Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szynszyla 26

szynszyla-problem?!?!

Polecane posty

Gość szynszyla 26

Czesc wszystkim! mam w domu od wrzesnia szynszyla ktory nie jest moj.przybyl tu z moim bratem ktory u mnie w miescie zaczal szkole srednia no i z wiadomych powodow szynszyl nie mogl sam zostac w domu rodzinnym. nie podoba mi sie to ze moj brat wogole sie nim nie zajmuje nie wypuszcza go (wogole to chcialabym zeby go komus oddal)i nie ma piasku do kapania w klatce a chyba takowa powinen miec??pytanie moje jest apropo tego ze od kilku dni zdaza mu sie (choc zadko)glosno piszczec.wczesniej tez wydawal odglos ale to bylo po cichu a teraz to juz jest na glos.wie ktos moze dlaczego tak sie dzieje?ja nie mam czasu zajmowac sie tym stworkiem ale bardzo lubie zwierzeta i mam wyzuty sumienia ze moze szynszyli cos jest.dzisiaj obserwowalam go z pol godziny i zauwazylam ze lewe ucho ma caly czas oklapniete i w ciagu tego czasu jak mu sie przygladalam kilka razy drapal sie w to ucho tak jak by mu tam cos "przeszkadzalo". czy ktos mi cos napisze na ten temat? pozdrawiam.:)

Gość duma
szynszyle to bardzo płochliwe i niekłopotliwe zwierzatka oswaja się powoli, ale mozna go oswoić, po pewnym czsie, jak go bedziesz regularnie wypuszczał i nie łapał od razu, to bedzie do ciebie podchodził; one czasmi taki dziwny głos wydają, głośno i kilka razy pod rzad i nie wiem do dzis dlaczego, tak mają; sprawdź czy ma suchy pokarm, sprawdź czy ma świeża wode i czy nie ma brudno w klatce, trzeba sprzatać ze 2 razy w tygodniu, powinien mieć trociny i siano; powinien miec też kawałek drewna do gryzienia i miejsce w klatce do wskakiwania i poruszania się; uważaj w domu, bo ogryza różne rzeczy, zdziera tapety, nadgryza kable itd, ale jest bardzo miły i nieagresywny; jak masz jakies wątpliwości, to idx z nim do weterynarza, mój nigdy nie chorował; powodzenia

Gość szynszyla 26
dziekuje za wypowiedz.mnie martwia te odglosy bo one nigdy wczesniej sie nie pojawialy.glodny nigdy nie jest i wode tez ma. ale to ucho to niewiem czy jest normalne..zreszta poprostu nie znam sie na tych zwierzatkach i chyba szukam usprawiedliwienia dla jego piszczenia.ale weterynarz to dobry pomysl. dzieki🖐️ a moze jeszcze ktos napisze??

Gość szynszyla 26
dziekuje chetnie poczytam jak jeszcze ktos ma cos do powiedzenia.:)

Gość cherie
Moja siostra ma szynszylę chyba od trzech lat, zawsze to zwierze tylko kwiczało, jadło i wydalało, więc Twojej pewnie też nic nie jest:) Proponuję wrzucić ją bratu do pokoju, kiedy będzie spał, może kiedy mu poskacze po głowie i osika poduszkę to się zacznie nią opiekować

Gość Najlepiej powiedz bratu
że jak nie bedzie dbal o zwierzaka to po prostu przyjdzie ze szkoły i zwierzatka juz nie bedzie i niech ma pretensje do siebie. Badź oczywiscie konsekwentna. PS Mozesz zwierzaka oddac do sklepu, nie ma problemu :-D

Gość bul bul bul bul bul bul
co z szynszylą, masz ją jeszcze :)

Gość POMOZ
Gość gość
moze dokup mu drugoego do zabawy?

Gość gość
no zawsz elepiej miec dwa czy trzy. W http://fermaszynszyli.pl/ mozesz kupic szynszyle bardzo ladne i madre. polecam.

Gość gość
gość 2017.05.28 no zawsz elepiej miec dwa czy trzy. W http://fermaszynszyli.pl/ mozesz kupic szynszyle bardzo ladne i madre. polecam. Szynszyle sa naprawde super, nie mialam z nimi nigdy problemow:)