Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pechowa_szczesciara

Torbiel jajnika = cysta, czy to coś groźnego ?

Polecane posty

Byłam wczoraj u gina i nie mam okresu dlatego bo powiekszony prawy jajnik, mowila coś o cyście. Dokladnie wyjdzie mi na USG w poniedzialek. Ja już panikuje, czy któraś z was to miała i jak to zwalczyła ?

Gość każda torbiel jest poważna bo
nie wiadomo czym jest wypełniona. Jest chyba kilka rodzajów.Nie bój sie na zapas, wszystkiego siedowiesz w poniedziałek. Wszystko zależy też jak dużą masz torbiel. Ja miałam 6 cm i zmniejszyła się po antybiotyku, cziopkach i hormonach. czasami jednak trzeba operować, robic laparoskopię

Gość pewnie przepisze ci tabletki
anty i jakieś czopki ;)

WITAM! 7.03 dostalam okres (to byl 39 dzień cyklu, ale u mnie takie rzeczy czasmi sie zdarzaja), rano obudziłam sie z potwornym bólem podbrzusza(skurczem), było mi słabo(myślałam ze zemdleję) i miałam nudności...wziełam NO-SPE i po 15 min ból przeszedl i niedługo potem dostałam ten nieszczęsny okres!pierwszy raz zdarzył mi sie taki ból jajniki czasami mnie pobolewaly(ją) ale to jest praktycznie niezauważalne i w niczym mi to nie przeszkadza, rok temu byłam u Gina i mowil ze wszystko w porządku,jak myślicie czy jak mam torbiele(teoretycznie)to czy mogły one od tamtej pory urosnąć do jakiś gigantycznych rozmiarów?i czy to w ogole jest niebezpieczne dla zycia jakby np pękł?bardzo mnie to ciekawi bo narazie niestety nie moge udać sie do lekarza bo jestem strasznie zabiegana(studuję)od rana do wieczora siedze na uczelin i boje sie ze w ciagu tego miesiac chyba nie pojde...POMOZCIE CZY TO MOGĄ BYĆ FAKTYCZNIE TE TORBIELE?TAK SIE TEGO NACZYTALAM ZE AZ SIE BOJE,aha lekarz normalnie moze to zbadac i ocenic np wielkosc czy cos czy to juz trzeba robic np USG? Z GÓRY DZIĘKI

Aha moja kol miala cyste(torbiel) to chyba to samo chodzila chyba z 3 miechy z potwornymi bólami brzucha a jak juz poszla to miala wlasnie ta cyste na 5 cm! brala Diane 35 i po 3 miechach jej zeszla ale po pół roku problem wrocil tym razem po drugiej stronie teraz jejst juz ok:-) ale wydaje mi sie ze sie na to nie umiera....chyba ze pęknie?niektórzy chodza tak kilka lat i żyją i nie leczą:)

Nie zatrzymuje sie tylko sie spoznia dlatego sama sie wystraszylam......bo to jest tak zeby nastapilo krwawienie musi dojsc do pęknięcia pęcherzyka Graffa jesli to nie nastapi nie ma okresu i wtedy ten pęcherzyk rośnie ale o wiele czesciej zdarza sie ze sie sam wchłania wiec jest po problemie gorzej jak nie i wtedy zacyznaja sie problemy:( mi powiedzmy 3-4 razy w ciagu roku sie spoznia....wiec sama nie wiem chyba w tyg pojde do gina musze sie upewnic trzeba dmuchac na zimne zeby pozniej nie bylo za pozno. PECHOWA-SZCZESCIARO tak sie zastanawiam czy to mozliwe zeby lekarz po badaniu stwierdzil ze jest np torbiel czy to juz potrzebne jest USG aby to stwierdzic?bo tak sie zastanawiam pojde do gina on powie ze jest ok nie skieruje mnie na USG a pozniej sie okarze ze cos tam jednak rosnie..hmmmmmm