Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam juz dość tego świństwa

Czy trądzik można raz na zawsze wyleczyć?

Polecane posty

Gość pepsii
hmm a ja przez jakis czas uzywalam proactiv cere mialam tak gladka i sliczna ze az sama nie moglam w to uwierzyc niestety po regularnym uzywaniu moja skora przyzwyczaila sie do niego i po jakims czasie przestal on poprostu dzialac i tak bylo z kazdym kosmetykiem na tradzik wkoncu zaczelam uzywac na zmiane szare mydlo i kosmetyki gleboko oczyszczajace i co jakis czas maseczke do twarzy pomoglo ale nie na dlugo ale to przez to ze ja sama to zaniedbalam, i dziewczyny jestescie glupie jesli mowicie ze bleeee nigdy nie bede uzywac moczu gdybyscie byly zdesperowane tak jak ja to napewno byscie kazdego sposobu sie lapaly, ja mam obecnie chlopaka ktory oduczyl mnie uzywania pudru zawsze mowil ze jestem piekniejsza bez i najpierw raz drugi pokazalam sie bez pudru i wcale nie skomentowal tego ze mam tradzik taka jaka jestem ale ja chce byc dla niego piekna i zawzielam sie! babcia i mama poradzily mi przemywac moczem i to najlepiej rannym!!!!!!! przemywam moczem rano puzniej zmywam jakims tonikiem bron boze nie uzywam pudru wieczorem tez uzywam moczu i kiedy mam naprawde okropne wypryski to uzywam masci cynkowej kiedy wychodze z domu zmywam wszystko tonikiem i nakladam tlusty krem i jeszcze od czasu do czasu uzywam maseczki do twarzy naprawde pomaga, tylko najgorsze jest to ze podczas okresu nie uzywam moczu i w sumie troche sie nawraca ale robie wszystko tak samo oprocz moczu i pije ogromne ilosci zielonej herbaty ona oczyszcza z toksyn i naprawde pomaga! pozdrawiam

Gość pepsii
mala poprawka w tym miejscu "nie skomentowal tego ze mam tradzik taka jaka jestem" ma byc kocha mnie taka jaka jestem. moje przyjaciolki np mowia ze sex pomaga na cere hehe mi nie pomaga jednak odkad wspolczyje mam regularny okres ;)

Gość K.C
Polecam serie Mary Kary przeciwtrądzikową. Fantastyczne efekty

Gość Curara
Latami leczyłam tradzik. Różnymi specyfikami, od maści, zawiesin, kremów, żeli, drożdży, haerbatek ziołowych, kuracji anybiotykami do tabletek hormonalnych antykoncepcyjnych włącznie. przez te lata były poprawy i pogorszenia. Ale tradzik zawsze wracał. I właściwie coraz gorszy, z tendencją do bliznowacenia. Dopiero hmm jakieś pół roku (?) temu zaczełam stosować Tretinex (znany też jako izotek, chyba roaccutane). Po tygodniu stosowania - wysyp. Potem już coraz lepiej. I teraz właściwie nie pamiętam co to pryszcz, i absolutnie nie wyobrażam sobie żeby mi miało coś teraz wyjść! I wiecie co jest cudowne: izotek ma zmienić typ cery z tłustej na normalną. Buzia mi się w ogóle nie przetłuszcza! Pamiętam jak za dawnymi czasy kupiłam sobie jakis fluid matujący z loreala i zaraz po nałożeniu swieciłam się jak latarnia morska. A teraz? mogę już nawet kupować fluidy niematujące, bo nie mam czego matować. (choć nadal kupuję dość kryjące ---> blizny zostały). Albo myłam włosy, co 1 dzień lub max co dwa dni. I nie uważałam zeby mi się przetłuszczały. Teraz mogę nie myć przez 4 dni i nie są tłuste. W porównaniu z tym co było - zmiana diametralna. Powodzenia w walce z chorobą : )

Gość anonim ;p
Witam ;) Mam 15 lat i od jakichś 2 lat walczę z trądzikiem. Byłam już wiele razy u dermatologa ale większych efektów nie było... Postanowiłam sama go wyleczyć. Polecam żel benzacne, żel Physiogel to mycia twarzy i krem z firmy AA Krem odżywczy do każdego rodzaju cery. I co najważniejsze wymieniać poszewkę od poduszki co tydzień. Pozdrawiam

Gość Tradzik
witam wiec zaczne od samego poczatku mozna wyleczyc nie ma z tym problemu jezeli masz cere mieszano to w tym Ci pomoge efekt widac juz bardzo dobry po 2 miesiacach wiec zaczynam. w poniedzialek i niedziele jezeli masz mozliwosc korzystania z sauny. 3 x 10 min w przerwach prysznic cieply!!!! 5 minutowy na koniec zimny ok 15 sek. potem cieply gdy myjesz twarz rano myj cieplo wodo nie wycieraj recznikiem twarzy lub innymi specyfikami nie uzywaj zadnych antytradzikowych kremow lub w tym cos podobnego moja twarz byla ok 5 miesiecy okropnA!!! teraz pozostaly w niektorych miejscach delikatne male plamki czerwone powoli znikaja... najwarzniejsze jest to zeby myc twarz raz lub dwa razy dziennie nie wiecej wtedy skora odpoczywa !!! Pamietaj nie masturboj sie !!! poniewarz zaburza hormony co dzieki temu krosty powstaja nie wyciskaj syfów !!! gdy wyskoczy ci krosta uzyj tylko masci cynkowej zinci !!! pomaga w 100% ozdrawiam

mnie buzię wyleczył silicosan. niedrogi kremik, około 20 złotych kosztuje w przeciętnej aptece. warto wypróbować, ja smarowałam nim nawet otwarte ranki, bez większego bólu. :)

Gość Rolet
przepraszm, komuter zwariował :) i dwa razy wysłał

Gość "Wiara"
Ja już mam wszystkiego dosyć ludzie ;( Ile można się leczyć na ten trądzik? Kiedy to zejdzie ? a i tak zostaną blizny ;( Ale mam do was wszystkich prośbę ale nikogo nie zmuszam żeby nie było. Wezcie się Pomódlcie. Chociaż spróbujcie może to wam pomorze .Na to też potrzeba czasu Trzeba cierpliwości i wiary ''Wiara czyni cuda". Nic przecież nie stracicie a możecie dużo zyskać. Ja cały czas wierze że modlitwa prędzej mi pomoże od tych leków i przy tym się trzymam ale leki też biorę. Pozdrawiam ;] Trzymajcie się jakoś i miejcie wiarę ;]

Gość "Wiara"
Ja już mam wszystkiego dosyć ludzie ;( Ile można się leczyć na ten trądzik? Kiedy to zejdzie ? a i tak zostaną blizny ;( Ale mam do was wszystkich prośbę ale nikogo nie zmuszam żeby nie było. Wezcie się Pomódlcie. Chociaż spróbujcie może to wam pomorze .Na to też potrzeba czasu Trzeba cierpliwości i wiary ''Wiara czyni cuda". Nic przecież nie stracicie a możecie dużo zyskać. Ja cały czas wierze że modlitwa prędzej mi pomoże od tych leków i przy tym się trzymam ale leki też biorę. Pozdrawiam ;] Trzymajcie się jakoś i miejcie wiarę ;]

powiem szczerze, że to jest może jakieś wyjście, żeby się pomodlić, jak już nic innego nie pozostaje, w myśl zasady " jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć, że się uda" ;) ale tak całkiem poważnie, to powiem wam, że jest tyle zabiegów i metod, żeby się pozbyć trądziku, że modlić się nie trzeba, ja też się borykałam z problemami skórnymi. Przetestowałam wiele metod i lekarzy, aż w końcu udało mi się znaleźć miejsce, gdzie faktycznie mi pomogli. więc jakby któraś z was chciała namiary piszcie na priva castana@o2.pl

Gość alla123
Ja mam 27 lat i trądzik leczę od 13 lat, normalnie kosmos. Wypróbowalam mnóstwo maści, żeli mdzn. aknemycin, aknemycin plus, benzacne, duac, epiduo, acifungin,retin A, brevoxyl, i inne ktorych już nie pamietam ,oprócz tego standardowo zioła typu bratek ok 2 lata ale byly za slabe, pomagały mi za to mieszanki ziołowe ze strony luskiewnika, czy mieszanka metaboloson (niestety wycofali ze sprzedaży), bylo tego wszystkiego mnostwo ale co mogę polecic jako naprawde dobre to w przypadku dużego nasilenia pomaga szampon do włosów selsun blue, myje sie nim twarz zostawia na jakieś 5 min potem zmywa, niestety wysusza i ma sls w skladzie ale momentalnie poprawia stan skóry, po ok 2, 3 tyg bakterie sie uodparniają ale warto sprobować, oprócz tego balsam krzemowy do stosowania jako maseczka też super działa, maseczka ze spiruliny (z mazideł), epiduo a pod niego tonik z kwasem mlekowym lub migdałowym, po takim połączeniu nieomal zapomniałam co to pryszcze a byl okres że mialam po 30 na twarzy, i ziółka na przemianę materii

Gość alla123
A i zapomnialam napisać że w moim przypadku antybiotyki nie pomagaly, skora wogole nie reagowala a stosowałam mdzn unidox i tetralysal, zaliczyłam też hormony i nic, zreszta w przypadku hormonów bardzo bym uwazała one nie lecza, nie regulują cykli tylko pomagaja na chwile odwlekajac problem, mi dobiero teraz uregulowaly sie cykle po 14 latach od 1 miesiączki

Gość kak
Leczenie trądziku jest koniecznością. Bowiem nie podjęcie żadnej kuracji leczniczej może skutkować powstaniem brzydkich blizn po trądziku. Lepiej wziąć się do pracy i zrobić wszystko, by nieestetyczne schorzenie wyleczyć! Trądzik można skutecznie pokonać tylko trzeba wiedzieć jak. Na początek wizyta u dobrego dermatologa. Potem stosowanie odpowiednich leków. Nie trzeba oczywiście zapominać o codziennej pielęgnacji skóry trądzikowej. W jaki sposób pielęgnować skórę, by wzmocnić efekt kuracji leczniczej? O tym można przeczytać na stronie http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2011/01/29/tradzik-pielegnacja-skory-podczas-leczenia-zmian/ Można do tego dołożyć wizyty u kosmetyczki. Polecam laser na trądzik. Za pomocą lasera można pozbyć się zarówno trądziku z twarzy, jak i pleców. Laser dotrze w każdy zakątek ciała, jeśli zachodzi taka potrzeba. Cała kuracja laserowa trwa około kilkunastu minut (w zależności od rozległości zmian). By móc uzyskać zadowalający rezultat, należy poddać się kilku seriom zabiegu.

Gość alla123
Jasne że jest koniecznością ale nie każdego stać na laser który kosztuje ok 1,5 tys za jeden zabieg a najlepsza jest seria. jeżeli chodzi o blizny to nie jest to takie czarno biale ja cały czas się lecze, nie wyciskam niczego a po prostu mam tendencje do blizn zanikowych i tyle

Gość werka333
Witam, wszystkich, mam 35 lat z trądzikiem, walczę od czasów gdy byłam, jeszcze nastolatką, przeszłam, juz przez wszystko, np. diane i był cudnie, a po dwóch latach, masakra super wysyp , potem były 2 ciąże , i przez 9 wiesięcy cera cudo. Od dwóch tygodni stosuje AVENE DIACNEAL, skóra zrobiła mi się gładsza w dotyku, ale miejsowo wyskakuja takie bolące guzki, nie duszę i po dwóch dniach znikają lecz pomimo tego ze nie dusze to zostawiają ciemne plamki,nie wiem, co robić, bo podobno jedni super sa zadowoleni, inni psioczą. A to miał być takie wprowadzenie do RETINU A,(miało być od wrzesia), moze ktoś ma podobne doswiadczenia, po avene , nie wiem, czy dać sobie spokój....czy przeczekać i kontynuować

Gość you ma 15 lat
witam wszystkich mam 15 lat znalazłem dobry i łatwy sposób na wyleczenie trądzika . bierzcie szare mydło opłuczcie szare mydło w wodzie a następnie smarujcie na pryszcze lub na całą twarz i zostawcie tak aż mydło zaschnie to będzie męczące ale bedzie się opłacało i zostawmy tak 1 godz lub dłużej nie trzeba tracić pieniądze na kremiki i na inne gó***' kiedy już zakończymy opłukajmy nasmarowane miejsca i róbmy to codziennie aż zobaczymy efekty . thx pozdro)

Gość certyfikowane_piekno
Oczywiście, że można, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. Efekty niestety nie pokażą się z dnia na dzień, ale warto poczekać :) Niezawodny sposób to znalezienie lekarza, najlepiej takiego z certyfikatem, który zdiagnozuje nasz problem i wskaże najlepsze zabiegi i metody leczenia.

Gość do.re.mi
Hei dziewczyny :) Co do walki z trądzikiem,to mam już pewne pojęcie :( Mam go od ca. 2 lat bardzo mocno. Wychowałam się w Niemczech (dlatego też tak żle pisze po Polsku).w wieku 14 lat zaczełam brać tabletki anty,z niewiadomo jakiego powodu? brałam je do 17 roku życia.Nie miałam problemów z Trądzikiem-gdzie niegdzie mały pryszczek.W wieku 17 lat(czy 16,niepamiętam dokładnie),Matula moja,chciała mnie chronić przed Rakiem szyjki macicy.I sie zaczeło.Mój organizm zniusł wszystkie 3,nieco trudno ale pszerzyłam.Z tego co czytałam i się dowiadywałam,dużo dziewczynek na nią zmarło,bardzo dużo było w poważnym stanie zdrowotnym itd. ale tu nie o to chodzi.Więc,ta szczepiąka,to ogromna dawka Aluminium.Każdy wie,że Aluminium jest bardzo grozne dla muzgó!. od tamtej pory mniejwięcej.Moje Miesiączki były bardzo nie regularne po tym,ginekolog załuważył dużą cyste,i kazał brać anty-które po pół roku żuciłam(Straszne wachania nastroju,po jakich kolwiek tabletkach).Zaczełam mięć straszne komplexy(wtedy jeszcze bez powodu),wpadłam w lekką Depresje,która do dziś zdąrzyła przemienić się w OGROMNĄ. (Od roku 2009 towarzyszy tej Depresi Trądzik.) Lecze się od tamtej pory u 5416163156 dermatologów i co? Stwierdzili,że to hormony.są bezradni,i słysze ciągle:jak zajdziesz w ciąże,to ci zejdą.Super.Tylko,ja chcem być narazie bez dziecka normalnie wyglądającą 21latką.-Więc pomijając leczenie u dermatologa,poszłam do ginekologa aby mi wytłumaczył,co tam z tymi hormonami,żeby skierował do endokrynologa bla bla bla.Zostało u mnie stwierdzone PCO.Lekarka bez żadnych badań ponownie przepisała mi tabletki,i niczym króliczek doświadczalny,moja twarz kwitła a ja schodziłam przez prychy coraz bardziej w dół.Nie brałam już nic,byłam na dnie,(nie tylko przez trądzik,ale Depresje,która wtedy całkiem wyszła).Stany Lękowe,gniew,smutek....było okropnie i mimo że z domu nie wychodziłam,czułam się beznadziejna przez moją buzie :( Ciągle słyszałam: Są inni,ktozi maja gożej bla bla.Ale mnie akurat TO bolało.No skoro już mam Depresje,to mogę chociasz normalnie wygładać?czemu mam taką buzie? To boli okropnie,tylko że nikt nie potrafił sobie tego wyobrazić,bo nikt oprucz mnie,nie miał takiej buzi tam u mnie.w końcu poszłam do Psychiatry.Pomijająć trądzik.Pan doktor stfirdził u mnie zabużenie psychiczne,stany podchodżące pod schizofrenie.Dodatkowo,powiedział,że kobiety z słabą psychiką powinny niebrać tabletek,bo to też wpływa na stan.Dostałam leki Psychotropowe(Ketipinur i Absenur chyba),po których jakiś czas puzniej czułam się NORMALNIE,dla mnie w tej chwili było to boskie uczucie,wyjść na dwór,iść przez miasto,nie miałam bólu karku.NIC(do tego chodziłam 1 w tygodni na terapie).Co dziwne,nagle,trądzik zaczoł schodzić,nie miałam nic długo długo.niestety nie widziałam końca w braniu tych tabletek.zaczełam je odstawiać i pozostałam na Terapi(pózniej zrezygnowałam,godziny pracy mi nie pozwoliły).I na nowo.Depresja jest nadal,nie taka ogromna ale jest.wstydze się za ten trądzik mocno.mój NAJKOCHAńSZY nażyczony,mówi że mu to nie przeszkadza,ale ja przez to jestem taka skąpleksiona ża szok!Dermatolog,którego znam od dawna,potwierdził,ża choroba,jak np.Trądzik może się zwiększyć nawet o 90%!! jeżeli psychika na to pozwoli.a ja ten trądzik tak potępiam,tak nienawidze,że to już nieiwem,... teraz pomylcie kobietki Jakim cudem,zdrowa dziewczyna z miłym dziećinnstwem,normalnym zachowaniem,normalnym otoczeniem staje się czymś takim? Ja się troche podowiadywałam i wiem.Jeżeli macie problem z trądzikiem(obojętnie jakiego powodu),leczenie u dermatologa i rozmawianie u psychologa na ten temat jest ważne! Ja dodatkowo,żeby nie truć się hormonami,psychotropami itd(myśle że te nie jest potrzebne) wiem że ciało jest jak najbardziej podatne na sugestje.Wiem bo słyszałam,czytałam i sama tego doświadczyłam.Robimy remąt mieszkania z nażyczonym,ale ja nazbieram kasy i pójde do dr kaczorowskiego.To Hipnoterapeuta.dowiaduje się już od dawna o nim i jego pracy.Mam kontakt z 2 Pacjętami.wiem że dam rade bez trucia się.Pokonam Depresje,pokonam PCO i pokonam ten CHOLERNY TRĄDZIK!!!

Gość marianna pe
moim zdaniem wyleczyć nie ale uśpić tak jak bierzesz antybiotyki, hormony jest spokój, po czym wraca ze zdwojoną siłą skutki brania tabsów wyjdą później - albo downowate dzieci albo głupie, albo nie urodzisz dobry dermatolog? zapomnijcie! jest kilka środków na trądzik i lekarze przepisują to samo! kilka lat się zmagam i jakoś nie przeszło może lasery są najskuteczniejsze jak zaleczysz trądzik, zostają plamy, blizny, dziury i cały czas w nich robią się zaskórniki ja nakładam podkład, bo niestety nic mi nie pomogło skutecznie...i tak gdy ważne wyjścia cały czas i zielony korektor to jedyna moja rada w kwestii trądzika

Gość mowie prawde
Nie brzydcie sie sikow..! Tz moczu.. Moze i troche fuj ale dobrze dziala! I to wasze siusiu czyli zewiecie co tam jest! Dajcie rade! I pokonajcie strach a prysze w tydzien zmikna!

Gość gość
ten krem to prawdziwy cud, 5 lat walczyłam z tradzikiem od liceum do teraz,masakra kasa na lekarzy dermatologów i kosmetyki z rosmana i nic aż do teraz kiedy znajoma poleciła mi krem pilarix i po 5 dniach nic, poprostu wszystko wyszło nawet moje rany sie zagoiły od wyciskania polecam kupujcie ze strony producenta tu: http://pilarix.pl

Można pod warunkiem, że podejdziesz do tematu z głową. Najlepiej jeżeli skonsultujesz się ze specjalistą, który podpowie ci czego twoja skóra potrzebuje najbardziej. Ja także leczyłam się u dr.Krajewskiego z Kliniki Krajewski i po 2 latach w końcu mogę powiedzieć, że trądzik to już przeszłość!