Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naomi86

ma wirusa i nie wiem czy mu o tym powiedzieć

Polecane posty

Mam problem spotykam się z facetem i mam ochotę iść z nim do łóżka, ale u się zaczyna mój problem. Rok temu wykryto u mnie wirusa wywołującego żółtaczkę. Ja mam świetne wynik jakby nie był tego wirusa. To nawet nie jest wirus, co jego DNA. I możliwość zarażenia, kogokolwiek jest minimalna. Pyzatym sex z prezerwatywa to wyklucz. Więc nie wiem czy mówić mu przed pierwszym razem czy nie. Z jednej strony zaufanie i powinnam mu powiedzieć ma prawo wiedzieć. Ale z drugiej strony to się boje jego reakcji.

Gość madziak_____
jak by sie zaraził to by Cie zgnoił i wypominał Ci to do konca Twoich dni;/ wiec po co rezykowac?

Gość Miareczka22
Stań przy ścianie o mocno rąbnij w nia głową 😠 Jak tak można 😡 wiesz ,że możesz go zarazić! A nie chcesz używać prezerwatywy która chroni przed zakażeniem potencjalnie śmiertelną chorobą. A na dodatek nie chcesz powiedzieć partnerowi ,ze jesteś zarażona. Nie wiem jak to skomentować;/

Gość gas yro
to bywa smiertelna choroba, nie chcesz go miec na sumieniu. Jak to wzw b to niech sie zaszczepii

Prezerwatywy chce używać i będę żeby mu się nic nie stało tylko się boje mu powiedzieć

Gość .no co ty
nie mów, najwyżej dasz mu syfa, ale absolutnie mu nie mów, bo po co, przecież to oczywiste ze nie musisz mu mowic, nie mow, bo po co..:o

Gość gas yro
Obecność HBV DNA jest potwierdzeniem replikacji wirusa, potwierdza zakaźność danej osoby i jest wskazaniem do leczenia przeciwwirusowego. Każdy nosiciel HBs powinien zostać przebadany pod kątem replikacji wirusa (należy wykonać badanie HBV DNA). Nie jest prawdą, że osoby HBe- AntyHBe+ nie mogą replikować wirusa - choć było to przyjmowane za pewnik jeszcze 10 lat temu.

Gość gas yro
masz b czy c?

mam B i badania na hbv dna mialam robione wyniki bede odbierać za miesiąc

dzięki ze potraktowałeś mnie poważnie naprawde mi pomogłeś. i teraz wiem co robić. dzięki

Witaj Rowniez prawie 6 miesiecy temu stanełam przed tym samym problemem. Jestem nosicielem tego wirusa WZW B od urodzenia. Wszczepiono mi go gdy podano mi krew po urodzeniu. Poznalam mojego Kochanego i wiedzialam, ze czeka mnie rozmowa o wirusie. Spokojnie powiedzialam na czym to polega, co to za choroba i jak mozna sie zarazic. Zdecydowalismy, ze zaszczepi sie przeciw żołtaczce. Sa to 3 szczepienia. Tu jest adres strony i informacje www.szczepienia.pl/zt/ Teraz bezpiecznie mozemy kochac się. :D Pamietaj najwazniejsza jest szczerosc. Nie wiem w jakim jestes wieku i co Ciebie łaczy z tym chlopakiem. Musisz pamietac ty nie chorujesz i Tobie nic nie grozi. Ale Jego zarazisz jezeli bedziesz uprawiala sex bez prezerwatywy. Kazdy z Nas powinien zaszczepic sie przeciw żółtaczce. Mozna sie zarazic nie tylko przez sex bez zabezpieczenia ale rowniez u dentysty, kosmetyczki, fryzjera. Pozdrowionka