Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja14777

problemy z żołądkiem, zaparcia??? pomocy

Polecane posty

Gość kaja14777

Hej, mam straszne problemy z żołądkiem a mianowicie-uporczywe zaparcia, mimo, zejem duzo produktów zbożowych, jogurty acivia, piję soki warzywne jem owoce, warzywa, piję dużo wody, po prostu wszystko. Wlasnie z powodu tych zaparć zrobily mi się hemoroidy (juz po raz drugi mam ten problem) błagam poradźcie mi co mam robic z tym żółądkiem??

Gość to nie wina żołądka
tylko jelit, spróbuj jutro rano wypić szklankę przegotowanej letniej wody

Gość hej ja tez
mam ten sam problem:/mimo,że spożywam dużo produktów typu jogurty problem nie znika:( może Xenne wypróbuj ???????

Gość kaja14777
xenne probowalam pic ale po niej mam rozstroj zoladka i biegunke i sama nie wiem co juz robic z tym :(

a probowłas brac espumisan?!? mnie bardzo pomaga w takich sytuacjach. i jest jeszcze taka herbatka fitafix z senesem- wspomaga odchudzanie i pomaga w zaparciach. pozdrawiam

Gość Doktor Dorn
Codziennie szklanka czerwonego wina,wytrawnego,jakiegoś dobrego chateau.W żadnym wypdku nie pić bułgarskich szczyn typu "Sophia".

Gość sonia1313
Rozwiązania tego problemu szukałam przez wiele lat. I wiecie co?! - najlepsze rozwiązanie podsunęła mi moja babcia - bardzo mądra i sędziwa staruszka. Podała mi kilka rozwiązań a zacznę od najłgodniejszych: Po pierwsze- wieczorem wypić szklankę przegotowanej ciepłej wody z rozpuszczoną kopiastą łyżeczką miodu przy czym ta mikstura powinna postać sobie przed wypiciem conajmniej godzinę. Najlepiej zrobić rano wypić wieczorem. Po drugie- zjeść przed snem łyżeczkę siemienia lnianego [ nie mielonego!] i popić szklanką wody. Po trzecie- można zrobić sobie herbatę o nazwie FIGURA 1 [koniecznie tę z senesem] i wypić przed snem. Po czwarte- babcia podała mi zestaw ziół które wzmagaja przemianę materii zmniejszają wage i regulują pracę naszego żołądka [ nawiasem mówiąc mieszanka szczególnie polecana dla osób z hemoroidami i problemami łuszczycowymi] więc podaję jej skład: mieszamy bratki(1 torebka), dziurawiec(1/2 torebki) i liście brzozy (1/4 torebki). Skuteczna jest też mieszanka korzenia łopianu (15g), liści pokrzywy (10g) i liści poziomki (15g).Za każdym razem bierzemy łyżkę stołową jednej z mieszanek zalewamy wrzątkiem i parzymy 25-30 min. zioła pijemy na noc przez trzy tygodnie i robimy przerwę na tydzień. Po tygodniu możemy wznowić kuracje stosując zapopiegawczo obstrukcjom trzy poprzednie metody. Jeśli występuje zadawniona obstrukcja, taką sama porcję ziół pijemy codziennie przed śniadaniem. Na pewno nie jest to smaczne ale bardzo skuteczne. Drogie panie trzeba pamiętać o odpowiedziej diecie! Unikać białego pieczywa, ryżu białego, słodyczy i tłuszczy. Jeśc raczej chleb z siemieniem lnianym lub razowy z mąki jak naj mniej oczyszczonej i oczywiście najlepiej zamiast ziemniaków przestawić się na kasze. I organizm sam się będzie dobrze zachowywał z czasem bez konieczniości stosowania moich wcześniejszych rad! pozdrawiam Sonia

Gość sonia1313
Zapomniałam dodać, że te metody można stosować na przemian- nigdy równocześnie!

To prawda, że zaparcia to problemy z jelitami nie z żołądkiem. Ale trzeba pamiętać, że każdy organizm jest inny!!! To co innym pomaga Tobie może szkodzić - dlatego możesz źle się czuć po jogurtach itp. Rozmawiałam kiedyś o tym z moją lekarką. Ponoć duża ilość soków i owoców źle wpływa na pracę jelit, niektóre osoby mają problemy z trawieniem mleka, a więc mogą mieć problemy z brzuchem po zjedzeniu jego przetworów. Najlepiej poobserwować swój organizm, przyjrzeć się jakie potrawy szkodzą, a jakie nie i po prostu unikać tych, po których ma się wzdęcie.