paluszkiem mozna badać nie mówie od razu o wzierniku !

mi powiedział,ze bedzie to bardzo neiprzyjemne i bolesne,jesli bedzie badał normalnie...

Gość dla mnie to nie było
spełnienie marzen ale nie było bolesne i straszne natomiast przez odbyt jest lepiej ??? jakos nie chce mi sie wierzyc

Gość czuje niesmak
nie wiem,ale siostra namawila,ze kobieta bedzie delikatna a tym razem g....o prawda,do teraz mnie jeszcze troche boli

Gość koraliczek smoczek
hymmmmmmm dziewce zwykle bada sie pzrez odbyt, chodzi o to ,zeby nie uszkodzić błony dziewiczej

Gość cocacola
No ja też mam za sobą pierwszą wizytę u ginekologa,ale była nią miła pani doktor,ta sama do której chodzi mama,więc wiedziałam czego mogę się spodziewac ;) i jak mnie badała to oczywiście na fotelu i też niestety przez odbyt-jak każdą dziewicę badać się powinno,no nie było to zbyt miłe,ale jak mus to mus trzeba było sie przebadać i wytrzymać :P

Gość ale OCZY zrobiłam
ja na swojej pierwszej wizycie też byłąm jako dziewica i badała tzw. tradycyjnie a hasło żeby dziewicę badać przez pupę to pierwszy raz słyszę O_O a i badając mnie Pani doktór nic mi nie uszkodziła ;)

Gość mnie tylko ciekawi
jak nie badają was normalnie- to znaczy nie robią cytologii? ja jak byłam dziewicą byłam badana normalnie i miałam robioną cytologię

Gość mnie tylko ciekawi
poza tym- jak nie bada gin przez pochwę to i wziernika nie wsadzi- więc nie zobaczy czy nie ma np. nadżerki! A to przypadłość zarówno dziewic jak i kobiet współżyjących. No chyba ,że rzeczywiście budowa błony nie pozwala na klasyczne badanie! :-P

Gość pierwsze slysze
przeciez ona miala sprawdzic czy wszystko wporzadku w narzadach rodnych a nie w odbycie!!!! zbadala Ci odbyt i tak naprawde dalej nie wiesz czy jestes zdrowa! ja bylam dziewica i badala mnie normalne

Gość ciekawa25
mnie mimo tego ze byłam dziewicą normalnie badano przez pochwę,,z wziernikiem..nic nie bolało,lekarka przyjemna i delikatna...w sumie zszokowało mnie to co piszecie...///

Gość o kurde
współczuje Ci i też nie rozumiem teo wszystkiego, przecież są specjalne wzierniki dla dziewic

boże dziewczyny:o to normalne że za pierwszym razem bada przez odbyt, zwłaszcza jeśli jesteś dziewicą....

Gość kikit
tez bylam zawsze badana normalnie jak inaczej zrobic cytologie?

Gość kikit
moja kolezanke ginekolog spytaj jak woli zostac zbadana......

Ja też po raz pierwszy będąc u ginekologa (był to mężczyzna) byłam badana normalnie, przez pochwę i przy użyciu wziernika i nie poczułam nic, żadnego nawet najmniejszego bólu. Jestem zszokowana, bo pierwsze słyszę, żeby dziewice badać przez odbyt (nigdy, nawet od koleżanek o tym nie słyszałam, bo one też były badane tak jak ja) :|