Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniapaniahania

ktore latwiejsze akrylowe czy zelowe?

Polecane posty

Gość aniapaniahania

i ktore sa lepsze jaka jest roznica??jesli ktos wie to prosze napisac co potrzeba do zelowych paznokci.

Gość stylistka paznokci
nie ma zasadniczej roznicy w jakosci tipsow zrobionych zelem czy akrylem!!!!!!!! wogole to jest dla mnie dziwne pytanie:-) tak naprawde te tipsy roznia sie tylko sposobem wykonania tzn jedne (zel) ytwardza sie w lampie a akryl wysycha samoistnie. kraza mity ze akryl wyglada sztucznie a zel naturalnie- ale to nieprawda!!!!!!!1 prawidlowo wykonane tispy akrylem wygladaja jak najbardziej naturalnie!!!!!! aha ogolnie zel jest latwiejszy do wykonania niz akryl z punktu widzenia praktycznego pozdrawia!!

Gość stylistka paznokci
do tipsow zelowych potrzeba: oczywiscie zel jednofazowy badz trojfazowy, tipsy, primer, pilniki, lampa uv, pedzle do nakladania zelu i wprawe do wykonywanych czynnosci:-)))

Gość aniapaniahania
ja robie w domku akryle i chce sprobowac zele tylko wydaje mi sie ze to trudniejsze.kazdy wlasnie mowi ze latwiejsze hmmm jesli akryl idzie mi ok to mysle ze zele tez ale zele wychodza drozej:/

Gość gajdaania
witaj.....paznikcie żelowe są naturalniejsze od akryli,cieńsze itd mniej niszcza płytkę niż akryl dlatego polecam ci je....co potrzebujesz../?? lampa,żel na poczatek najlepiej jednofazowy,dodatkowo jak chcesz to biały do frencha,odtłuszczacz,pędzel do żelu ,pilniki,klej,tipsy,blok i to wszystko..... zuzycie materiału na jedna osobe...to ok 13 zł wiec wychodzisz na swoje bardzo szybko.....

Nie radze robic akryli...raz: odchodza powoli w odstawke, dwa: zdejmowanie ich to TRAGEDIA!! nie chodzi mi juz o sciaganie samemu, bo widzialam juz takie fekty... Raz jedna dziewczyna przez przypadek uderzyla reka o cos i paznokiec akrylowy oderwal jej sie razem z tym jej prawdziwym!!:| brrr....palec zabandazowany caly czytaj: musisz czekac 9 m-cy na calkowity odrost paznokcia. Do tego zeby przywrocic paznokcie do pierwotnego stanu sprzed tipsow to kolejna udreka, nie licz ze po ich sciagnieciu bedziesz miala swoje slicznie pazurki, raczej (nie na pewno!!) beda mialy bruzdy i beda sie kruszyly... Nie chce tu robic ANTY-REKLAMY, ale nie chce tez namawiac do czegos, co nie moze skonczyc sie za fajnie:/ PS: Mam do czynienia z tego typu produktaki wiec wiem co mowie (tak jakby sie ktos czepial ze glupoty gadam....)

Gość a kuku
A ja mam zrobione silk wrap czyli jedwab i jest super. Mialam akrylowe i po zdjeciu wygladaja strasznie. Jedwabne sa dodatkowo o wiele trwalsze.

Gość mity i fakty...
sporo powyżej mitów... bądź braku umiejętności. Swego czasu tips żelowy łamiąc się uszkodził moją naturalną płytkę i jakoś nie wyklęłam żelów...po prostu takie rzeczy się zdarzają. Co do niszczenia płytki - obecnie dostępne akryle nie niszczą jej bardziej niż płyny na bazie kwasów aha stosowane w preparatach przygotowujących (mowa oczywiście o żelach uv). Osobiście polecam serie Vitacryl (perfect lady) - paznokcie są cienkie, ładnie się błyszczą, wyglądają naturalnie i co najważniejsze nie zostaje uszkodzona naturalna płytka. Wspomniana marka perfect lady ma w ofercie dwie linie - vitacryl i vitgel warte polecenia osobą obawiającym się o zniszczone pazurki. Linie te są bezkwasowe, zawierają w dodatku substancje (m.in. witaminy) pielęgnujące naturalny paznokieć.

Gość 903769797909809809
no i oczywiscie post wyzej mozna uznac jako zwykla reklame ;] zele perfect lady nie sa zle, ale co dosc drogie. sa inne tansze odpowiedniki.