Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efemera

Jak to zrobic?

Polecane posty

Gość efemera

Prosze - nie potraktujcie tego pytania jak gdakania niedojrzalej nastolatki, ale raczej jak... takie sobie ciche myslenie i gdybanie ;-) Mam 23 lata i we wrzesniu wychodze za maz. Dzieci na razie nie planuje - chce skonczyc studia i zaczac prace - potem dopiero o tym pomysle powaznie. Na razie jednak marza mi sie... blizniaczki :-) Od kilku lat mam juz tego fiola - juz wymyslilam im imiona :-) ciagle sobie marze - jak bede sie z nimi bawila, czego uczyla, o czym opowiadala, jakie ksiazki czytala... Wiem, ze z blizniaczkami podwojny problem :-) mam w domu jednego malucha przy ktorym pomagam jego mamie i wiem co to znaczy :-) Mimo wszystko nadal sobie tak marze. No i pytanie - da sie jakos wplynac na los, zeby byly blizniaki? ;-) podobno w dniu najwiekszej plodnosci latwiej o chlopca, a w pozostale - dziewczynke. Da sie podobnie blizniaki "zaplanowac"? ;-)

Są hormony (który przepisuje gin) na zwiekszenie owulacji (czyli więcej pęcherzyków), ale to też nie ma reguły- ja po clostibergerze miałam \"wychodowane) 3 pęcherzyki a ciąza pojedyńcza, z której się bardzo cieszę. :) Największe szanse mają ponoć pary, u których w rodzinie zdarzały si e bliźniaki. Ale myśle, że jak zajdziesz, to i tak się będziesz cieszyć i z pojedyńczej ciązy. :)

Gość efemera
wiem, Aska74, ze z jednego sie uciesze - nie mam co do tego watpliwosci, ale... takie marzenie ciagle ejst gdzies tam we mnie :) moze dlatego, ze w rodzinie prawie kobiet u mnie nie bylo? ;-) mialam troche blizniakow, ale na dalszej linii - takiej kuzynowskiej... to moze cos byc?

Gość podobno....
jak sie dlugo zazywa pigulki anty i po przerwaniu ich brania od razu,bez przerwy zabiezesz sie do dziele jest duze prawdopodobienstwo..

Gość efemera
podobno...., tez tak slyszalam... ale przeciez nie zaczne brac tylko po co pigulek :D

Gość esyfloresy
a nie boisz się ryzyka, powikłań ? W końcu przy pojedynczej ciąży bywają problemy a tu musisz urodzić dwoje.

Gość Mama blizniaczek
hej Wiesz to nie jeste takie proste i praktycznie niezalerzne odnas czy urodzimy blizniaki czy trojaki.Jestem Mamą bliżniaczek mam 23 lata rodzilam je dokladnie 13 miesiecy temu a udało mi sie poniewarz sama mam siostre bliżniaczke i w mojej rodzinie byly blizniaki wiec wieksze prawdopodobienstwo jest wtedy ,gdy masz w rodzinie albo partnera rodzinie blizniaki a takze jest prawdopodobne jesli urodzila bys w wieku 40 lat ale to juz jest niebezpieczne wiem tez ze jak odstawia sie antykoncepcje i zaczniesz odrazu dzilac to tez moze sie zdarzyc ze beda blizniaki o ile sie nie myle... Ja swoją ciąze musiałam wywoływac bo dlugo niechcialy wyjsc urodzilam w 40 tygodniu co sie zadko zdarza. Urodziły sie duze dziewczyny i zdrowe :):) jedna warzyła 3300 a druga 2800 g Jestem szczesliwą podwójnie Mamusią zycze ci tego samego :):)