Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam juz dość tego świństwa

Czy trądzik można raz na zawsze wyleczyć?

Polecane posty

Czy pozostaje tylko pogodzin sie z ciągłymi nawrotami do końca życia... 😭 Ja juz nie mam siły..

Gość majka 39
Trądzik trzeba leczyć. Najlepiej udać się dermatologa. Trzeba z diety wykluczyć kakao i czekoladę, używki. Dobrym i sprawdzonym sposobem jest picie herbaty z bratka (bez cukru) przynajmniej dwa razy dziennie. Po kilku miesiącach po trądziku nie będzie sladu.

Ta jasne :( U dermatologa lecze sie juz dwa lata i nic. Bratka tez piłam, nie pomogło.

Gość mam podobnie20
Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem. Ja też brałam już wszystko i nic. Leczyłam się Diane, ale naturalnie nawrót jest. Chciałabym wypróbować kurację Roaccutane, albo jakimś jego polskim odpowiednikiem, ale to niestety są koszta. Czasem wkurzają mnie opinie dermatologów, że mam uważać na to co jem, już kiedyś próbowałam nie jeść zakazanych rzeczy i tylko schudłam, a trądzik jak był tak jest.

Gość jfhkjhfksdhfkdsf
a z tym moczem próbowałyście? wiem ze to niby okropne ale mi łądnie czoło wyczyściło...tzn podchodziłam do tego 3 razy za pierwszym razem nie wytrzymałam jakas wewnętrzna blokada..chociaz ładnie mi wygładziło czoło.. za 2 razem miałam wysyp spowodowany oczyszczaniem wiem ze tak jst lepiej ale ja nie mogłam w tym momencie sobie pozwolic na to:o obecnie podchodze do tego 3 raz i jestem zadowolona mam czysciutkie czoło juz po 4 dniach sposowania poł godzinnych okładów :) robie to pokryjomu zeby nikt nie widział:(

Gość chomiczka22
ja sie wyleczylam będę was wspierać:) Stosowałam zwyczajne kosmetyki do cery wrażliwej tj. mleczko do twarzy AA, tonik ziaji serii Calma CLC i emulsje przeciwtrądzikową Avonu (taką w małej buteleczce Clearskin) i to wszystko:) Już nie mam pryszczy. A miałam naprawdę sporo.

Gość jfhkjhfksdhfkdsf
o niee :o tylko to nie uzywajcie juz tych naszpikowanych chemia kosmetyków :o "do cery trądzikowej"

Gość mam podobnie20
Ile razy dziennie należy przecierać się tym moczem?? Nie wyobrażam sobie, żeby się tym przetrzeć, a następnie nałożyć na to podkład i wyjść z domu. Chyba bym się nie przemogła, chociaż to podobno działa.

Gość jfhkjhfksdhfkdsf
ja robie tak kiedy przychodze do domu zmywam makijaz przecieram moczem robie okład z 2 wacików kosmetycznych zeby mi zakryło czoło po poł godzinie sciagam i zostawiam tak jak jest po 20 min nakładam krem i ide spać,zmywam to dopiero rano jak sie myje (przegotowaną wodą) wiec robie to tylko raz dziennie wieczorem.

Metoda z moczem mnie brzydzi i na 100% tego nie spróbuje!!! Używam kosmetyków do cery wrażliwej, nie do trądzikowej i nic :( Miałam maści, płyny od dermatologa, na recepte robione, antybiotyk brałam 4 miesiące i nic 😭

Gość jfhkjhfksdhfkdsf
O jejQ pewnie gorsze rzeczy ..jesz :P ja byłam zdesperowana bo mi nic nie pomagało.. i dlatego po to sięgnełam widocznie taka zdesperowana nie jestes ...

Gość jfhkjhfksdhfkdsf
pewnie takie rozpaczanie ci pomoze :o o ja biedna i nieszczęsliwa... samo to na pewno nie zniknie... moze za kilka lat...

Gość madzia_czek543
ja też mam problemy z trądzikiem... lecze sie już od ponad 2 lat i nic..:( próbowałam prawie wszytikiego...wielu preparatów...piłąm herbatki ziółka...(tego z moczem nieprobowałam i chyba niespróbuje...blee) dermatyolog za każdymzrazem przepisywał mi coś innego...co i tak niepomogło....;(.

Ludzie czy Wy umiecie czytac??? PRzeciez napisalam ze nie siedze z zalozonymi rękami!!! LEcze się u dermatologa od 2 lat!!!!! Wcale nie licze na to ze mi samo przejdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ale_x
moze wizyta u ginekologa...??..moze doradzi...przepisze tabletki antykoncepcyjne...bo problemem mogą być hormony...a tabletki moga coś z nimi zrobic....

Gość Ale_x
albo naswietlania lampą SOLUX...moze warto spróbować...

Gość mam juz dość tego świństwa
Nie chce brać tabletek anty :(

Gość lenusia
ja terz mam problemu z trondzikiem wyskauje mi a potem robią sie z tego strubki...i wtedy wstyd mi wysćz domua do szkoły musze chodzic i co ja ma robić kremu ,toniki niepomagają chodze do deratologa i terz nic besesnu mocz...hehe nieiwem moze pomoze ale ma straszne obrzydzenie do tego ....polecam maśc"termetiol" to on przyanjmiej łagodzi trondzik ja jej nieurzywam bo mi niewolno z powodów osobistych ale innym i znam takei przypadki bardzo pomogła...

Gość stokroteczka21
Ja już jakiś czas biorę tetralysal i narazie nic mi nie wyskakuje:) poza tym, że leczę teraz blizny i przebarwienia:) ale jak odstaswię leki i trądzik powróci, to naprawdę szczerze zacznę się smarować moczem!!! Chodźbym miała się w nim moczyć pól dnia, to będę;) Ja też w końcu chcę mieć ładną buźkę;)

Gość Kareeeeee
Witam wszytskich! ja mam tez duze problemy z trądzikiem! lecze sie juz bardzo długo ale dotąd nie znalazłam żadnego preparatu, który pomógłby mi w 100% dalej to samo! Przede wszystkim zauwazyłam, ze wyciskanie wyprysków powoduje kolejne i jest ich coraz wiecej najlepiej zostawić i nie ruszać!!! Tabletk antykoncepcyjne pomagają chwilowo nie ale nie wyleczą! Stosowałam Diane 35 przed dłuższy czas i był efekt nie mialam w ogóle trądziku jednak po ich odrzuceniu powracał momentalnie. O leczeniu moczem obiło mi sie kiedys o uszy jednak nie wiedziałam dokładnie o co chodzi i jak to trzeba stosować!wypróbowałabym jak jest rzeczywiście skuteczny! a jak długo trzeba robic te okłady z moczu? Pozdrawiam

Gość Muoda89
DO KAREEEE: napisałaś,że brałaś DIANE 35 i wyleczył Ci chwilowo,no bo słonko,to jasne,że jak bierzesz Diane,a potem momentalnie nic,to masakra.Po Diane trzeba brać inne tabletki anty,np. Cilest o mniejszej dawce hormonów i dopiero potem gadać,że nie pomogło. Ja za tydzień bede zaczynać z DIANĄ i wierze w znakomite efekty,nawet po odłorzeniu.Napisze cos o tym jeszcze,papa laseczki,też jestem opryszczona takimi białymi pryszczami z robą w środku bleee;p buźki

Gość A ja mam zupełnie inny sposób
znam skuteczny sposob na tradzik! Swietnie z tym paskudztwem radzi sobie swiatloterapia Bioptron po okolo 10 tygodniach twarz jest czysta, bioptron nie tylko likwiduje zmiany skorne ale poprawia i reguluje przemiane materii .NAWET TRADZK ROZOWATY.i co dla mnie bardzo wazne nie trzeba przy tym stosowac zadnych mazidel.

Gość monique21
ja uzywam Lubexylu troche sie trzeba wykosztowac ok.23 zł ale warto bo dziala syfy znikaja i krostki tez na poczatku skora sie robi czerwonapo uzyciu na jakies 15 minut ale po kilku dniach jest juz nie.jak mi znkikna ostatnie dwa pryszcze to bede swietowac zwyciestwo:)

Gość Kareeeeee
do Muoda89. > Witam jak Ci pomoze ta mieszanka Diane z Cilest to bedzie super! ja Diane brałam 2 lata z przerwami potem stosowałam inne srodki przeciwko trądzikowi i tak była lipa.Po Diane tylko przytyłam i urosły mi piersi i w ogóle tradzik sie bardziej nasilił i miałam wieksze problemy z cera niz wczesniej. Towarzyszyły temu udrzenia zimna i goraca i w ogóle była tragedia. NA temat Diane czytałam bardzo duzo wypowiedzi i 99% z nich były negatywne. Na kazdego z nas inaczej oddziaływuja rózne tabletki i preparaty mi Diane nie pomogło moze akurat Tobie w połaczeniu z Cilest pozmoze!! życzę Powodzenia i kótkiego czekania na pozytywny efekt!! papatki

ja się już wyżywałam na kilku topikach bo męczyłam się z tym g... 7 lat a i teraz czasem coś wyskoczy 1. nie używać kosmetyków do cery tłustej, fluidów, pudrów i kremow matujących, cera ma sobie oddychać (warto postraszyć jakiś czas, zeby po tem lepiej wyglądać) 2. nawilżać, nawilżać, gdy nakładamy leki wysuszające (polecam postawić się drematologowi, bo mnie 7 lat leczyli i nie poradzili i odstawić większośc z nich, zostawić tylko leki stosowane punktowo na najwieksze krochy) to po jakiś 30 minutach wsmarować krem nawilżający lub wręcz jakiś bardzo tłusty dla cery suchej jeśli ostatnio leczenie bardzo wysuszyło skóre. nie wpędzajmy się w błędne koło łojotoku, skóra nie ma prawa być sucha i napieta poprostu nie. 3. oczyszczać dokładnie, choćby i 10 wacików zużyć!! dobrać peeling jak tylko cera się nadaje to peeling robić. Nie wyciskać!! 4.dodatkowo polecam: do mycia buzi lipikar syndet la roche (drogi, ale bardzo wydajny, butla starcza na 4-5 miesięcy), używanie wody termalnej w upały i po przebywaniu na słońcu, łaźnie parową, zmianę diety (im mniej chemii i przypraw tym lepiej), kontrolowanie ile się pije w ciągu dnia (pić conajmniej 1,5l). ja mam tonik i żel bezacne na krostki, ale wiem, że nie każdemu to pasuje. pilnować żeby jak najmniej dotykać twarz w ciagu dnia (żadnego podpierania głowy :/). z kremów nawilżającyh polecam żel olay (taki bezbarwny i bezzapachowy), jak kogoś stać to matujący chanel jest super (niestety prawie 200 za małą tubkę). teraz testuję efeclar, dam znać jak efekty. w moim leczeniu przełom nastąpił jak dostałam bardzo ostre leki i moja twarz była sucha jakbym miała łuszczycę :( w rozpaczy cisnełam te wszystkie leki w kąt, a przesuszenia potraktowałam zimowym tłustym kremem do rąk (bolałao i piekło chciałm jak najszybciej się tego uczucia pozbyć) i poprawiło się. dlatego dziewczynom po ostrym leczeniu radze eksperyment z tłustym kremem (choćby tylko na noc) albo częstym (kilka razy dziennie) wcieraniem kremu nawilżającego.

a i podpisuję się pod kareeee obiema rękami w kwestji tego co napisała o diane!!

trądzik występuje często na tle nerwowym - tak słyszałam od lekarza. Zwróccie uwagę ze często ludzie nerwowi, niesmiali itp mają tradzik. Dlatego moze pomoc wizyta u psychologa :-)

Gość MuOdA89
ja nie uwazam,żebym była nerowa albo nieśmiała;p tańczę,śpiewam i emanuje sexem;p jedyne co,to te pryszcze wstrętne mi przeszkadzają;[ wrr..musze je fluidować;p ale mam dobry podkład L'oreal,fakt,że za 5 dych,ale rónicy nie zauważyłam jak stosuje i jak odkładam:) pod koniec tygodnia jade z Dianą:) obym nie podpisywała się dwiema rękami pod tym co wypisują tu niektóre laski;p 3mać kciuki kurde!Buźka;*

Gość agaaai
heeeeej kupilam maseczke z zielonej glinki i podpowiedzcie mi tylko czy powinnam dodac procz tej wody mineralnej tez kilka kropel cytryny? a jak nie to co? bo juz wiem ze najlepiej nakladac to punktowo na noc

Gość łojotok jak cholera
a mi diane nasilil problemy z cera i to bardzo - w czasie brania! dlatego m.in musialam odstawiac... :( nie wiem czy istnieje na to lekarstwo zadne masci itp nie sa w stanie zachomawac tego łojotoku, chodze z chusteczkami i wycieram to wiem ze pewnie zatykam dodatkowo pory ale mam dosc gdy pytaja mnie czemu jestem taka "mokra" to jest jakies zaburzenie horm. prawdopodobnie jajniki policystyczne........ tylko D;ACZEGO DIANE NIE POMAGA?!?!?!! :(:(